Vestager-bøde koster Google dyrt: Overskuddet dykker med 29 procent

En bøde fra EU-kommissær Margrethe Vestager har sat et markant aftryk på bundlinjen i Google kvartalsregnskab.

Udsigten til at skulle betale den kæmpemæssige bøde, som EU’s konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, uddelte for et år siden, har sat sine tydelige spor på det regnskab, som Googles moderselskab, Alphabet, afleverede sent mandag aften.

Bøden, der lød på 11,5 milliarder kroner, kunne således aflæses direkte på Googles bundlinje, der i dette kvartal lander på 6,66 milliarder dollar.

Det er et fald på 29 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Læs også: Google får kæmpebøde af EU: Skal betale 11,5 milliarder kroner for misbrug af dominerende position

Omsætnings-fremgang var ikke nok
Googles omsætning bød til gengæld på en omsætningsfremgang på 17 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Det landede dermed på 36,3 milliarder dollar.

Omsætningsfremgangen levede dog ikke op til analytikernes forventninger, og derfor faldt Alphabet-aktien også med syv procent på det såkaldt eftermarked efter regnskabet blev offentliggjort.

EU uddelte bøden til Google i marts 2018, fordi EU vurderede, at selskabet havde udnyttet sin dominerende position på markedet for søge-baserede annoncer.

“Google har cementeret sin dominans inden for søgebaserede annoncer og beskyttet sig selv mod konkurrence-pres ved at indføre konkurrence-hæmmende restriktioner i aftaler med tredje-parts-websites,” lød det fra denang Margrethe Vestager, da bøden blev uddelt.

Læs også: Vestager er ved at afslutte endnu en undersøgelse af Google: Måske på vej med endnu en kæmpebøde

I konkurrence med Facebook
Google er i øjeblikket involveret i kamp mod Facebook om det globale marked for digitale annoncer.

Facebook offentliggjorde sit kvartalsregnskab i sidste uge, og her måtte Facebook ligesom Google forberede sine aktionærer på, at selskabet står overfor en gigantisk bøde.

I Facebooks tilfælde er det dog den amerikanske myndighed FTC (Federal Trade Commission), der har udstedt en bøde på knap 20 milliarder danske kroner for en række privacy-relaterede problemer.

Facebooks regnskab blev dog alligevel modtaget pænt af aktiemarkederne, fordi selskabet omsætning steg med 26 procent til 15,1 milliarder dollar, hvilket var mere end aktiemarkederne havde forventet.

Læs også: Facebook gør klar til at modtage kæmpebøde for omfattende privacy-problemer: Trækker 20 milliarder kroner ud til betaling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Bevis værdien ved Vulnerability Management med 4 simple trin
Vulnerability Management kan føles som en endeløs klatretur. Derfor kan du med dette whitepaper få indsigt i hvordan du fokuserer på dine indsatser, beviser værdien af dit program og opnår tillid, budget og anerkendelse med fire simple steps.