Artikel top billede

De Minecraft-stiftere med den kontroversielle Markus ”Notch” Persson i spidsen har modtaget et stort skattesmæk fra de svenske myndigheder Foto: Official GDC, CC BY 2.0 (Foto: / V. Diamante)

Minecraft-milliardærer modtager heftigt skattesmæk fra det svenske skattevæsen

Minecraft-stifterne Markus ”Notch” Persson, Carl Manneh og Jakob Porsér står til at skulle betale et trecifret-millionbeløb til det svenske skattevæsen.

De svenske Minecraft-milliardærer Markus ”Notch” Persson, Carl Manneh og Jakob Porsér har gennem flere år været i konflikt med det svenske skattevæsen, og efter endnu et nederlag i retten står de til at modtage et heftigt skattesmæk på samlet set 154 millioner svenske kroner.

Det skriver det svenske erhvervsmedie DI Digital.

Strid om dollarkurs

Sagen skyldes en strid om dollarkursen, der tager sin begyndelse, da Microsoft for fem år siden opkøber Mojang, der står bag udviklingen af det populære Minecraft-spil, for 2,5 milliarder dollar.

Da købet bliver aftalt i september 2015 lyder aftalen på, at de vil modtage 2,5 milliarder dollar i betaling fra Microsoft.

Men pengene bliver først udbetalt i november samme år, og i mellemtiden er dollar-kursen steget betydeligt i forhold til den svenske krone. Og det er altså denne kursgevinst, som det svenske skattevæsen mener, at de tre stiftere skal beskattes af.

De tre Minecraft-milliardære har anket sagen af flere gange, men i alle instanser af afgørelsen faldet ud til skattemyndighedernes fordel.

Dermed ser det ud til, at de snart vil blive tvunget til at indbetale, hvad der med den aktuelle kurs svarer til 107 millioner danske kroner til det svenske skattevæsen.

Læs mere: Microsoft vil købe Minecraft for 11 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere