Artikel top billede

Morgen-briefing: It-nedbrud lægger kreditkort, banktjenester og hæveautomater ned / Saxo udnævner nye administrerende direktør / Elon Musk indgår igen forlig med de amerikanske myndigheder / Kendt investor-duo vil kapre de hotteste iværksættere

It-nedbrud lægger kreditkort, banktjenester og hæveautomater ned / Saxo udnævner nye administrerende direktør / Elon Musk indgår igen forlig med de amerikanske myndigheder / Kendt investor-duo vil kapre de hotteste iværksættere

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing. I spidsen for dagens overblik er Niels de Boissezon.

It-nedbrud lægger kreditkort, banktjenester og hæveautomater ned

Søndag 28. april blev en udfordrende dag for BEC (Bankernes EDB Central) som igennem dagen kæmpede med en it-fejl som forstyrrede og forhindrede brugen af både betalingskort, bankautomater og betalingstjenesten Mobilepay.

Siden de første meldinger i morgentimerne har brugere kun haft begrænset funktionalitet af deres betalingskort.

Problemerne blev først løst sidst på eftermiddagen lyder det på selskabets driftsside.

Bankkunder fra blandt andre Arbejdernes Landsbank, Nykredit og Spar Nord blev berørt mens også internationale banker som Handelsbanken, SEB, Swedbank blev ramt.

Den fulde liste over BEC’s kunder kan ses her.

Saxo udnævner ny administrerende direktør

Natasha Brandt bliver udnævnt som ny administrerende direktør hos netboghandlen Saxo, som i dag ejes af JP/Politikens Hus.

Hun overtager posten efter Jørgen Balle Olesen, som træder af efter eget ønske.

Natasha Brandt kommer fra en stilling som kommerciel direktør hos Politiken. Hun vil tiltræde hendes nye funktion fra 1. juni.

”Saxo er kun lige gået i gang med at opbygge en abonnementsforretning på toppen af e-boghandlen. Den vækstcase glæder jeg mig til at forløse sammen med de kompetente og engagerede medarbejdere hos Saxo. Jeg brænder for digital forretningsudvikling, og er meget glad for denne nye udfordring i regi af JP/Politikens Hus”, siger Natasha Brandt i en pressemeddelelse, men hun samtidig understreger, at det er med vemod, at hun forlader Politiken.

Elon Musk indgår igen forlig med de amerikanske myndigheder

Den amerikanske direktør for Tesla, Elon Musk, indgår et nyt forlig med det amerikanske finanstilsyn, Securities and Exchange Commision (SEC) i kølvandet på en stribe problematiske Twitter-udmeldinger om selskabets økonomiske forhold fra Musks hånd.

Med aftalen skulle SEC og Elon Musk været nået til enighed, lyder det fra Bloomberg.

Forliget sikrer, at Musk fortsat kan tweete forudsat, at han ikke vildleder børsmarkedet med forkerte oplysninger på det sociale medie.

19. februar fik Elon Musk brudt med et tidligere forlig med SEC-myndigheden, hvor Tesla-chefen fik skrevet at selskabet ville fremstille en halv million elbiler i 2019 – en udmelding som timer senere blev nedjusteret til 400.000 styk.

Kendt investor-duo vil kapre de hotteste iværksættere

Den erfarne investor-duo Peter Warnøe og Lars Tvede, der i 2016 etablerede venturefonden Nordic Eye for at investere i danske og amerikanske tech-iværksættere vil udfordre Silicon Valleys største venturefonde i kampen om de 400 nystartede virksomheder der årligt kommer ud af vækstkanonen Y Combinator. Det skriver Berlingske.

Y Combinator anses blandt andet af Forbes for at være klodens førende virksomhedsinkubator.

Til at kapre de populære virksomheder stifter de to investorer en seed stage-venturefond døbt ’Rebel Fund’.

Igennem det næste år vil fonden rejse omkring 40 til 50 millioner amerikanske dollar, svarende til omkring 300 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kommune optimerede adgangen til digitale tjenester, styrkede sikkerheden – og mindskede omkostningerne
Med en samlet netværks- og sikkerhedsløsning giver Viborg Kommune medarbejderne lettere, hurtigere og sikrere adgang til digitale tjenester.