Mærsk Datas topchef forlader selskabet

Administrerende direktør Steen H. Knudsen forlader Mærsk Data, når salget til IBM er godkendt af de europæiske konkurrencemyndigheder. Han satte selv hele salgsprocessen i gang for et år siden, men skal nu arbejde med de it-selskaber, som Mærsk har investeret penge i, men ikke solgt til IBM.

Salget af Mærsk Data til IBM betyder et farvel til Mærsk Datas administrerende direktør, Steen H. Knudsen, der har stået i spidsen for selskabet siden 1986.

Steen H. Knudsen satte selv gang i hele salgsprocessen, da han for et år siden gennemførte en strategisk analyse og kom frem til den konklusion, at Mærsk Data ville være bedst tjent med at blive solgt til en global it-aktør.

- Jeg mente, at vores kunder og medarbejdere ville være bedst tjent med et salg på lang sigt, fordi vi nu er for store til at være specialister og for små til at være internationale og globale, siger Steen H. Knudsen.

Lyse udsigter for selskabet
Sidste år fik Mærsk Data et overskud på 167 millioner kroner ud af en omsætning på 3,5 milliarder kroner.

Steen H. Knudsen fortæller, at Mærsk Data efter en oprydning i selskabet sidste år er vokset i første halvår af 2004 og også har lyse udsigter for resten af året.

- Vi har altid haft vækstplaner og er også vokset ganske betydeligt over den seneste periode. Vi regner med, at der kan sættes turbo på den vækst, når vi bliver slået sammen med IBM, siger han.

Salget til IBM kommer ifølge Steen H. Knudsen, fordi Mærsk Data i højere grad i fremtiden bliver nødt til at følge store kunder som Danish Crown, Arla Foods og Dansk Supermarked rundt i verden, hvilket enten krævede globale muskler at spille med eller store nyinvesteringer.

Her følte han, at den første løsning var den bedste for Mærsk Datas aktionærer, mens han selv har valgt side og ikke følger med over i det nye selskab.

- Jeg fratræder, når ejerskiftet sker. Jeg mener ikke, at det er rigtigt, at man som leder af en salgsproces på sælgerside samtidig skal se sig om efter et lukrativt job i nyt ejerregi. Det har jeg ikke ønsket, og det forbyder min integritet mig, fortæller Steen H. Knudsen.

Mærsk har skudt venturepenge i it-selskaberne Cryptomathic, Premitech og Scalepoint Technologies, og de selskaber følger ikke med over i IBM.

Det bliver i stedet Steen H. Knudsens opgave at følge de selskaber frem mod et muligt salg, men han vil ikke sige, om han også efter det vil være at finde i A.P. Møller-Mærsk.

- Jeg har nogle aktiviteter, jeg skal gøre færdig for A.P. Møller-Mærsk. Jeg kan ikke på nuværende tidspunkt svare på, hvad der så følger efter, siger han.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
"Jeg vil selv bestemme, om jeg skal ansætte fem bestemte medarbejdere, eller om mine medarbejdere skal løbe nøgne rundt om bygningen for at nå målsætningerne"
"Jeg vil selv bestemme, om jeg skal ansætte fem bestemte medarbejdere, eller om mine medarbejdere skal løbe nøgen rundt om bygningen for at nå målsætningerne."
Computerworld
Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok
Præsident Donald Trump siger, at USA skal have ‘en masse penge’, hvis Microsoft skal have grønt lys til at købe kinesiske TikTok. Kina truer med at svare igen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Cisco Webex: Giv medarbejderne fleksible arbejdsforhold med et højteknologisk og sikkert webbaseret online-mødesystem
Corona-krisen har for alvor gjort fleksible arbejdsforhold til dagligdag, og for mange virksomheder bliver det også en del af fremtiden. En vigtig del af den udvikling er sikre og effektive samarbejdssystemer, så medarbejdere kan holde møder med hinanden, kunder, leverandører og andre samarbejdspartnere i høj kvalitet. I dette whitepaper fra Netteam får du indsigt i Cisco Webex, som er et webbaseret online mødesystem. Det er en sikker og brugervenlig løsning, der integrerer både audio, video og webkonferencer. Et enkelt tryk på knappen og du er i gang med et møde, hvor du kan se, høre, skrive på whiteboard og dele dokumenter med andre mødedeltagere. Det hele er beskyttet af Cisco Talos sikkerhedsintelligens, som er markedets stærkeste beskyttelse mod cyberangreb.