Artikel top billede

Efter omfattende udvikling: Google Cloud nu næsten på teknologisk omgangshøjde med AWS og Microsoft Azure

Google begynder at høste gevinsterne på selskabets indædte fokus på teknologisk udvikling af cloud-tjenesterne.

Google Cloud Platform (GCP) har lukket det teknologiske hul, der ellers har været mellem selskabets cloud-teknologier og de to førende i markedet, Amazon Web Services (AWS) og Microsoft Azure.

Sådan lyder det fra analysehuset Gartner, der peger på, at Google nu efter en indædt indsats faktisk er kommet foran AWS og Microsoft, når det gælder teknologiske landvindinger og muligheder.

Ifølge Gartner-analytiker Alan Waite har Google tidligere behandlet cloud som et ‘sideprojekt.’ Det har nu ændret sig til fuldt fokus på enterprise-markedet.

“Google har fantastisk sikkerhed og fantastiske teknologier til ‘connectivity.’ Når det gælder teknologi, er Google Cloud flere steder længere fremme end AWS og Azure,” siger han.

Ligger tæt

Ifølge Gartner ligger Google Cloud nu meget tæt på de markedsførende AWS og Azure på den teknologiske side.

AWS er dog fortsat størst, når det gælder antallet af feautes. Her har AWS mere end 1.600 cloud-produkter. Og flere kommer til løbende.

Det kan du læse mere om her: Hele industrien holder øje med Amazon Web Services i piskende innovations-tempo: Her rykker selskabet for alvor

“AWS har den største porteføke og de fleste datacentre, zoner og lignende i infrastrukturen. AWS har desuden eksisteret i længst tid og har derfor flest udviklere og partnere,” siger Alan Waite.

Når det gælder Microsofts Azure-cloud-miljø, peger han på, at Microsoft har store fordele alene i udbredelsen af Office 365, der i dag fungerer som spydspids for hele Azure.

Desuden nyder Microsoft godt af, at selskabet i forvejen har et meget stort og solidt navn i erhvervskredse efter at have leveret enterprise-ydelser i mange år.

Bag de tre store finder vi ifølge Gartner Oracle, IBM og kinesiske Alibaba.

Sidsnævnte har især stor fremgang i Asien og Østeuropa, som ifølge Gartner ikke opfattes som særligt attraktive markeder af de store amerikanske leverandører.

Alibaba har stort potentiale, men er samtidig udfordret af, at selskabet ifølge Alan Waite stadig er ‘meget kinesisk.’ Eksempelvis er selskabet ført fornylig begyndt at udarbejder dokumentation på andre sprog end kinesisk.

Multicloud

I takt med, at de store cloud-udbydere kæmper for at differentiere sig selv fra de øvrige ved at tilbyde særlige værktøjer og lignende, er der opstået problemer for mange brugere, påpeger Gartner.

For de fleste har brug for at anvende mere end en enkelt leverandør. Men der findes endnu ikke værktøjer, der kan anvendes til at håndtere alle disse cloud-tjenester på én gang.

“Vi kalder det for ‘den gyldne enhjørning.’ For værktøjet findes ikke. Vi begynder nu virkeligt at se den kompleksitet, der er forbundet med at håndtere alle disse miljer,” siger Alan Waite.

Læs også:

Ny Google-platform Anthos åbner for flytning af data på kryds og tværs - kan koble direkte ind i både AWS og Azure

Google vil bruge open source-miljøet til at ramme Amazon: Sigter efter nye partneraftaler med open source-firmaer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere