Artikel top billede

(Foto: Sturlason AS Polyfoto - Bildet skal krediteres med Foto: Sturlason)

GlobalConnect køber den danske Cisco-partner Netteam: Flere opkøb på vej

Danske GlobalConnect overtager kontrollen over det nordsjællandske netværksselskab Netteam.

Et halvt år efter, at den danske fiber-kæmpe GlobalConnect fusionerede med norske Broadnet, indleder selskabet en stor vækstplan med opkøbet af 70 procent af det danske netværksselskab Netteam.

"Alle virksomheder oplever i disse år en digital transformation med en støt stigende kompleksitet. Det kræver dybe kompetencer at orkestrere hele it-behovet uden at øge kompleksiteten og uden at gå på kompromis med sikkerheden," siger GlobalConnect-direktør Martin Lippert.

GlobalConnect vil bruge opkøbet som springbræt til forsøget på at blive en af de helt store spillere på det nordeuropæiske marked for hosting og digital infrastruktur.

"Vi har en ambitiøs vækstplan i Norden, hvor vi vil vokse betragteligt på infrastruktur, både organisk og uorganisk gennem opkøb. Ambitionen er en fordobling af omsætningen bare i Danmark i løbet af de nærmeste år, og opkøbet af Netteam bliver ikke det sidste fra vores side," siger Martin Lippert.

Han varsler, at der er flere opkøb på vej i både Danmark, Norge, Sverige samt i det nordlige Tyskland.

Martin Lippert varslede allerede i forbindelse med fusionen mellem GlobalConnect og Broadnet i september i fjor, at der var opkøb på vej.

Dengang sagde han til Computerworld, at ejeren af selskabet, den svenske kapitalfond EQT, var ambitiøs og sad med mange penge.

"Vi køber ikke hvad som helst. Vi køber det, vi vil have, og som passer ind i strategien. Hvis det rigtige er til stede, slår vi til," sagde Martin Lippert dengang til Computerworld.

Dengang sagde han, at GlobalConnect/Broadnet ville have et stort fokus på at udvide sin fysiske tilstedeværelse fra blot at være i Danmark, Norge og Nordtyskland til flere steder, hvilket blandt andet skal ske via opkøb.

Det kan du læse mere om her: Her er fremtidsplanen for GlobalConnect efter kæmpe fiberfusion: "Der kommer flere opkøb"

Netteam, der har hovedkvarter i Lynge i det nordsjællandske, har hidtil været ejet af selskabets direktør, Peter Durup, som stiftede selskabet i 2001.

Selskabet, der er Cisco-guldpartner, har godt 40 medarbejdere og landede i 2018 et bruttoresultat på 56,6 millioner kroner samt et driftoverskud på 6,2 millioner kroner.

Selskabet meddeler, at det omsætter for mere end 100 millioner kroner og 'er i fortsat vækst.'

Ifølge Peter Durup har salget af hans livsværk været planlagt gennem længere tid.

"Vi har været i den dejlige situation, at vi frit har kunnet vælge det bedste match. Det har vi ubetinget set i GlobalConnect/Broadnet, fordi vi komplimenterer hinanden så godt og faktisk ikke overlapper hinanden på nogen punkter. Jeg har en rigtig god følelse og glæder mig meget til samarbejdet," siger han.

Netteamer specialiseret i datacentre, LAN/WAN, netværk, ip-telefoni, cloud management og udstyr til video-konferencer, meddeler det.

I det kortfattede årsregnskab for 2018 meddeler Netteam, at selskabet ‘ser positivt på fremtiden,’ samt at det anser ‘resultatet for tilfredsstillende.”

Parterne oplyser ikke, hvor meget GlobalConnect betaler for ejerandelen på 70 procent af Netteam.

Opdateret 06:00.

Læs også:

GlobalConnect fusionerer med norsk fiberkæmpe: Dansk direktør færdig i selskabet - tidligere TDC-topchef bliver ny CEO

GlobalConnect-stifter står til at score stort millionbeløb på nyt salg

GlobalConnect opruster: Sætter gang i udvidelse af datacentre flere steder i lande