Artikel top billede

Morgen-briefing: Danske netbutikker fik flyvende start på 2019 / Apple kan se frem til nyt besøg fra Vestager / Google lancerer nye privacy-værktøjer

Danske netbutikker fik flyvende start på 2019. Apple kan se frem til nyt besøg fra Vestager. Google lancerer nye privacy-værktøjer. Nordens største virtual reality-messe indtager København.

Godmorgen denne tidlige tirsdag morgen. her får du som altid dagens it-nyhedsoverblik.

Danske netbutikker fik flyvende start på 2019

Efter årets første fem måneder er passeret har danske e-handelsvirksomheder god grund til at se veltilfreds tilbage på de forgangende måneder.

32 procent af de danske netbutikker har nemlig oplevet, at omsætningen i første kvartal steg mindst 25 procent sammenlignet med sidste år.

Det viser en analyse fra Foreningen Dansk Internethandel (FDIH).

"Det bekræfter den følelse, vi har, når vi taler med vores medlemmer; at det går rigtig godt. Jeg er dog ikke overrasket, for netbutikkerne knokler, og de leverer en service, som forbrugerne er glade for,” siger Niels Ralund, administrerende direktør i FDIH i en pressemeddelelse.

Analysen viser, at det særligt er de store e-handelsvirksomheder der har den største omsætning.

Apple kan se frem til besøg fra Vestager

Den danske konkurrence kommissær i EU, Margrethe Vestager (R), har angivelgt indledt endnu en sag mod en af de amerikanske tech-giganter.

Ifølge mediet CNBC har de europæiske konkurrencemyndigheder nemlig taget hul på en sag mod Apple efter klager fra streamingtjenesten Spotify.

Den svenske streaming-gigant mener, at selskabet bliver forfordelt i Apples App Store til fordel for Apples egen tjeneste Apple Music.

Vestager kommer angiveligt til at begynde en formel undersøgelse af sagen i de kommende uger.

Google lancerer nye privacy-værktøjer

Det skal formentelig være nemmere for brugerne at minimere det digitale spor man efterlader sig hos søgegiganten Google.

Derfor lancerer den amerikanske it-gigant nu tilsyneladende flere nye privacy-værktøjer, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølget buearuet bliver det blandt andet nemmere at rydde ud i de cookies man har acceptere i Chrome browseren.

Google har ifølge Reuters arbejdet på et cookie-værktøj i seks år, men ser altså ud til at have sat fart i processen.

Nordens største virtual reality-messe indtager København

Vi slutter dagens morgen-briefing med en mulighed for at prøve et par VR-briller i professionel sammenhæng.

I dag er der nemlig mulighed for at opleve, hvor langt VR eller virtual reality teknologien egentlig er nået.

I dag og i morgen åbner CopenX nemlig dørene til Nordens største VR-messe i København, hvor der er mulighed for at prøve forskellige virtual reality-teknologier.

Det er blandt andet muligt at møde virksomheder, der i dag anvender teknologien til andet end computerspil. For eksempel bruges programmet ReHub til at hjælpe patienter med at genoptræning efter et sygdomsforløb.
Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”