Danske Adform er kæmpestore i Østeuropa, men holder fast i sit danske hovedkvarter: "Vi kan næsten ikke blive mere danske"

Adform har en stærk tilknytning til både Danmark og Litauen, men alligevel slår selskabets direktør fast, at det er en dansk virksomhed, og derfor fortsat skal have sit hovedsæde i København

Premium Kun for abonnenter
(Få gratis adgang med et Intro-abonnement)
Det danske it-selskab Adform har sine operationelle aktiviteter i Østeruopa, og det er blot fem procent af de 884 ansatte, der er placeret i selskabets hovedkvarter på Wildersgade i København.

Men ifølge Adforms administrerende direktør Gustav Mellentin er der ingen tvivl om, at selskabet, der er stiftet i en kælder på Nørrebro har en stærk dansk dna.

”Vi er en dansk virksomhed, der er dansk ejet, har danske founders og bestyrelsen er i høj grad også dansk. På den måde kan vi næsten ikke blive mere danske,” siger han til Computerworld.

Selskabet har dog også en stærk tilknytning til Litauen, hvor Adform har en stor afdeling, som gennem mange år har spillet en nøglerolle for de seneste mange års vækst.

Alligevel vil det ifølge Gustav Mellentin ikke umiddelbart give mening at ændre på placeringen af hovedkvarteret.

”Der er en del processer, som det giver bedst mening at have placeret i Danmark, selvom de operationelle aktiviteter ligger andre steder,” siger han.

Hovedkvarter stadigvæk dansk
På trods af det er der dog formuleringer i selskabets helt nye regnskab, der kunne pege i en anden retning.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark

0 Premium-indhold

Oracle-specialisten Sysco stormer frem: Øger overskuddet med 400 procent

0 Premium-indhold

Rygte: Nye Microsoft Surface-maskiner på vej - med både Intel og AMD

0 Premium-indhold

Lukning af udenlandske selskaber og corona-omstilling koster NNIT's ERP-selskab Scales millioner: Nedgang over hele linien

0 Premium-indhold

Data om 500 millioner LinkedIn-brugere sat til salg i hackerforum


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.