Artikel top billede

Efter omfattende udvikling: Google Cloud nu næsten på teknologisk omgangshøjde med AWS og Microsoft Azure

Google begynder at høste gevinsterne på selskabets indædte fokus på teknologisk udvikling af cloud-tjenesterne.

Google Cloud Platform (GCP) har lukket det teknologiske hul, der ellers har været mellem selskabets cloud-teknologier og de to førende i markedet, Amazon Web Services (AWS) og Microsoft Azure.

Sådan lyder det fra analysehuset Gartner, der peger på, at Google nu efter en indædt indsats faktisk er kommet foran AWS og Microsoft, når det gælder teknologiske landvindinger og muligheder.

Ifølge Gartner-analytiker Alan Waite har Google tidligere behandlet cloud som et ‘sideprojekt.’ Det har nu ændret sig til fuldt fokus på enterprise-markedet.

“Google har fantastisk sikkerhed og fantastiske teknologier til ‘connectivity.’ Når det gælder teknologi, er Google Cloud flere steder længere fremme end AWS og Azure,” siger han.

Ligger tæt

Ifølge Gartner ligger Google Cloud nu meget tæt på de markedsførende AWS og Azure på den teknologiske side.

AWS er dog fortsat størst, når det gælder antallet af feautes. Her har AWS mere end 1.600 cloud-produkter. Og flere kommer til løbende.

Det kan du læse mere om her: Hele industrien holder øje med Amazon Web Services i piskende innovations-tempo: Her rykker selskabet for alvor

“AWS har den største porteføke og de fleste datacentre, zoner og lignende i infrastrukturen. AWS har desuden eksisteret i længst tid og har derfor flest udviklere og partnere,” siger Alan Waite.

Når det gælder Microsofts Azure-cloud-miljø, peger han på, at Microsoft har store fordele alene i udbredelsen af Office 365, der i dag fungerer som spydspids for hele Azure.

Desuden nyder Microsoft godt af, at selskabet i forvejen har et meget stort og solidt navn i erhvervskredse efter at have leveret enterprise-ydelser i mange år.

Bag de tre store finder vi ifølge Gartner Oracle, IBM og kinesiske Alibaba.

Sidsnævnte har især stor fremgang i Asien og Østeuropa, som ifølge Gartner ikke opfattes som særligt attraktive markeder af de store amerikanske leverandører.

Alibaba har stort potentiale, men er samtidig udfordret af, at selskabet ifølge Alan Waite stadig er ‘meget kinesisk.’ Eksempelvis er selskabet ført fornylig begyndt at udarbejder dokumentation på andre sprog end kinesisk.

Multicloud

I takt med, at de store cloud-udbydere kæmper for at differentiere sig selv fra de øvrige ved at tilbyde særlige værktøjer og lignende, er der opstået problemer for mange brugere, påpeger Gartner.

For de fleste har brug for at anvende mere end en enkelt leverandør. Men der findes endnu ikke værktøjer, der kan anvendes til at håndtere alle disse cloud-tjenester på én gang.

“Vi kalder det for ‘den gyldne enhjørning.’ For værktøjet findes ikke. Vi begynder nu virkeligt at se den kompleksitet, der er forbundet med at håndtere alle disse miljer,” siger Alan Waite.

Læs også:

Ny Google-platform Anthos åbner for flytning af data på kryds og tværs - kan koble direkte ind i både AWS og Azure

Google vil bruge open source-miljøet til at ramme Amazon: Sigter efter nye partneraftaler med open source-firmaer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Windows 11 lækket: Her er Microsofts kommende styresystem - se det her
Microsoft kommende styresystem tager form. En lækket version viser allerede nu store dele af, hvordan Windows 11 er i brug.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.