Artikel top billede

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen åbner særligt digital center: Skal alene fokusere på digital konkurrence

Regeringen har afsat midler til et nyt center, der skal styrke håndhævelsen af konkurrencereglerne på digitale platforme. Se centerets opgaver her.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vil med nyt center styrke håndhævelsen af konkurrencereglerne over for digitale platforme.

Organet har fået navnet Center for Digitale Platforme.

Det skal blandt andet udarbejde analyser af platformenes adfærd, herunder hvordan platformene påvirker konkurrencen og vækstvilkårene for mindre virksomheder og forbrugere.

"De digitale platforme spiller en stadigt større rolle i handlen med varer og tjenesteydelser. Det har stor betydning for konkurrencen, og for os som forbrugere. Derfor opretter vi nu et nyt center, der skal have fokus på håndhævelse af konkurrencereglerne over for digitale platforme og gennem løbende analyser etablere ny viden om platformene," lyder det fra direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Jakob Hald.

Læs også: Ny EU-lov vil gøre det mere gennemsigtigt og fair at sælge produkter via platforme som Amazon: Det kommer aftalen til at betyde

Oprettelsen af det nye center sker på baggrund af Disruptionrådets drøftelser om digitale platforme. Regeringen har efterfølgende besluttet at afsætte midler til området.

Center for Digitale Platforme skal blandt andet varetage følgende opgaver:

- Håndhæve konkurrenceregler for digitale platforme.

- Udarbejde konkurrenceanalyser af digitale platforme.

- Gennemføre opsøgende aktiviteter henvendt mod danske virksomheder og andre interessenter.

- Være et knudepunkt for styrelsens analyser af big data, machine learning, kunstig intelligens og algoritmer samt brug heraf.

- Analysere adfærdsmæssige virkemidler på digitale platforme.

- Håndhæve de kommende regler i forordningen om erhvervsbrugeres rettigheder på digitale platforme (P2B-forordningen).

Læs også: Inde i Maskinen: Teslas vilde løfter, Samsungs pinlige foldbare telefon og EUs krav til de store online-platforme
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.