Artikel top billede

Danske Adform er kæmpestore i Østeuropa, men holder fast i sit danske hovedkvarter: "Vi kan næsten ikke blive mere danske"

Adform har en stærk tilknytning til både Danmark og Litauen, men alligevel slår selskabets direktør fast, at det er en dansk virksomhed, og derfor fortsat skal have sit hovedsæde i København

Premium Kun for abonnenter
Det danske it-selskab Adform har sine operationelle aktiviteter i Østeruopa, og det er blot fem procent af de 884 ansatte, der er placeret i selskabets hovedkvarter på Wildersgade i København.

Men ifølge Adforms administrerende direktør Gustav Mellentin er der ingen tvivl om, at selskabet, der er stiftet i en kælder på Nørrebro har en stærk dansk dna.

”Vi er en dansk virksomhed, der er dansk ejet, har danske founders og bestyrelsen er i høj grad også dansk. På den måde kan vi næsten ikke blive mere danske,” siger han til Computerworld.

Selskabet har dog også en stærk tilknytning til Litauen, hvor Adform har en stor afdeling, som gennem mange år har spillet en nøglerolle for de seneste mange års vækst.

Alligevel vil det ifølge Gustav Mellentin ikke umiddelbart give mening at ændre på placeringen af hovedkvarteret.

”Der er en del processer, som det giver bedst mening at have placeret i Danmark, selvom de operationelle aktiviteter ligger andre steder,” siger han.

Hovedkvarter stadigvæk dansk
På trods af det er der dog formuleringer i selskabets helt nye regnskab, der kunne pege i en anden retning.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Tidligere Mærsk-CIO Torben Ruberg har sat gang i en stribe nye projekter: Her er den danske top-CIO's plan for de kommende år

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

2022 skal være året hvor virksomhederne tager sig en holdning til cybersikkerhed: Her er sikkerhedsekspertens fire kontroversielle råd

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Teleekspert: Det grænser til det pinlige, at EU brokker sig over sløv 5G-udrulning

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

SKI indgår kæmpe Microsoft-aftale til op mod 2,3 milliarder kroner med Atea: 87 kommuner kan nu undgå kommende prisstigninger fra Microsoft

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

SimCorp lander ny CIO - henter topprofil fra Novo Nordisk


CIO
Sådan tager top-CIO Pernille Geneser livtag med 40 år gamle it-systemer i Stark Group med 10.000 medarbejdere