Artikel top billede

De Minecraft-stiftere med den kontroversielle Markus ”Notch” Persson i spidsen har modtaget et stort skattesmæk fra de svenske myndigheder Foto: Official GDC, CC BY 2.0 (Foto: / V. Diamante)

Minecraft-milliardærer modtager heftigt skattesmæk fra det svenske skattevæsen

Minecraft-stifterne Markus ”Notch” Persson, Carl Manneh og Jakob Porsér står til at skulle betale et trecifret-millionbeløb til det svenske skattevæsen.

De svenske Minecraft-milliardærer Markus ”Notch” Persson, Carl Manneh og Jakob Porsér har gennem flere år været i konflikt med det svenske skattevæsen, og efter endnu et nederlag i retten står de til at modtage et heftigt skattesmæk på samlet set 154 millioner svenske kroner.

Det skriver det svenske erhvervsmedie DI Digital.

Strid om dollarkurs

Sagen skyldes en strid om dollarkursen, der tager sin begyndelse, da Microsoft for fem år siden opkøber Mojang, der står bag udviklingen af det populære Minecraft-spil, for 2,5 milliarder dollar.

Da købet bliver aftalt i september 2015 lyder aftalen på, at de vil modtage 2,5 milliarder dollar i betaling fra Microsoft.

Men pengene bliver først udbetalt i november samme år, og i mellemtiden er dollar-kursen steget betydeligt i forhold til den svenske krone. Og det er altså denne kursgevinst, som det svenske skattevæsen mener, at de tre stiftere skal beskattes af.

De tre Minecraft-milliardære har anket sagen af flere gange, men i alle instanser af afgørelsen faldet ud til skattemyndighedernes fordel.

Dermed ser det ud til, at de snart vil blive tvunget til at indbetale, hvad der med den aktuelle kurs svarer til 107 millioner danske kroner til det svenske skattevæsen.

Læs mere: Microsoft vil købe Minecraft for 11 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?