Mærsk Datas topchef forlader selskabet

Administrerende direktør Steen H. Knudsen forlader Mærsk Data, når salget til IBM er godkendt af de europæiske konkurrencemyndigheder. Han satte selv hele salgsprocessen i gang for et år siden, men skal nu arbejde med de it-selskaber, som Mærsk har investeret penge i, men ikke solgt til IBM.

Salget af Mærsk Data til IBM betyder et farvel til Mærsk Datas administrerende direktør, Steen H. Knudsen, der har stået i spidsen for selskabet siden 1986.

Steen H. Knudsen satte selv gang i hele salgsprocessen, da han for et år siden gennemførte en strategisk analyse og kom frem til den konklusion, at Mærsk Data ville være bedst tjent med at blive solgt til en global it-aktør.

- Jeg mente, at vores kunder og medarbejdere ville være bedst tjent med et salg på lang sigt, fordi vi nu er for store til at være specialister og for små til at være internationale og globale, siger Steen H. Knudsen.

Lyse udsigter for selskabet
Sidste år fik Mærsk Data et overskud på 167 millioner kroner ud af en omsætning på 3,5 milliarder kroner.

Steen H. Knudsen fortæller, at Mærsk Data efter en oprydning i selskabet sidste år er vokset i første halvår af 2004 og også har lyse udsigter for resten af året.

- Vi har altid haft vækstplaner og er også vokset ganske betydeligt over den seneste periode. Vi regner med, at der kan sættes turbo på den vækst, når vi bliver slået sammen med IBM, siger han.

Salget til IBM kommer ifølge Steen H. Knudsen, fordi Mærsk Data i højere grad i fremtiden bliver nødt til at følge store kunder som Danish Crown, Arla Foods og Dansk Supermarked rundt i verden, hvilket enten krævede globale muskler at spille med eller store nyinvesteringer.

Her følte han, at den første løsning var den bedste for Mærsk Datas aktionærer, mens han selv har valgt side og ikke følger med over i det nye selskab.

- Jeg fratræder, når ejerskiftet sker. Jeg mener ikke, at det er rigtigt, at man som leder af en salgsproces på sælgerside samtidig skal se sig om efter et lukrativt job i nyt ejerregi. Det har jeg ikke ønsket, og det forbyder min integritet mig, fortæller Steen H. Knudsen.

Mærsk har skudt venturepenge i it-selskaberne Cryptomathic, Premitech og Scalepoint Technologies, og de selskaber følger ikke med over i IBM.

Det bliver i stedet Steen H. Knudsens opgave at følge de selskaber frem mod et muligt salg, men han vil ikke sige, om han også efter det vil være at finde i A.P. Møller-Mærsk.

- Jeg har nogle aktiviteter, jeg skal gøre færdig for A.P. Møller-Mærsk. Jeg kan ikke på nuværende tidspunkt svare på, hvad der så følger efter, siger han.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
20 danske Microsoft-partnere med i opløbet om at blive kåret som Danmarks dygtigste
Tirsdag afholder Microsoft vanen tro sit store Partner Award-show. I år er gallamiddagen skiftet ud med et virtuelt arrangement, hvor Microsofts danske ledelse uddeler 12 priser og hovedprisen som årets bedste Microsoft-partner. Se alle de nominerede partnere her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.