Artikel top billede

Morgen-briefing: EU-profiler vil have skat på Google og Facebook / Hemmelighed omkring it-drevet kontorgigants børsnotering / Forskningsprojekter skal afgøre om Facebook kan påvirke valg / Formand for it-brancheforening genvalgt

EU-profiler vil have skat på Google og Facebook / Hemmelighed omkring it-drevet kontorgigants børsnotering / Forskningsprojekter skal afgøre om Facebook kan påvirke valg / Formand for it-brancheforening genvalgt

God morgen og velkommen til Computerworlds nyhedsbriefing. Dagens briefing-bestyrer er Niels de Boissezon.

EU-profiler vil have skat på Google og Facebook

Hvordan tech-giganter som Google og Facebook skal beskattes har der tidligere været uenighed om blandt EU’s lande.

Det synes at ændre sig blandt de nuværende bejlere til posten som EU’s kommissionsformand, hvor samtlige frontløbere i kapløbet om pladsen vil have påført en ny skat og flere reguleringer til og af de største tech-giganter.

Store amerikanske selskaber som tjener penge på at monetisere brugernes data skal både betale mere i skat og reguleres lyder det fra blandt andet den liberale frontløber fra Belgien Guy Verhofstadt, fra partiet Alde, det skriver Finans.

Tidligere havde EU-Kommissionen modsat sig sådan et beskatningsforslag, det blev dog blokereet af en

stribe lande herunder Danmark, hvor regeringen er imod.

Hemmelighed omkring it-drevet kontorgigants børsnotering

Den såkaldte ’co-working’ kæmpe, The We Company, som siden 2010 har skabt en milliardvirksomhed i deres fleksible deltidskontorer og flyverarbejdspladser døbt ’WeWork’

Selskabet har ifølge The New York Times begæret om at blive børsnoteret tilbage i december 2018

The We company mangler dog at overbevise fremtidige investorer om selskabets grundlæggende værdi. Seneste vurdering lyder på i 47 milliarder dollar, men seneste regnskaber bød på tab på 0,93 og 1,90 milliarder dollar i henholdsvis 2017 og 2018.

Selve omsætningen er sammenlignelig med resultater på 0,89 og 1,82 milliarder dollar i 2017 og 2018.

Selskabet kan dog mønstre en belægningsgrad på 90 procent i 2018 og en vækst i antal kunder på 116 procent igennem 2018.

Forskningsprojekter skal afgøre om Facebook kan påvirke valg

Den sociale mediegigant Facebook søsætter denne uge et større forskningsprogram som skal afdække mediets rolle og indflydelse på demokratiet.

Programmet hedder Social Science Research og tæller 30 akademiske institutioner.

Projektet vil give over 60 forskere adgang til særlige Facebooks data, som giver den nødvendige indsigt i aktiviteter på platformen forud for eksempelvis det tyske og chilenske valg i 2017.

”Til at sikre uafhængighed blandt forskerne, har Facebook ikke haft nogen rolle i udvælgelsen af hverken forskerne og deres forskningsområde”, forsikrer selskabet på deres hjemmeside.

Formand for it-brancheforening genvalgt

Partner hos it-virksomheden Oxygen i Odense, Claus Tjelum Winther, blev på it-branchen Fyns årsmøde genvalgt som formand, oplyser brancheforeningen i en pressemeddelelse.

Næstformand Kim Sneum Madsen, Umbracos Chief Friend Maker, fortsætter samtidig i sin post. To nye medlemmer er blevet valgt ind i bestyrelsen.

Foreningen tæller 62 procent af it-virksomhederne på Fyn som medlemmer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.