Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: EU-profiler vil have skat på Google og Facebook / Hemmelighed omkring it-drevet kontorgigants børsnotering / Forskningsprojekter skal afgøre om Facebook kan påvirke valg / Formand for it-brancheforening genvalgt

EU-profiler vil have skat på Google og Facebook / Hemmelighed omkring it-drevet kontorgigants børsnotering / Forskningsprojekter skal afgøre om Facebook kan påvirke valg / Formand for it-brancheforening genvalgt

God morgen og velkommen til Computerworlds nyhedsbriefing. Dagens briefing-bestyrer er Niels de Boissezon.

EU-profiler vil have skat på Google og Facebook

Hvordan tech-giganter som Google og Facebook skal beskattes har der tidligere været uenighed om blandt EU’s lande.

Det synes at ændre sig blandt de nuværende bejlere til posten som EU’s kommissionsformand, hvor samtlige frontløbere i kapløbet om pladsen vil have påført en ny skat og flere reguleringer til og af de største tech-giganter.

Store amerikanske selskaber som tjener penge på at monetisere brugernes data skal både betale mere i skat og reguleres lyder det fra blandt andet den liberale frontløber fra Belgien Guy Verhofstadt, fra partiet Alde, det skriver Finans.

Tidligere havde EU-Kommissionen modsat sig sådan et beskatningsforslag, det blev dog blokereet af en

stribe lande herunder Danmark, hvor regeringen er imod.

Hemmelighed omkring it-drevet kontorgigants børsnotering

Den såkaldte ’co-working’ kæmpe, The We Company, som siden 2010 har skabt en milliardvirksomhed i deres fleksible deltidskontorer og flyverarbejdspladser døbt ’WeWork’

Selskabet har ifølge The New York Times begæret om at blive børsnoteret tilbage i december 2018

The We company mangler dog at overbevise fremtidige investorer om selskabets grundlæggende værdi. Seneste vurdering lyder på i 47 milliarder dollar, men seneste regnskaber bød på tab på 0,93 og 1,90 milliarder dollar i henholdsvis 2017 og 2018.

Selve omsætningen er sammenlignelig med resultater på 0,89 og 1,82 milliarder dollar i 2017 og 2018.

Selskabet kan dog mønstre en belægningsgrad på 90 procent i 2018 og en vækst i antal kunder på 116 procent igennem 2018.

Forskningsprojekter skal afgøre om Facebook kan påvirke valg

Den sociale mediegigant Facebook søsætter denne uge et større forskningsprogram som skal afdække mediets rolle og indflydelse på demokratiet.

Programmet hedder Social Science Research og tæller 30 akademiske institutioner.

Projektet vil give over 60 forskere adgang til særlige Facebooks data, som giver den nødvendige indsigt i aktiviteter på platformen forud for eksempelvis det tyske og chilenske valg i 2017.

”Til at sikre uafhængighed blandt forskerne, har Facebook ikke haft nogen rolle i udvælgelsen af hverken forskerne og deres forskningsområde”, forsikrer selskabet på deres hjemmeside.

Formand for it-brancheforening genvalgt

Partner hos it-virksomheden Oxygen i Odense, Claus Tjelum Winther, blev på it-branchen Fyns årsmøde genvalgt som formand, oplyser brancheforeningen i en pressemeddelelse.

Næstformand Kim Sneum Madsen, Umbracos Chief Friend Maker, fortsætter samtidig i sin post. To nye medlemmer er blevet valgt ind i bestyrelsen.

Foreningen tæller 62 procent af it-virksomhederne på Fyn som medlemmer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere