Rasmus Ferdinand Ginman

Erhvervsredaktør

E-Mail

rjp@cw.dk

Twitter

@RasmusFerdinand

Telefon

50569407

Linkedin

Se Rasmus Ferdinand's LinkedIn profil

Som erhvervsredaktør dækker jeg it-branchens udvikling fra et forretningsmæssigt perspektiv.

Mit primære fokus er det danske it-landskab, hvor jeg skriver om alt fra regnskaber, opkøb, tendenser og strategi til udskiftninger på it-selskabernes topposter. Her er både de store, børsnoterede selskaber og de mindre foretagender i fokus.

Samtidig holder jeg skarpt øje med de globale, toneangivende it-selskaber. Det gælder både, hvordan de klarer sig på de interne linjer, men også hvordan geopolitiske spændinger og regulering ændrer selskabernes virkelighed.

Jeg har en kandidatgrad i Journalistik og Virksomhedsstudier fra Roskilde Universitet.

Tidligere har jeg skrevet for Dagbladet Børsen og ITWatch.

E-MAIL: RJP@CW.DK
1.735 artikler på Computerworld

Rasmus Ferdinand Ginman

Spørgsmål om Mit.dk lander på digitaliseringsministerens bord: Synes det er godt med flere postkasser

Digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) mener kun, det er en god ting, at der er kommet konkurrence på digital post-markedet og derved flere aktører.

1. februar 2023 kl. 10.02 | læs »

Hvem ender på Digital Post-tronen? Et langvarigt slag er indledt mellem e-Boks og Netcompany

Computerviews: Med en nyfunden konkurrence på digital post-markedet kæmpes der for brugernes gunst. Fronterne er trukket op, og nu vil den lange seje indsats vise, hvem der løber med titlen som danskerne foretrukne postkasse.

31. januar 2023 kl. 11.05 | læs »

Har du fået afregnet? WeShare lukker og slukker - her er, hvad du skal gøre

1. februar lukker WeShare, og derfor er det tid til at få afregnet i appen. Når du det ikke, så er der stadig hjælp at hente. Se her, hvordan du overfører de uafsluttede regnskaber til MobilePay.

31. januar 2023 kl. 10.32 | læs »

Statsministeriets hjemmeside lagt ned af DDoS-angreb: Tyrkisk hacker-gruppe tager ansvaret

Søndag blev Statsministeriets hjemmeside lagt ned af et DDoS-angreb. På Twitter træder en tyrkisk hacker-gruppering frem og tager ansvaret for cyberangrebet.

30. januar 2023 kl. 15.26 | læs »

Telia vil skære 1.500 stillinger fra i år: Danske medarbejdere går fri

Telia presses af den forværrede makroøkonomiske situation, og derfor vil der skæres omkring 1.500 stillinger i 2023.

27. januar 2023 kl. 11.35 | læs »

E-Boks har været nødt til at genopfinde sig selv efter ny konkurrence på digital post-markedet: Og opgaven er ikke slut endnu

Interview: Med nyfunden konkurrence på digital post-markedet har e-Boks været nødsaget til at fintune dele af forretningen. "Det er klart, at når der kommer en ny stærk konkurrent, så skal vi jo virkelig finde en måde at genopfinde os selv på," fortæller direktør Ulrik Falkner Thagesen.

26. januar 2023 kl. 15.03 | læs »

Telenors danske ansatte kan ånde lettet op: Går fri af stor fyringsrunde

Telenor har igangsat en større spareøvelse i Norge, der vil medføre 200 fyringer samt kraftige nedskæringer i brug af konsulenter. I Danmark kan Telenor-ansatte ånde lettet op.

26. januar 2023 kl. 13.25 | læs »

Digital Post ramt af netværksproblemer: Skaber udfordringer ved login

Den offentlige Digital Post-løsning er ramt af netværksproblemer. Det resulterer i bøvl med at logge på og længere svartider.

26. januar 2023 kl. 11.09 | læs »

Udsigt til recession får Netcompany til at ændre strategi: "Det er mulighedernes tid, og det er nu, man skal være modig"

Interview: Et usikkert økonomisk landskab og frygt for recession har fået Netcompany til at gå varsomt frem med vækstforventningerne. Men uroen åbner også for muligheder. "Det er nu, at man skal tage markedsandele," siger topchef André Rogaczewski.

26. januar 2023 kl. 09.00 | læs »

Pernille Hoffmann er ny nordisk direktør for det tidligere Interxion - nu Digital Realty: Her er hendes plan for selskabet

Interxion: Efter Interxion-veteranen Peder Banks exit er Pernille Hoffmann blevet udråbt som ny nordisk chef i Digital Realty. Nu skal hun blandt ud at manifestere det nye firmanavn i markedet og samtidig kæmpe for en udnyttelse af datacentrenes overskudsvarme.

25. januar 2023 kl. 14.25 | læs »