Rasmus Ferdinand Petersen

Erhvervsjournalist

E-Mail

rjp@cw.dk

Jeg dækker den danske it-branche, hvor jeg skriver om forretningen bag it-produkterne - alt fra økonomi og opkøb til strategi og ledelse.

Min baggrund er en kandidatgrad i Journalistik og Virksomhedsstudier fra Roskilde Universitet.

Tidligere har jeg skrevet for ITWatch og Dagbladet Børsen.
649 artikler på Computerworld

Rasmus Ferdinand Petersen

Premium

Har ledt i mere end et halvt år: Nu udskyder Udenrigsministeriet igen ansættelsen af Danmarks nye tech-ambassadør

Efter planen skulle Udenrigsministeriet have den nye tech-ambassadør på plads 1. august. Men Danmark må vente med at byde den nye embedsmand velkommen.

31. juli 2020 kl. 12.50 | læs »
Premium

Efter høring af amerikanske tech-bosser: "Nu begynder der at komme nogle erkendelser af, hvad det er for nogle typer af virksomheder, vi har at gøre med"

Amazon, Facebook, Google og Amazon kan ikke længere kontrollere deres egne fortællinger, og derved kommer tech-giganterne på udebane, sådan lyder det fra CBS-professor Mikkel Flyverbom efter kongreshøringen.

31. juli 2020 kl. 09.59 | læs »

AWS dropper sin kendte fysiske kæmpe-konference: Bliver nu virtuel og gratis for alle

AWS har afblæst den fysiske afholdelse af selskabets årlige cloud-konference, re:Invent. Konferencen, der sidste år tiltrak 65.000 deltagere, vil i stedet blive afholdt virtuelt og være gratis for alle.

30. juli 2020 kl. 13.01 | læs »
Premium

Nets' chef for svindelbekæmpelse stopper - får ansvar for spritny afdeling hos MobilePay

Sune Gabelgård stopper hos Nets, hvor han har været chef for svindelbekæmpelse gennem halvandet år. Han har landet et nyt job hos MobilePay, hvor han for ansvaret for at opbygge en ny afdeling fra bunden.

30. juli 2020 kl. 11.59 | læs »
Premium

Over 200 tech-startups har allerede meldt deres støtte til ny it-brancheforening: "Jeg er meget positiv overrasket"

En ny brancheforening for tech-startups er under opsejling, og mere end 200 selskaber har på få uger allerede erklæret deres støtte. Det er en særdeles positiv overraskelse, fortæller Esben Gadsbøll, en af initiativtagerne bag.

30. juli 2020 kl. 09.00 | læs »
3

AMD's omsætning buldrer afsted: Salget af Ryzen-processorer i stærk fremgang

Der er stærk fremgang i salget af bærbare PC'er, der kører på AMD's Ryzen-processor. Det får chip-producentens omsætning til at buldre i vejret.

29. juli 2020 kl. 14.56 | læs »
Premium

Tjek tallene: Her er de it-uddannelser, der sikrer den højeste løn

Snart vrimler det med nyoptagne studerende på landets it-uddannelser. Men hvilke it-uddannelser sikrer den højeste og laveste løn? Se opgørelsen over de mest og mindst indbringende it-uddannelser her.

28. juli 2020 kl. 14.50 | læs »

Trods rekordoptag på ITU afvises hver tredje ansøger stadig - og det kan blive endnu værre næste år: "Næste år vil vi se et betydeligt fald"

IT-Universitetet kunne optage rekordmange studerende i år, da to politiske initiativer har givet markant flere pladser. Men alligevel afvises hver tredje ansøger, og situationen kan ende med at blive forværret næste år.

28. juli 2020 kl. 14.26 | læs »

Google forlænger hjemsendelse af medarbejdere med et år: Kommer tidligst tilbage til juli 2021

Den amerikanske søgegigant Google vil holde størstedelen af selskabets omkring 200.000 medarbejdere hjemme det næste år. En tilbagevenden til kontorerne vil tidligst ske i juli 2021, fremgår det.

27. juli 2020 kl. 15.58 | læs »
Premium

Venzo vinder prisen som årets danske Microsoft-partner på den virtuelle Inspire-konference: "Nogle af vores hardcore medarbejdere stod og viftede med flag derhjemme"

Det danske it-konsulenthus Venzo kåres af Microsoft som årets danske partner-selskab på Microsoft Inspire, der i år afholdes virtuelt.

27. juli 2020 kl. 12.31 | læs »