Mærsk Datas topchef forlader selskabet

Administrerende direktør Steen H. Knudsen forlader Mærsk Data, når salget til IBM er godkendt af de europæiske konkurrencemyndigheder. Han satte selv hele salgsprocessen i gang for et år siden, men skal nu arbejde med de it-selskaber, som Mærsk har investeret penge i, men ikke solgt til IBM.

Salget af Mærsk Data til IBM betyder et farvel til Mærsk Datas administrerende direktør, Steen H. Knudsen, der har stået i spidsen for selskabet siden 1986.

Steen H. Knudsen satte selv gang i hele salgsprocessen, da han for et år siden gennemførte en strategisk analyse og kom frem til den konklusion, at Mærsk Data ville være bedst tjent med at blive solgt til en global it-aktør.

- Jeg mente, at vores kunder og medarbejdere ville være bedst tjent med et salg på lang sigt, fordi vi nu er for store til at være specialister og for små til at være internationale og globale, siger Steen H. Knudsen.

Lyse udsigter for selskabet

Sidste år fik Mærsk Data et overskud på 167 millioner kroner ud af en omsætning på 3,5 milliarder kroner.

Steen H. Knudsen fortæller, at Mærsk Data efter en oprydning i selskabet sidste år er vokset i første halvår af 2004 og også har lyse udsigter for resten af året.

- Vi har altid haft vækstplaner og er også vokset ganske betydeligt over den seneste periode. Vi regner med, at der kan sættes turbo på den vækst, når vi bliver slået sammen med IBM, siger han.

Salget til IBM kommer ifølge Steen H. Knudsen, fordi Mærsk Data i højere grad i fremtiden bliver nødt til at følge store kunder som Danish Crown, Arla Foods og Dansk Supermarked rundt i verden, hvilket enten krævede globale muskler at spille med eller store nyinvesteringer.

Her følte han, at den første løsning var den bedste for Mærsk Datas aktionærer, mens han selv har valgt side og ikke følger med over i det nye selskab.

- Jeg fratræder, når ejerskiftet sker. Jeg mener ikke, at det er rigtigt, at man som leder af en salgsproces på sælgerside samtidig skal se sig om efter et lukrativt job i nyt ejerregi. Det har jeg ikke ønsket, og det forbyder min integritet mig, fortæller Steen H. Knudsen.

Mærsk har skudt venturepenge i it-selskaberne Cryptomathic, Premitech og Scalepoint Technologies, og de selskaber følger ikke med over i IBM.

Det bliver i stedet Steen H. Knudsens opgave at følge de selskaber frem mod et muligt salg, men han vil ikke sige, om han også efter det vil være at finde i A.P. Møller-Mærsk.

- Jeg har nogle aktiviteter, jeg skal gøre færdig for A.P. Møller-Mærsk. Jeg kan ikke på nuværende tidspunkt svare på, hvad der så følger efter, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere