Artikel top billede

Dansk robotindustri står over for globalt gennembrud: Omsætning og antal medarbejdere vil blive tredoblet inden for de kommende år

Den danske robotindustri står over for et stort globalt gennembrud og tredobling af salget i de kommende år. Se rapport her.

De danske robotvirksomheder står på kanten af et globalt gennembrud og kan vente en tredoblining af omsætningen inden 2025 til op mod 50 milliarder kroner - hvis de kan følge med de fremad-stormende kinesiske konkurrenter.

Sådan lyder konklusionen i en prognose fra analysehuset Damvad.

Den danske robot-industri omsatte i 2017 for 18 milliarder kroner. Ifølge prognosen vil omsætningen ramme 50 milliarder kroner i 2025, men antallet af medarbejdere vil blive tredoblet til 25.000 mennesker.

Ifølge oversigten findes der i dag 292 virksomheder i Danmark i robotindustrien. Langt de fleste er så nye, at de har under 50 medarbejdere.

"Hver tredje virksomhed i robot- og automationsindustrien er etableret efter 2009. Det afspejler, at branchen er præget af iværksættere, der kommer på markedet med
nyudviklede teknologier. Der er mange unge virksomheder med et stort
vækstpotentiale," hedder det i rapporten.

Du finder hele rapporten her..

Opdateret klokken 10:00

Læs også:

Dansk robot-rigmand overtager del af konkursramte Blue Workforce: 12 medarbejdere følger med

Grundlægger Esben Østergaard forlader kæmpesuccesen Universal Robots fire år efter milliard-salg: "Det har været en fantasisk rejse for mig at være med fra tidlig ide til at skabe en global industri"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.