Artikel top billede

Dansk robotindustri står over for globalt gennembrud: Omsætning og antal medarbejdere vil blive tredoblet inden for de kommende år

Den danske robotindustri står over for et stort globalt gennembrud og tredobling af salget i de kommende år. Se rapport her.

De danske robotvirksomheder står på kanten af et globalt gennembrud og kan vente en tredoblining af omsætningen inden 2025 til op mod 50 milliarder kroner - hvis de kan følge med de fremad-stormende kinesiske konkurrenter.

Sådan lyder konklusionen i en prognose fra analysehuset Damvad.

Den danske robot-industri omsatte i 2017 for 18 milliarder kroner. Ifølge prognosen vil omsætningen ramme 50 milliarder kroner i 2025, men antallet af medarbejdere vil blive tredoblet til 25.000 mennesker.

Ifølge oversigten findes der i dag 292 virksomheder i Danmark i robotindustrien. Langt de fleste er så nye, at de har under 50 medarbejdere.

"Hver tredje virksomhed i robot- og automationsindustrien er etableret efter 2009. Det afspejler, at branchen er præget af iværksættere, der kommer på markedet med
nyudviklede teknologier. Der er mange unge virksomheder med et stort
vækstpotentiale," hedder det i rapporten.

Du finder hele rapporten her..

Opdateret klokken 10:00

Læs også:

Dansk robot-rigmand overtager del af konkursramte Blue Workforce: 12 medarbejdere følger med

Grundlægger Esben Østergaard forlader kæmpesuccesen Universal Robots fire år efter milliard-salg: "Det har været en fantasisk rejse for mig at være med fra tidlig ide til at skabe en global industri"
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere