Artikel top billede

Intels svar på AMD’s bredside: Ny topprocessor skruer frekvensen op til usete højder

Intel slipper hidsig topprocessor løs: Intels Core i9-9900KS kan snurre som ingen anden processor.

Mens AMD ved årets Computex-messe løb med overskrifterne med deres nye kollektion af Ryzen CPU’er, forsøger Intel at svare igen med en ny, toptunet version af deres Core i9-topprocessor.

Her er udgangspunktet den førende processor til deres mainstream-platform Core i9-9900K, men nu i en såkaldt ’special edition’, en særudgave markeret med ’S’, som kan levere hidtil usete frekvenser i en otte-kernet processor, skriver Anandtech.

Intel Core i9 9900KS kan, som sin forgænger, snurre med op til 5,0 GHz, men S-modellen kan snurre med den høje frekvens på samtlige otte regnekerner, hvor den tidligere variant måtte give op ved 4,7 GHz. Begge modeller er såkaldte ’K’-modeller, som kan overclockes til endnu højere frekvenser.

Se også: AMD ude med vild processor-kollektion: Banker Intel på prisen og ydelsen

Basisfrekvensen er også øget her, hvilket giver en grundfrekvens på 4,0 GHz, omkring 10 procent højere end i den forrige topmodel.

Intel oplyser ikke noget om, hvor stor varmeudviklingen bliver fra den nye processor, med en endnu ikke offentliggjort TDP-værdi. Spørgsmålet er nu, hvorvidt den nye processor kan holde sig indenfor 95W TDP-værdien fra Intels i9-9900K.

Selskabet giver heller ikke nogen oplysninger om pris og tilgængelighed på nuværende tidspunkt.

Intels nye topprocessor vil sandsynligvis skulle konkurrere med AMD’s nye stjerne, Ryzen 3900X, som byder halvanden gange flere regnekerner, men snurrer ved frekvenser på mellem 3,8 og 4,6 GHz.

Læs også: Efter stor sikkerhedsbrist: Intel-fejlrettelse gør pc’er op til 19 procent sløvere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.