Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Mistanke om svindel med it-indkøb: Ingeniørvirksomhed og styrelse suspenderer 12 ansatte

Otte medarbejdere hos bygningsstyrelsen og yderligere fire hos ingeniørvirksomheden Kemp & Lauritzen er blevet suspenderet i forbindelse med en sag om formodet svindel med indkøb af it-produkter.

I en ny sag om formodet svindel med indkøb af it-udstyr er i alt 12 medarbejdere hos Bygningsstyrelsen og hos Danmarks største el-installatør Kemp & Lauritzen blevet suspenderet.

Bygningenstyrelsen oplyser i en nyhed på sin hjemmeside, at den har suspenderet otte medarbejdere i en sag om svindel i forbindelse indkøb af it-udstyr for 175.000 kroner.

Derudover er yderligere fire personer hos Kemp & Lauritzen er blevet suspenderet i sagen.

"Vi har via vores interne kontrolsystemer konstateret uregelmæssigheder, der vedrører indkøb af IT-udstyr, som er blevet viderefaktureret under en anden betegnelse. I forlængelse af vores egen undersøgelse, har vi desuden iværksat en advokat- og revisionsundersøgelse, så vi sikrer, at vi får eksterne øjne på sagen, først og fremmest af hensyn til de suspenderede medarbejdere," siger Peter Kaas Hammer, der er administrerende direktør hos Kemp & Lauritzen i en pressemeddelelse.

Styrelse blevet tippet

Bygningesstyrelsen oplyser på sin hjemmeside, at den har valgt at suspendere medarbejderne efter rådgivningen fra Kammeradvokaten.

Ifølge styrelsen var det Kemp & Lauritzen, der tippede Bygningsstyrelsen om uregelmæssighederne.

”Bygningsstyrelsen er af Kemp & Lauritzen blevet gjort opmærksom på, hvad der forekommer at være uregelmæssigt indkøb af IT-udstyr i forbindelse med en serviceaftale mellem Bygningsstyrelsen og Kemp & Lauritzen,” lyder det på styrelsens hjemmeside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere