Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Huawei overtager Apples plads som verdens andenstørste smartphone-producent

Med en enorm vækst i antallet af smartphones-leverancer stryger Huawei igen ind på pladsen som verdens andenstørste smartphone-producent.

Positionen som verdens nummer to, når det kommer til leverancer af smartphones, indehaves nu af kinesiske Huawei, der overtager pladsen fra Apple.

Det skriver Bloomberg på basis af en analyse fra IDC.

Huawei overhalede ellers Apple i begyndelsen af 2018, men måtte se sig slået mod udgangen af året.

Men nu har Huawei altså passeret forbi Apple, og vurderes at have en markedsandel på lidt under 20 procent af markedet.

Apple sidder nu på knap 12 procent, mens Samsung har omkring 23 procent af det globale marked.

Læs også: Huawei kreerer helt ny produktkategori: Et fjernsyn med indbygget 5G

Vækst på 50 procent

IDC estimerer, at Huawei i dette kvartal har sendt 50 procent flere smartphones ud i markedet end samme kvartal i 2018. Ingen anden producent i top fire har formået at hæve volumen i seks kvartaler i træk, som Huawei har gjort, ifølge IDC.

"Det overordnede smartphone-marked fortsætter med at blive udfordret på næsten alle områder, men Huawei var i stand til at vækste forsendelser med 50 procent," lyder det fra Ryan Reith, programdirektør hos IDC Worldwide Mobile Device Trackers.

Læs også: Huawei P30 Pro – Denne mobil slår konkurrenterne ud på teknisk knock-out

Huawei har dermed taget et vigtigt skridt mod at indfri selskabets ambition om at blive den største smartphone-producent i verden - en titel som Samsung lige nu er indehaver af.

Ifølge IDC vil den nye top tre - Samsung, Huawei, Apple - holde stand året ud:

"Denne nye rangering af Samsung, Huawei og Apple er meget sandsynligt også, hvad vi vil se, når 2019 er omme."

Læs også: Telegigant har fundet sikkerhedsfejl i Huawei-udstyr
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.