Danske Adform er kæmpestore i Østeuropa, men holder fast i sit danske hovedkvarter: "Vi kan næsten ikke blive mere danske"

Adform har en stærk tilknytning til både Danmark og Litauen, men alligevel slår selskabets direktør fast, at det er en dansk virksomhed, og derfor fortsat skal have sit hovedsæde i København

Premium Kun for abonnenter
(Få gratis adgang med et Intro-abonnement)
Det danske it-selskab Adform har sine operationelle aktiviteter i Østeruopa, og det er blot fem procent af de 884 ansatte, der er placeret i selskabets hovedkvarter på Wildersgade i København.

Men ifølge Adforms administrerende direktør Gustav Mellentin er der ingen tvivl om, at selskabet, der er stiftet i en kælder på Nørrebro har en stærk dansk dna.

”Vi er en dansk virksomhed, der er dansk ejet, har danske founders og bestyrelsen er i høj grad også dansk. På den måde kan vi næsten ikke blive mere danske,” siger han til Computerworld.

Selskabet har dog også en stærk tilknytning til Litauen, hvor Adform har en stor afdeling, som gennem mange år har spillet en nøglerolle for de seneste mange års vækst.

Alligevel vil det ifølge Gustav Mellentin ikke umiddelbart give mening at ændre på placeringen af hovedkvarteret.

”Der er en del processer, som det giver bedst mening at have placeret i Danmark, selvom de operationelle aktiviteter ligger andre steder,” siger han.

Hovedkvarter stadigvæk dansk
På trods af det er der dog formuleringer i selskabets helt nye regnskab, der kunne pege i en anden retning.


Computerworld
Endnu en tragisk ulykke med førerløs Tesla: Musk har store forventninger til ny software
En tragisk dødsulykke i USA i weekenden har sat forøget fokus på Teslas eksisterende semiautomatiske system og det kommende fuldautomatiske, der skal gøre bilerne helt selvkørende.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.