Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: It-nedbrud lægger kreditkort, banktjenester og hæveautomater ned / Saxo udnævner nye administrerende direktør / Elon Musk indgår igen forlig med de amerikanske myndigheder / Kendt investor-duo vil kapre de hotteste iværksættere

It-nedbrud lægger kreditkort, banktjenester og hæveautomater ned / Saxo udnævner nye administrerende direktør / Elon Musk indgår igen forlig med de amerikanske myndigheder / Kendt investor-duo vil kapre de hotteste iværksættere

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing. I spidsen for dagens overblik er Niels de Boissezon.

It-nedbrud lægger kreditkort, banktjenester og hæveautomater ned

Søndag 28. april blev en udfordrende dag for BEC (Bankernes EDB Central) som igennem dagen kæmpede med en it-fejl som forstyrrede og forhindrede brugen af både betalingskort, bankautomater og betalingstjenesten Mobilepay.

Siden de første meldinger i morgentimerne har brugere kun haft begrænset funktionalitet af deres betalingskort.

Problemerne blev først løst sidst på eftermiddagen lyder det på selskabets driftsside.

Bankkunder fra blandt andre Arbejdernes Landsbank, Nykredit og Spar Nord blev berørt mens også internationale banker som Handelsbanken, SEB, Swedbank blev ramt.

Den fulde liste over BEC’s kunder kan ses her.

Saxo udnævner ny administrerende direktør

Natasha Brandt bliver udnævnt som ny administrerende direktør hos netboghandlen Saxo, som i dag ejes af JP/Politikens Hus.

Hun overtager posten efter Jørgen Balle Olesen, som træder af efter eget ønske.

Natasha Brandt kommer fra en stilling som kommerciel direktør hos Politiken. Hun vil tiltræde hendes nye funktion fra 1. juni.

”Saxo er kun lige gået i gang med at opbygge en abonnementsforretning på toppen af e-boghandlen. Den vækstcase glæder jeg mig til at forløse sammen med de kompetente og engagerede medarbejdere hos Saxo. Jeg brænder for digital forretningsudvikling, og er meget glad for denne nye udfordring i regi af JP/Politikens Hus”, siger Natasha Brandt i en pressemeddelelse, men hun samtidig understreger, at det er med vemod, at hun forlader Politiken.

Elon Musk indgår igen forlig med de amerikanske myndigheder

Den amerikanske direktør for Tesla, Elon Musk, indgår et nyt forlig med det amerikanske finanstilsyn, Securities and Exchange Commision (SEC) i kølvandet på en stribe problematiske Twitter-udmeldinger om selskabets økonomiske forhold fra Musks hånd.

Med aftalen skulle SEC og Elon Musk været nået til enighed, lyder det fra Bloomberg.

Forliget sikrer, at Musk fortsat kan tweete forudsat, at han ikke vildleder børsmarkedet med forkerte oplysninger på det sociale medie.

19. februar fik Elon Musk brudt med et tidligere forlig med SEC-myndigheden, hvor Tesla-chefen fik skrevet at selskabet ville fremstille en halv million elbiler i 2019 – en udmelding som timer senere blev nedjusteret til 400.000 styk.

Kendt investor-duo vil kapre de hotteste iværksættere

Den erfarne investor-duo Peter Warnøe og Lars Tvede, der i 2016 etablerede venturefonden Nordic Eye for at investere i danske og amerikanske tech-iværksættere vil udfordre Silicon Valleys største venturefonde i kampen om de 400 nystartede virksomheder der årligt kommer ud af vækstkanonen Y Combinator. Det skriver Berlingske.

Y Combinator anses blandt andet af Forbes for at være klodens førende virksomhedsinkubator.

Til at kapre de populære virksomheder stifter de to investorer en seed stage-venturefond døbt ’Rebel Fund’.

Igennem det næste år vil fonden rejse omkring 40 til 50 millioner amerikanske dollar, svarende til omkring 300 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere