Artikel top billede

Intels svar på AMD’s bredside: Ny topprocessor skruer frekvensen op til usete højder

Intel slipper hidsig topprocessor løs: Intels Core i9-9900KS kan snurre som ingen anden processor.

Mens AMD ved årets Computex-messe løb med overskrifterne med deres nye kollektion af Ryzen CPU’er, forsøger Intel at svare igen med en ny, toptunet version af deres Core i9-topprocessor.

Her er udgangspunktet den førende processor til deres mainstream-platform Core i9-9900K, men nu i en såkaldt ’special edition’, en særudgave markeret med ’S’, som kan levere hidtil usete frekvenser i en otte-kernet processor, skriver Anandtech.

Intel Core i9 9900KS kan, som sin forgænger, snurre med op til 5,0 GHz, men S-modellen kan snurre med den høje frekvens på samtlige otte regnekerner, hvor den tidligere variant måtte give op ved 4,7 GHz. Begge modeller er såkaldte ’K’-modeller, som kan overclockes til endnu højere frekvenser.

Se også: AMD ude med vild processor-kollektion: Banker Intel på prisen og ydelsen

Basisfrekvensen er også øget her, hvilket giver en grundfrekvens på 4,0 GHz, omkring 10 procent højere end i den forrige topmodel.

Intel oplyser ikke noget om, hvor stor varmeudviklingen bliver fra den nye processor, med en endnu ikke offentliggjort TDP-værdi. Spørgsmålet er nu, hvorvidt den nye processor kan holde sig indenfor 95W TDP-værdien fra Intels i9-9900K.

Selskabet giver heller ikke nogen oplysninger om pris og tilgængelighed på nuværende tidspunkt.

Intels nye topprocessor vil sandsynligvis skulle konkurrere med AMD’s nye stjerne, Ryzen 3900X, som byder halvanden gange flere regnekerner, men snurrer ved frekvenser på mellem 3,8 og 4,6 GHz.

Læs også: Efter stor sikkerhedsbrist: Intel-fejlrettelse gør pc’er op til 19 procent sløvere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Cybersikkerhedsprofessoren har ét ønske til sit arbejdsliv - I over 20 år er det lykkedes: "Dér besluttede jeg mig for, at den afhængighed ville jeg forsøge at undgå"
Der er én ting, som professor i cybersikkerhed Jens Myrup Pedersen ikke vil have skal overtage sit arbejdsliv. I mere end 20 år er det lykkedes ham at holde fast i sin beslutning, som han tog allerede før, han begyndte sin karriere i it-verdenen.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.