Fik knust sine børsdrømme: Nu fremlægger danske Adform dundrende million-underskud

Sidste år måtte danske Adform udskyde sine drømme om en børsnotering, og er en medvirkende årsag til, at selskabet er kommet ud af 2018 med et kæmpe million-underskud.

Den danske it-virksomhed Adform er kommet ud af 2018 med et dundrende underskud på 13 millioner euro, hvilket svarer til 97 millioner kroner.

Underskuddet er markant større end sidste år, hvor underskuddet lød på 2,5 millioner euro, hvilket svarer 19 millioner kroner.

Det fremgår af et nyt regnskab fra selskabet.

Det fremgår ligeledes af regnskabet, at selskabet kom ud af 2018 med en omsætning på 67 millioner euro (cirka 500 millioner kroner), hvilket er en fremgang på 14,1 procent i forhold til året.

Læs også: Adform udskyder børsnotering igen: Nu på ubestemt tid

Måtte udskyde børsdrømme
Adform, der er stiftet i en kælder på Nørrebro i København, har skabt en softwareløsning til automatisering af marketing- og annoncebranchen.

Sidste år planlagde selskabet en storstilet børsnotering, der skulle indbringe selskabet 750 millioner kroner, men i december 2018 meddelte selskabet, at børsnoteringen blev udskudt på ubestemt tid.

Det skete med henvisning til den på daværende tidspunkt usikre situation på det globale aktiemarked.

"Jeg er beæret over modtagelsen, vi har haft fra nationale investorer, men den nuværende volatile og tvivlsomme markedssituation gør, at vi ikke er i stand til at gennemføre vores børsnotering og få en blød overgang til det offentlige marked," sagde selskabets administrerende direktør Gustav Mellentin i en pressemeddelelse.

Dyrt børseventyr
Den fejlslagne børsnotering har vist sig at blive en dyr fornøjeles for Adform, der i 2018 havde ekstraordinære udgifter på knap 17 millioner kroner i forbindelse med den udskudte børsnotering.

Adform havde per 31. december 884 ansatte.

Selskabet har hovedkvarter i Danmark, men de fleste af selskabets medarbejdere er placeret i øst- og central Europa. I alt har Adform 28 kontorer i 25 forskellige lande.

Læs også: Adform udskød børsnotering i 2018: Nu køber kapitalfond sig ind i selskabet og bliver storaktionær
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.