Artikel top billede

It-fagforeninger indgår forlig med IBM i sag om fyringer af tidligere KMD-medarbejdere

IBM indgår forlig med Prosa og HK Privat i sagen om fyringerne af 47 tidligere KMD- og Tech Mahindra-ansatte. Samtidig hæver Prosa den kommende sag i Arbejdsretten, men fremsender et nyt overenskomstkrav uden HK Privat.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Få indblik i konflikten mellem IBM og fagforeningerne
  • Læs hvorfor Prosa dropper sagen i Arbejdsretten
  • Indsigt i hvorfor Prosa fremsender et nyt overenskomstkrav
399
2 min
IBM og fagforforeningerne Prosa og HK Privat begraver nu stridsøksen for en stund.

De to fagforbund har nemlig indgået forlig med IBM i sagen om fyringen af 47 tidligere KMD- og Tech Mahindra-medarbejdere.

Fagforbundene har ment, at fyringerne, der alle blev foretaget blandt de 280 tidligere KMD og Tech-Mahindra-ansatte, som blev outsourcet til IBM 1. oktober 2018, var i strid med lov om virksomhedsoverdragelse.

Men nu har parterne altså fundet fodslag og indgået forlig, som betyder, at 18 af de fyrede medarbejdere får tildelt kompensation.

Det bekræfter Prosa over Computerworld.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.