KMD: Mærsk-salg styrker os

IBM's køb af Mærsk Data hilses velkommen af de danske konkurrenter CSC og KMD. Den umiddelbare vurdering fra KMD er, at selskabet som den eneste store dansk-ejede leverandør af it-outsourcing nu får lettere ved tiltrække de mellemstore kunder.

Konkurrenterne hilser sammenlægningen af tre af Danmarks største selskaber inden for it-services - IBM, Mærsk Data og DM Data - velkommen, selv om IBM fremover kommer til at stå endnu stærkere på det danske it-marked.

- Først vil jeg sige et stort tillykke til IBM, for jeg mener faktisk, at det er godt gået, siger kommunikationsdirektør Markus Bjørn Kraft fra CSC.

Han frygter ikke IBM's øgede størrelse og peger på, at både IBM og CSC begge har store globale organisationer at trække på.

Har vundet mange store handler
- Vi har vundet mange store handler de seneste år, hvor vi har været inde at slås med IBM, og vi vil selvfølgelig gøre vores for, at konkurrencesituationen forbliver intakt, siger Markus Bjørn Kraft.

Han mener, at markedet nu bliver mere overskueligt, fordi der kun er tre konkurrenter - IBM, CSC og KMD - til de helt store outsourcing-aftaler.

Af konkurrenterne på markedet er KMD nu det eneste selskab uden en global organisation at støtte sig op af, men det ser it-selskabet selv som en styrke.

- Vores umiddelbare vurdering er, at det formentlig vil bedre vores position på det danske marked, fordi IBM lige som CSC vil fokusere på rigtigt store ordrer med globalt snit, siger kommunikations- og marketingsdirektør, Anders Rosbo.

Står stærkt på kommunemarkedet
KMD står på grund af selskabets baggrund stærkt på markedet for it-løsninger og outsourcing til landets mange kommuner, mens det for tiden kæmper for at komme ind på det private og statslige marked.

Anders Rosbo forventer, at KMD fremover vil spille på sin status som en dansk leverandør, når selskabet skal have fat i nye kunder.

- Nu kommer vi til at stå som det eneste danske reelle alternativ, så det er noget, vi vil bruge i vores markedsføring. Kunderne frygter, at beslutningerne først skal omkring USA, så der er mange, der vælger at kigge på, hvor hovedsædet ligger, siger Anders Rosbo.

KMD omsatte sidste år for 2,2 milliarder kroner, mens CSC solgte for 1,8 milliarder kroner.

Med IBM's overtagelse af Mærsk Data og DM Data får den samlede virksomhed en omsætning på seks milliarder kroner på it-services alene og en markedsandel på omkring 30 procent.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.