Artikel top billede

Efter omfattende udvikling: Google Cloud nu næsten på teknologisk omgangshøjde med AWS og Microsoft Azure

Google begynder at høste gevinsterne på selskabets indædte fokus på teknologisk udvikling af cloud-tjenesterne.

Google Cloud Platform (GCP) har lukket det teknologiske hul, der ellers har været mellem selskabets cloud-teknologier og de to førende i markedet, Amazon Web Services (AWS) og Microsoft Azure.

Sådan lyder det fra analysehuset Gartner, der peger på, at Google nu efter en indædt indsats faktisk er kommet foran AWS og Microsoft, når det gælder teknologiske landvindinger og muligheder.

Ifølge Gartner-analytiker Alan Waite har Google tidligere behandlet cloud som et ‘sideprojekt.’ Det har nu ændret sig til fuldt fokus på enterprise-markedet.

“Google har fantastisk sikkerhed og fantastiske teknologier til ‘connectivity.’ Når det gælder teknologi, er Google Cloud flere steder længere fremme end AWS og Azure,” siger han.

Ligger tæt

Ifølge Gartner ligger Google Cloud nu meget tæt på de markedsførende AWS og Azure på den teknologiske side.

AWS er dog fortsat størst, når det gælder antallet af feautes. Her har AWS mere end 1.600 cloud-produkter. Og flere kommer til løbende.

Det kan du læse mere om her: Hele industrien holder øje med Amazon Web Services i piskende innovations-tempo: Her rykker selskabet for alvor

“AWS har den største porteføke og de fleste datacentre, zoner og lignende i infrastrukturen. AWS har desuden eksisteret i længst tid og har derfor flest udviklere og partnere,” siger Alan Waite.

Når det gælder Microsofts Azure-cloud-miljø, peger han på, at Microsoft har store fordele alene i udbredelsen af Office 365, der i dag fungerer som spydspids for hele Azure.

Desuden nyder Microsoft godt af, at selskabet i forvejen har et meget stort og solidt navn i erhvervskredse efter at have leveret enterprise-ydelser i mange år.

Bag de tre store finder vi ifølge Gartner Oracle, IBM og kinesiske Alibaba.

Sidsnævnte har især stor fremgang i Asien og Østeuropa, som ifølge Gartner ikke opfattes som særligt attraktive markeder af de store amerikanske leverandører.

Alibaba har stort potentiale, men er samtidig udfordret af, at selskabet ifølge Alan Waite stadig er ‘meget kinesisk.’ Eksempelvis er selskabet ført fornylig begyndt at udarbejder dokumentation på andre sprog end kinesisk.

Multicloud

I takt med, at de store cloud-udbydere kæmper for at differentiere sig selv fra de øvrige ved at tilbyde særlige værktøjer og lignende, er der opstået problemer for mange brugere, påpeger Gartner.

For de fleste har brug for at anvende mere end en enkelt leverandør. Men der findes endnu ikke værktøjer, der kan anvendes til at håndtere alle disse cloud-tjenester på én gang.

“Vi kalder det for ‘den gyldne enhjørning.’ For værktøjet findes ikke. Vi begynder nu virkeligt at se den kompleksitet, der er forbundet med at håndtere alle disse miljer,” siger Alan Waite.

Læs også:

Ny Google-platform Anthos åbner for flytning af data på kryds og tværs - kan koble direkte ind i både AWS og Azure

Google vil bruge open source-miljøet til at ramme Amazon: Sigter efter nye partneraftaler med open source-firmaer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere