Artikel top billede

Intels svar på AMD’s bredside: Ny topprocessor skruer frekvensen op til usete højder

Intel slipper hidsig topprocessor løs: Intels Core i9-9900KS kan snurre som ingen anden processor.

Mens AMD ved årets Computex-messe løb med overskrifterne med deres nye kollektion af Ryzen CPU’er, forsøger Intel at svare igen med en ny, toptunet version af deres Core i9-topprocessor.

Her er udgangspunktet den førende processor til deres mainstream-platform Core i9-9900K, men nu i en såkaldt ’special edition’, en særudgave markeret med ’S’, som kan levere hidtil usete frekvenser i en otte-kernet processor, skriver Anandtech.

Intel Core i9 9900KS kan, som sin forgænger, snurre med op til 5,0 GHz, men S-modellen kan snurre med den høje frekvens på samtlige otte regnekerner, hvor den tidligere variant måtte give op ved 4,7 GHz. Begge modeller er såkaldte ’K’-modeller, som kan overclockes til endnu højere frekvenser.

Se også: AMD ude med vild processor-kollektion: Banker Intel på prisen og ydelsen

Basisfrekvensen er også øget her, hvilket giver en grundfrekvens på 4,0 GHz, omkring 10 procent højere end i den forrige topmodel.

Intel oplyser ikke noget om, hvor stor varmeudviklingen bliver fra den nye processor, med en endnu ikke offentliggjort TDP-værdi. Spørgsmålet er nu, hvorvidt den nye processor kan holde sig indenfor 95W TDP-værdien fra Intels i9-9900K.

Selskabet giver heller ikke nogen oplysninger om pris og tilgængelighed på nuværende tidspunkt.

Intels nye topprocessor vil sandsynligvis skulle konkurrere med AMD’s nye stjerne, Ryzen 3900X, som byder halvanden gange flere regnekerner, men snurrer ved frekvenser på mellem 3,8 og 4,6 GHz.

Læs også: Efter stor sikkerhedsbrist: Intel-fejlrettelse gør pc’er op til 19 procent sløvere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere