Artikel top billede

Fik knust sine børsdrømme: Nu fremlægger danske Adform dundrende million-underskud

Sidste år måtte danske Adform udskyde sine drømme om en børsnotering, og er en medvirkende årsag til, at selskabet er kommet ud af 2018 med et kæmpe million-underskud.

Den danske it-virksomhed Adform er kommet ud af 2018 med et dundrende underskud på 13 millioner euro, hvilket svarer til 97 millioner kroner.

Underskuddet er markant større end sidste år, hvor underskuddet lød på 2,5 millioner euro, hvilket svarer 19 millioner kroner.

Det fremgår af et nyt regnskab fra selskabet.

Det fremgår ligeledes af regnskabet, at selskabet kom ud af 2018 med en omsætning på 67 millioner euro (cirka 500 millioner kroner), hvilket er en fremgang på 14,1 procent i forhold til året.

Læs også: Adform udskyder børsnotering igen: Nu på ubestemt tid

Måtte udskyde børsdrømme

Adform, der er stiftet i en kælder på Nørrebro i København, har skabt en softwareløsning til automatisering af marketing- og annoncebranchen.

Sidste år planlagde selskabet en storstilet børsnotering, der skulle indbringe selskabet 750 millioner kroner, men i december 2018 meddelte selskabet, at børsnoteringen blev udskudt på ubestemt tid.

Det skete med henvisning til den på daværende tidspunkt usikre situation på det globale aktiemarked.

"Jeg er beæret over modtagelsen, vi har haft fra nationale investorer, men den nuværende volatile og tvivlsomme markedssituation gør, at vi ikke er i stand til at gennemføre vores børsnotering og få en blød overgang til det offentlige marked," sagde selskabets administrerende direktør Gustav Mellentin i en pressemeddelelse.

Dyrt børseventyr

Den fejlslagne børsnotering har vist sig at blive en dyr fornøjeles for Adform, der i 2018 havde ekstraordinære udgifter på knap 17 millioner kroner i forbindelse med den udskudte børsnotering.

Adform havde per 31. december 884 ansatte.

Selskabet har hovedkvarter i Danmark, men de fleste af selskabets medarbejdere er placeret i øst- og central Europa. I alt har Adform 28 kontorer i 25 forskellige lande.

Læs også: Adform udskød børsnotering i 2018: Nu køber kapitalfond sig ind i selskabet og bliver storaktionær




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere