Artikel top billede

Fik knust sine børsdrømme: Nu fremlægger danske Adform dundrende million-underskud

Sidste år måtte danske Adform udskyde sine drømme om en børsnotering, og er en medvirkende årsag til, at selskabet er kommet ud af 2018 med et kæmpe million-underskud.

Den danske it-virksomhed Adform er kommet ud af 2018 med et dundrende underskud på 13 millioner euro, hvilket svarer til 97 millioner kroner.

Underskuddet er markant større end sidste år, hvor underskuddet lød på 2,5 millioner euro, hvilket svarer 19 millioner kroner.

Det fremgår af et nyt regnskab fra selskabet.

Det fremgår ligeledes af regnskabet, at selskabet kom ud af 2018 med en omsætning på 67 millioner euro (cirka 500 millioner kroner), hvilket er en fremgang på 14,1 procent i forhold til året.

Læs også: Adform udskyder børsnotering igen: Nu på ubestemt tid

Måtte udskyde børsdrømme

Adform, der er stiftet i en kælder på Nørrebro i København, har skabt en softwareløsning til automatisering af marketing- og annoncebranchen.

Sidste år planlagde selskabet en storstilet børsnotering, der skulle indbringe selskabet 750 millioner kroner, men i december 2018 meddelte selskabet, at børsnoteringen blev udskudt på ubestemt tid.

Det skete med henvisning til den på daværende tidspunkt usikre situation på det globale aktiemarked.

"Jeg er beæret over modtagelsen, vi har haft fra nationale investorer, men den nuværende volatile og tvivlsomme markedssituation gør, at vi ikke er i stand til at gennemføre vores børsnotering og få en blød overgang til det offentlige marked," sagde selskabets administrerende direktør Gustav Mellentin i en pressemeddelelse.

Dyrt børseventyr

Den fejlslagne børsnotering har vist sig at blive en dyr fornøjeles for Adform, der i 2018 havde ekstraordinære udgifter på knap 17 millioner kroner i forbindelse med den udskudte børsnotering.

Adform havde per 31. december 884 ansatte.

Selskabet har hovedkvarter i Danmark, men de fleste af selskabets medarbejdere er placeret i øst- og central Europa. I alt har Adform 28 kontorer i 25 forskellige lande.

Læs også: Adform udskød børsnotering i 2018: Nu køber kapitalfond sig ind i selskabet og bliver storaktionær
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere