Artikel top billede

Vestager-bøde koster Google dyrt: Overskuddet dykker med 29 procent

En bøde fra EU-kommissær Margrethe Vestager har sat et markant aftryk på bundlinjen i Google kvartalsregnskab.

Udsigten til at skulle betale den kæmpemæssige bøde, som EU’s konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, uddelte for et år siden, har sat sine tydelige spor på det regnskab, som Googles moderselskab, Alphabet, afleverede sent mandag aften.

Bøden, der lød på 11,5 milliarder kroner, kunne således aflæses direkte på Googles bundlinje, der i dette kvartal lander på 6,66 milliarder dollar.

Det er et fald på 29 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Læs også: Google får kæmpebøde af EU: Skal betale 11,5 milliarder kroner for misbrug af dominerende position

Omsætnings-fremgang var ikke nok

Googles omsætning bød til gengæld på en omsætningsfremgang på 17 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Det landede dermed på 36,3 milliarder dollar.

Omsætningsfremgangen levede dog ikke op til analytikernes forventninger, og derfor faldt Alphabet-aktien også med syv procent på det såkaldt eftermarked efter regnskabet blev offentliggjort.

EU uddelte bøden til Google i marts 2018, fordi EU vurderede, at selskabet havde udnyttet sin dominerende position på markedet for søge-baserede annoncer.

“Google har cementeret sin dominans inden for søgebaserede annoncer og beskyttet sig selv mod konkurrence-pres ved at indføre konkurrence-hæmmende restriktioner i aftaler med tredje-parts-websites,” lød det fra denang Margrethe Vestager, da bøden blev uddelt.

Læs også: Vestager er ved at afslutte endnu en undersøgelse af Google: Måske på vej med endnu en kæmpebøde

I konkurrence med Facebook

Google er i øjeblikket involveret i kamp mod Facebook om det globale marked for digitale annoncer.

Facebook offentliggjorde sit kvartalsregnskab i sidste uge, og her måtte Facebook ligesom Google forberede sine aktionærer på, at selskabet står overfor en gigantisk bøde.

I Facebooks tilfælde er det dog den amerikanske myndighed FTC (Federal Trade Commission), der har udstedt en bøde på knap 20 milliarder danske kroner for en række privacy-relaterede problemer.

Facebooks regnskab blev dog alligevel modtaget pænt af aktiemarkederne, fordi selskabet omsætning steg med 26 procent til 15,1 milliarder dollar, hvilket var mere end aktiemarkederne havde forventet.

Læs også: Facebook gør klar til at modtage kæmpebøde for omfattende privacy-problemer: Trækker 20 milliarder kroner ud til betaling




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere