Rasmus Ferdinand Petersen

Erhvervsjournalist

E-Mail

rjp@cw.dk

Jeg dækker den danske it-branche, hvor jeg skriver om forretningen bag it-produkterne - alt fra økonomi og opkøb til strategi og ledelse.

Min baggrund er en kandidatgrad i Journalistik og Virksomhedsstudier fra Roskilde Universitet.

Tidligere har jeg skrevet for ITWatch og Dagbladet Børsen.
78 artikler på Computerworld

Rasmus Ferdinand Petersen

Staten frifindes for it-kaos ved digital tinglysning

Domstolsstyrelsen er blevet frifundet i en sag om digital tinglysning. Tinglysningen overgik til digital behandling i 2009, hvorefter systemet ikke fungerede.

27. maj 2019 kl. 11.10 | læs »
4

Elon Musk sender første bredbånds-satellitter ud i rummet

Det Elon Musk-ejede rumfartsselskab SpaceX, har netop sendt det første hold af bredbånds-satelliter i kredsløb om jorden, der i fremtiden skal sende gigabit-internet til private og virksomheder direkte fra rummet.

24. maj 2019 kl. 15.20 | læs »
1 Premium

Rædselsuge for Huawei: Her er alle de internationale virksomheder, der boykotter selskabet

Kinesiske Huawei er kommet i uvejr efter USA's regering har forbudt amerikanske virksomheder at drive forretning med det kinesiske selskab. Se listen over hvilke virksomheder, der har stoppet samarbejdet med Huawei her.

24. maj 2019 kl. 13.43 | læs »
Premium

Aalborgensisk software-selskab vokser med over 1000 procent på bundlinjen

Det Aalborg-baserede it-selskab Dynaway kan fremvise et overskud med solidt vokseværk for 2018. Bundlinjen vokser med over over 1000 procent i selskabet, der sidste år solgte deres primære software-løsning til Microsoft.

24. maj 2019 kl. 12.20 | læs »
3

Morgen-briefing: Google undersøges for muligt brud på GDPR / USA's udenrigsminister anklager Huawei-CEO for at lyve / Kapitalfond sælger succesrigt it-firma fra Djursland

Google undersøges for muligt brud på GDPR / USA's udenrigsminister anklager Huawei-CEO for at lyve / Kapitalfond sælger succesrigt it-firma fra Djursland / Telmore indgår samarbejde med Viaplay

24. maj 2019 kl. 06.35 | læs »
Premium

Disse virksomheder drømmer de danske it-studerende om at arbejde for: Få overblikket her

Tech-giganterne Apple, Google og Microsoft topper listen, men de store konsulenthuse bliver stadig mere populære hos de it-studerende. ”Konsulentfirmaerne har brug for at ansætte flere it-uddannede, så de gør meget for at tiltrække it-folk allerede mens de læser," lyder det fra Universum, der står bag undersøgelsen.

24. maj 2019 kl. 06.00 | læs »
Premium

Conscia-boss har tidoblet medarbejderstaben på fem år: "Vores mål er at skabe et band af Cisco-rockstars"

Interview: På fem år har danske Conscia, tidoblet medarbejderstaben fra 60 til 600 ansatte. Efter salg til ny kapitalfond, flere opkøb og indtræden på nye markeder stiler topchef Claus Thorsgaard efter endnu mere vækst ved at 'skabe et band af Cisco-rockstars.' "Vi er netværksindustriens svar på Netcompany," lyder det.

23. maj 2019 kl. 15.08 | læs »
Premium

Visma Bluegarden har haft stilstand på bundlinjen i fire år: Nu hæver selskabet overskuddet markant

It-selskabet Visma Bluegarden løfter bundlinjen med over 30 procent i seneste årsregnskab efter større omstilling i selskabet. Det er første gang i fire år at overskuddet ændrer sig nævneværdigt.

23. maj 2019 kl. 13.35 | læs »
1

Morgen-briefing: Titusindvis af personfølsomme data lækket i EU / Columbus har udpeget ny topchef for USA / Facebook: Ingen udenlandsk indblanding i dansk valgkamp

Titusindvis af personfølsomme data lækket i EU / Columbus har udpeget ny topchef for USA / Facebook: Ingen udenlandsk indblanding i dansk valgkamp / Verdens førende tech-producenter går sammen om walk-in reperationer / Telenor lancerer nyt dækningskort

23. maj 2019 kl. 06.35 | læs »
Premium

Erik Damgaard forøgede sin medarbejderstab med 50 procent i 2018: "Uniconta har fået et virkelig godt gennembrud i 2018"

2018 er året, hvor regnskabsprogrammet Uniconta for alvor er kommet på danmarkskortet, lyder det fra Erik Damgaard, stifter af selskabet. Selskabet vokser, omsætningen stiger men bundlinjen præges stadig af røde tal, men "alt går efter planen," lyder udmeldingen.

22. maj 2019 kl. 15.54 | læs »