Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

De Minecraft-stiftere med den kontroversielle Markus ”Notch” Persson i spidsen har modtaget et stort skattesmæk fra de svenske myndigheder Foto: Official GDC, CC BY 2.0

Minecraft-milliardærer modtager heftigt skattesmæk fra det svenske skattevæsen

Minecraft-stifterne Markus ”Notch” Persson, Carl Manneh og Jakob Porsér står til at skulle betale et trecifret-millionbeløb til det svenske skattevæsen.

De svenske Minecraft-milliardærer Markus ”Notch” Persson, Carl Manneh og Jakob Porsér har gennem flere år været i konflikt med det svenske skattevæsen, og efter endnu et nederlag i retten står de til at modtage et heftigt skattesmæk på samlet set 154 millioner svenske kroner.

Det skriver det svenske erhvervsmedie DI Digital.

Strid om dollarkurs

Sagen skyldes en strid om dollarkursen, der tager sin begyndelse, da Microsoft for fem år siden opkøber Mojang, der står bag udviklingen af det populære Minecraft-spil, for 2,5 milliarder dollar.

Da købet bliver aftalt i september 2015 lyder aftalen på, at de vil modtage 2,5 milliarder dollar i betaling fra Microsoft.

Men pengene bliver først udbetalt i november samme år, og i mellemtiden er dollar-kursen steget betydeligt i forhold til den svenske krone. Og det er altså denne kursgevinst, som det svenske skattevæsen mener, at de tre stiftere skal beskattes af.

De tre Minecraft-milliardære har anket sagen af flere gange, men i alle instanser af afgørelsen faldet ud til skattemyndighedernes fordel.

Dermed ser det ud til, at de snart vil blive tvunget til at indbetale, hvad der med den aktuelle kurs svarer til 107 millioner danske kroner til det svenske skattevæsen.

Læs mere: Microsoft vil købe Minecraft for 11 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”