Artikel top billede

Grønland er ubeskyttet mod cyberangreb: Center for cybersikkerhed må ikke operere i landet

Grønland er sårbar overfor cyberangreb. Landet, der er med i Rigsfællesskabet, er ikke omfattet af loven for cybersikkerhed - og Center for Cybersikkerhed må ikke udføre opgaver i landet.

Danmark har de senere år styrket indsaten markant mod cyberangreb.

Forsvarets Efterretningstjeneste etablerede Center for Cybersikkerhed nogle år tilbage og NIS-loven er blevet vedtaget, der stiller krav til it-sikkerheden hos myndigheder.

Dette er sket, alt imens Grønland ligger åbent for cyberangreb. Landet, der tilhører Rigsfællesskabet, er ikke omfattet NIS-loven, og Center for Cybersikkerhed må ikke operere i landet.

Det fremgår af et svar til Folketingets Grønlandsudvalg fra forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Det skriver Berlingske.

"Lovgivningen giver altså i dag ikke mulighed for, at Center for Cybersikkerhed ud over frivillig rådgivning kan udføre de myndighedsopgaver i Grønland, som lovgivningen giver mulighed for i Danmark. Det betyder, at der vil kunne opstå forskellige niveauer af cyber- og informationssikkerhed i de forskellige dele af Kongeriget," skriver forsvarsministeren.

Grønland har været genstand i et storpolitisk spil om Arktis grundet landets placering, hvor både USA, Kina og Rusland, hvor sidstnævnte udgør en stigende risiko både i arktis og i cyberspace, skriver mediet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere