Artikel top billede

Her er lønnen for hele it-sektoren: Disse it-medarbejdere får den højeste løn

De it-medarbejdere, der bidrager med den største andel til den danske it-sektors omsætning, tjener kun den tredjehøjeste gennemsnitsløn. Hvorfor? Læs med her og se, hvor meget de forskellige grupper af it-ansatte tjener.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Indblik i hvilken type af it-medarbejder der tjener mest i Danmark
  • Bliv klogere på hvorfor de medarbejdere, der bidrager med den største andel af it-sektorens omsætning kun tjener tredjemest
  • Se hvem der tjener mindst
485
2:30 min
Lønnen stiger på tværs af den danske it-sektor, men det er langt fra alle it-medarbejdere, der stiger lige meget i løn.

Senest har it-fagforbundet Prosas lønstatistik vist, at de privatansatte Prosa-medlemmers løn er steget med 5,3 procent i løbet af det seneste år, hvilket er den største procentvise stigning i ti år.

Men tal fra Danmarks Statistik, der er blevet verificeret af IT-Branchen viser nu, at den gennemsnitlige lønstigning på tværs af alle branchens 90.782 ansatte kun var 2,6 procent.

Det repræsenterer en stigning fra 48.312 kroner om måneden til 49.549 kroner om måneden.

Men hvilken gruppe tjener mest?

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.