IBM-topchef: Ingen fyringer efter Mærsk-køb

Der bliver sandsynligvis ikke tale om fyringer i forbindelse med IBM's køb af Mærsk Data og DM Data. Det siger både IBM's nordiske chef og Jess Søderberg, skibsreder i A.P. Møller-Mærsk. Det har været vigtigt for Mærsk, at alle medarbejdere kan blive i selskabet efter salget, som skaber en dansk it-gigant med over 7.000 ansatte.

Sammenlægningen af to af Danmarks største it-selskaber, IBM og Mærsk Data, kommer med al sandsynlighed ikke til at betyde fyringer.

Sådan lyder det fra både den øverste chef i A.P. Møller-Mærsk, skibsreder Jess Søderberg, og IBM's nordiske chef, Jens Munch-Hansen.

Få eller ingen fyringer var netop en vigtig faktor for A.P. Møller-Mærsk i forbindelse med milliardsalget til IBM.

- IBM har en vækststrategi for Mærsk Data og har derfor ikke har planer om væsentlige afskedigelser - om nogen - i forbindelse med overtagelsen. Det var vigtigt for os, siger Jess Søderberg til Computerworld Online.

IBM: Ingen fyringer
Ifølge de seneste regnskaber har IBM 3.683 medarbejdere i Danmark, mens Mærsk Data Gruppen har 2.868 ansatte.

IBM's nordiske chef, Jens Munch-Hansen, bekræfter, at milliardkøbet af Mærsk Data ikke kommer til at betyde overlap og fyringer.

- Vi har jo to sunde virksomheder, der går sammen, og vi har planer om vækst, så på nuværende tidspunkt har vi ikke planer om personalereduktioner. Vi forventer ingen fyringer, fordi hele drivkraften bag vores køb er vækst og udvikling, siger han.

IBM vil også købe Danske Banks ejerandele i driftsselskabet DM Data, der har 805 medarbejdere, og banken vil i den forbindelse overføre yderligere 330 medarbejdere til DM Data.

Heller ikke det kommer ifølge Jens Munch-Hansen til at betyde overlap og fyringer.

Sammenlægningen af IBM, Mærsk Data og DM Data kommer til at skabe en dansk it-kæmpe med omkring 7.000 ansatte.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.