Straarup: Danske Bank sælger til IBM

Danske Bank sælger sin 45 procents andel af DM Data til IBM og outsourcer samtidig sin decentrale it-drift til virksomheden, der i forvejen står for koncernens centrale it-drift. Beslutningen betyder, at 330 medarbejdere overflyttes til DM Data.

Danske Bank sælger sin 45 procents ejerandel af DM Data til IBM og lægger samtidig sin decentrale it-drift i hænderne på DM Data, der allerede står for bankens centrale it-drift.

Central drift er, når alt programmel ligger på eksempelvis en mainframe eller en server, der servicerer typisk store fælles systemer. og brugerne har adgang via en dum terminal eller en pc. Decentral drift er, når brugerne har egne programmer liggende på egne pc'er.

Banken vil fortsat selv tage vare system- og produktudvikling.

330 medarbejdere flyttes fra banken til DM Data, og driftskontrakten forlænges fra den nuværende restløbetid på tre et halvt år til 10 år.

? Årsagen til at vi outsourcer også vores decentrale drift til DM Data hænger sammen med den fortsatte udvikling inden for hardware og teknologi i øvrigt. Den udvikling tror vi at en større organisation med højere kompetenceniveau på det område bedre kan følge med i, end vi kan i vores mindre organisation, siger Peter Straarup, administrerende direktør i Danske Bank, til Computerworld Online.

Også lidt penge i det
Outsourcingen af også den decentrale it-drift til DM Data giver Danske Bank nogle sikkerheds- og overvågningsmæssige fordele.

? Egentlig er det den samme argumentation, der ligger bag outsourcingen af den decentrale it-drift, som der ligger bag outsourcingen af den centrale it-drift. Det er forventninger om en teknologisk udvikling, som forventeligt bedre kan følges offensivt af en it-virksomhed end af en bank, siger Peter Straarup.

Udover det teknologiske er der, som Peter Straarup udtrykker det, også lidt penge i det:

? Vi får nogle besparelser, og det er vores bud, at outsourcingen giver os omkostningsbesparelser i det første år på mere end 100 millioner kroner, og det tal stiger progressivt i de 10 år, som kontrakten med DM Data løber over, siger Peter Straarup.

Ingen fyringer
IBM planlægger ifølge Peter Straarup ingen fyringer i denne forbindelse, men giver udtryk for, at der vil være en medarbejderomsætning på fem procent.

? Men det er der ikke noget usædvanligt i, konstaterer Peter Straarup.

Med hensyn til bankens indflydelse på beslutningen om at sælge DM Data til IBM, siger Peter Straarup:

? For så vidt angår vores egen 45 procent andel har vi haft 100 procents indflydelse. Derudover har vi været involveret løbende. Vi sælger, fordi vi mener, at salget passer godt med vores planlægning og den grad af robusthed, vi har opnået i forbindelse med nedbruddet i 2003, siger Peter Straarup.

IBM er den bedste for os
Der har været peget på, at salget af Danske Banks andel af DM Data til IBM kan ses som et tegn på en forbrødring efter, at fejl i IBM's databasesoftware var årsag til alvorlige nedbrud i bankens it-systemer sidste år.

? Jeg ved ikke, om den sag blev forstørret i medierne. Vi gjorde opmærksom på fejl i IBM's databasesoftware, som selskabet efterfølgende har rettet, og vi har siden arbejdet med IBM om at opgradere vores sikkerhed efter den hændelse. Studier har vist os, at IBM er den mest kompetente partner for banken her, siger Peter Straarup, der også nævner, at banken traditionelt har været stor IBM-kunde på de centrale it-installationer.

WM-data sælger også
Den svenske it-konsulentvirksomhed WM-data har meddelt, at den ligesom A. P. Møller - Mærsk og Danske Bank sælger sin del af DM Data til IBM. WM-data ejer ti procent af DM Data.
Hos WM-data betragter man salget som et led i den fortsatte konsolidering, der finder sted inden for nordisk it-drift, og som WM-data selv bidrog til ved at indlede samarbejdet med DM Data for et par år siden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.