Artikel top billede

(Foto: Photo: Jennifer Jacquemart)

Vestager-bøde koster Google dyrt: Overskuddet dykker med 29 procent

En bøde fra EU-kommissær Margrethe Vestager har sat et markant aftryk på bundlinjen i Google kvartalsregnskab.

Udsigten til at skulle betale den kæmpemæssige bøde, som EU’s konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, uddelte for et år siden, har sat sine tydelige spor på det regnskab, som Googles moderselskab, Alphabet, afleverede sent mandag aften.

Bøden, der lød på 11,5 milliarder kroner, kunne således aflæses direkte på Googles bundlinje, der i dette kvartal lander på 6,66 milliarder dollar.

Det er et fald på 29 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Læs også: Google får kæmpebøde af EU: Skal betale 11,5 milliarder kroner for misbrug af dominerende position

Omsætnings-fremgang var ikke nok

Googles omsætning bød til gengæld på en omsætningsfremgang på 17 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Det landede dermed på 36,3 milliarder dollar.

Omsætningsfremgangen levede dog ikke op til analytikernes forventninger, og derfor faldt Alphabet-aktien også med syv procent på det såkaldt eftermarked efter regnskabet blev offentliggjort.

EU uddelte bøden til Google i marts 2018, fordi EU vurderede, at selskabet havde udnyttet sin dominerende position på markedet for søge-baserede annoncer.

“Google har cementeret sin dominans inden for søgebaserede annoncer og beskyttet sig selv mod konkurrence-pres ved at indføre konkurrence-hæmmende restriktioner i aftaler med tredje-parts-websites,” lød det fra denang Margrethe Vestager, da bøden blev uddelt.

Læs også: Vestager er ved at afslutte endnu en undersøgelse af Google: Måske på vej med endnu en kæmpebøde

I konkurrence med Facebook

Google er i øjeblikket involveret i kamp mod Facebook om det globale marked for digitale annoncer.

Facebook offentliggjorde sit kvartalsregnskab i sidste uge, og her måtte Facebook ligesom Google forberede sine aktionærer på, at selskabet står overfor en gigantisk bøde.

I Facebooks tilfælde er det dog den amerikanske myndighed FTC (Federal Trade Commission), der har udstedt en bøde på knap 20 milliarder danske kroner for en række privacy-relaterede problemer.

Facebooks regnskab blev dog alligevel modtaget pænt af aktiemarkederne, fordi selskabet omsætning steg med 26 procent til 15,1 milliarder dollar, hvilket var mere end aktiemarkederne havde forventet.

Læs også: Facebook gør klar til at modtage kæmpebøde for omfattende privacy-problemer: Trækker 20 milliarder kroner ud til betaling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere