Artikel top billede

Fik knust sine børsdrømme: Nu fremlægger danske Adform dundrende million-underskud

Sidste år måtte danske Adform udskyde sine drømme om en børsnotering, og er en medvirkende årsag til, at selskabet er kommet ud af 2018 med et kæmpe million-underskud.

Den danske it-virksomhed Adform er kommet ud af 2018 med et dundrende underskud på 13 millioner euro, hvilket svarer til 97 millioner kroner.

Underskuddet er markant større end sidste år, hvor underskuddet lød på 2,5 millioner euro, hvilket svarer 19 millioner kroner.

Det fremgår af et nyt regnskab fra selskabet.

Det fremgår ligeledes af regnskabet, at selskabet kom ud af 2018 med en omsætning på 67 millioner euro (cirka 500 millioner kroner), hvilket er en fremgang på 14,1 procent i forhold til året.

Læs også: Adform udskyder børsnotering igen: Nu på ubestemt tid

Måtte udskyde børsdrømme

Adform, der er stiftet i en kælder på Nørrebro i København, har skabt en softwareløsning til automatisering af marketing- og annoncebranchen.

Sidste år planlagde selskabet en storstilet børsnotering, der skulle indbringe selskabet 750 millioner kroner, men i december 2018 meddelte selskabet, at børsnoteringen blev udskudt på ubestemt tid.

Det skete med henvisning til den på daværende tidspunkt usikre situation på det globale aktiemarked.

"Jeg er beæret over modtagelsen, vi har haft fra nationale investorer, men den nuværende volatile og tvivlsomme markedssituation gør, at vi ikke er i stand til at gennemføre vores børsnotering og få en blød overgang til det offentlige marked," sagde selskabets administrerende direktør Gustav Mellentin i en pressemeddelelse.

Dyrt børseventyr

Den fejlslagne børsnotering har vist sig at blive en dyr fornøjeles for Adform, der i 2018 havde ekstraordinære udgifter på knap 17 millioner kroner i forbindelse med den udskudte børsnotering.

Adform havde per 31. december 884 ansatte.

Selskabet har hovedkvarter i Danmark, men de fleste af selskabets medarbejdere er placeret i øst- og central Europa. I alt har Adform 28 kontorer i 25 forskellige lande.

Læs også: Adform udskød børsnotering i 2018: Nu køber kapitalfond sig ind i selskabet og bliver storaktionær
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere