Artikel top billede

Streaming-rapport fastslår: Download er død

Tal fra ny rapport viser, at danskerne er færdige med at downloade musik.

Dansk streaming stormer frem i disse dage ifølge rapporten ’Musikselskabet 2018” udarbejdet af Danmarks musikbrancheforening, IFPI.

Af den fremgår, at digitale musik-tjenester er yderst populære i Danmark, ved at tegne sig for 91,2 procent af danmarks totale musikomsætning på 582 millioner kroner. Til sammenligning udgør digitale musik-tjenester 74,8 procent af den amerikanske musikindustri.

Tallene viser også en entydig tendens mod streaming på bekostning af musik-download. Over 96 procent af den digitale musikomsætning kommer fra streaming, mens musikdownload falder lige under fire procent.

Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen, siger at løbet er kørt for digitale downloads:

”Danskerne downloader ikke musik mere. I dag køber vi adgang via streamingtjenester, så vi har nem og hurtig adgang til lige præcis det musiknummer vi ønsker, fra lige præcis det device vi ønsker. Og samtidig slipper vi for at musikken optager al lagringspladsen på vores device.”

Tendens ses også i det amerikanske marked, hvor musikdownloads er faldet med tre fjerdedele.

Se også: Her er Apples længe ventede streaming-satsning: Apple TV+ og Channels
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere