Artikel top billede

Facebook sletter over to milliarder profiler på tre måneder: Her er millionregningen for selskabet

Den sociale medie-gigant Facebook har skruet voldsomt op tempoet i et forsøg på at fjerne falske profiler på siden, og det er ikke nogen billig øvelse.

Verdens største sociale medie kæmper en hård kamp mod falske profiler og spredningen af såkaldt fake news.

Faktisk er problemet så omfattende for Facebook, at selskabet i løbet af de første tre måneder i 2019 slettede 2,19 milliarder konti.

Det fortæller stifter og administrerende direktør for selskabet, Mark Zuckerberg, ifølge CNBC.

“Vores budget på vores sikkerhedssystemer er større end Twitters omkostninger på et helt år. Vi har mulighed for at gøre ting, jeg bare ikke tror er muligt for andre folk,” sagde Zuckerberg ifølge mediet.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters lød Twitters omsætning i februar på 909 millioner dollar.

Læs også: Facebook gør klar til at modtage kæmpebøde for omfattende privacy-problemer: Trækker 20 milliarder kroner ud til betaling

Antallet af slettede konti i første kvartal af i år er særlig højt, når man ser på antallet af månedelige aktive brugere på siden.

Facebook anslår nemlig selv, at selskabet har 2,38 milliarder aktive månedlige brugere.

I slutningen af 2018 slettede Facebook 1,2 milliarder konti.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere