Artikel top billede

Morgen-briefing: Databrud skaber frygt for identitetstyveri: Med god grund / Teknologisk Institut monterer værktøj til droner for 5 millioner kroner / Dansk it-sikkerhedsselskab opkøber BasicBytes

Databrud skaber frygt for identitetstyveri: Med god grund. Teknologisk Institut monterer værktøj til droner for 5 millioner kroner. Dansk it-sikkerhedsselskab opkøber BasicBytes.

Godmorgen og velkommen til dagens morgen-briefing på denne indeklemte hverdag inden weekenden for alvor begynder.

Hos Computerworld er vi som altid på posten, og derfor kommer her dagens it-nyhedsoverblik.

Databrud skaber frygt for identitetstyveri: Med god grund

Mens antallet af databrud hos virksomheder i Europa og resten af verden fylder stadig mere i offentligheden, så stiger frygten for at blive offer for et databrud også.

71 procent svarer i en undersøgelse fra det finske it-sikkerhedsselskab F-Secure, at de regner med at blive offer for identitetstyveri i fremtiden.

"De her resultater er fuldstændig rystende og viser, hvor mange mennesker der selv ser skaderne af cyberkriminalitet og identitetstyveri," siger Kristian Järnefelt direktør for kundecybersikkerhed hos F-Secure i en pressemeddelelse.

Ifølge selskabet er truslen fra it-kriminelle stadig større end gennem identitetstyveri. Alligevel mener F-Secure, at der er god grund til at frygte truslen fra lækkede personoplysninger.

Teknologisk Institut monterer værktøj til droner for 5 millioner kroner

Droner er blevet mere og mere populære mange steder, men kort flyvetid og dårlig bæreevne holder bremsen for udviklingen.

Det vil Teknologisk Institut nu lette bremsen for ved at montere værktøj på droner og få dem til at arbejde mere selvstændigt.

"For at skabe det nødvendige forretningsfundament for droner, skal de ikke blot selv kunne identificere et problem, men også være i stand til selv at løse det. Den slags løsninger er dog svære at realisere på grund af dronetekniske begrænsninger og lovgivningsmæssige barrierer som kort flyvetid, upræcis positionering, manglende online dataprocessering, og ikke mindst kravet om, at dronen altid flyves inden for operatørens synsvidde," siger sektionsleder Lars Dalgaard, Teknologisk Institut.

Ifølge institutet foregår for meget af arbejdet med droner manuelt og det skal derfor i langt højere grad digitaliseres.

Styrelsen for Forskning og Uddannelse har bevilligt 2,5 millioner kroner til Teknologisk Institut til udviklingen, og er klar med yderligere 2,5 millioner i 2020.

Google afviser cannabis-apps

Google Play Store har fundet en ny grænse for, hvad man vil tillade af apps i sin digitale butik.

Det skal nemlig være slut med apps, der kan lette salget af cannabis gennem Googles Play Store, viser en ny tilføjelse til selskabets retningslinjer, skriver Finans.

Opdateringen af retningslinjerne kommer efter, at det ellers er blevet lovligt at sælge og købe cannabis i flere amerikanske stater.

Dansk it-sikkerhedsselskab opkøber BasicBytes

Endnu engang ser vi en konsolidering på det danske it-sikkerhedsmarked.

Denne gang er det danske Heimdal Security, der køber virksomheden BasicBytes for at kunne forbedre sit eksisterende produkt.

"I jagten på vores aggressive udvidelse planer for Heimdal Security’s, vil det tidligere BasicBytes produkt (AccessDirector), blive udviklet til AdminPrivilege. Som et led I købet af AccessDirector teknologien, kommer vi til at udvide produktets egenskaber indenfor håndtering af Adminstrative Rettigheder på desktoppen," lyder det fra Morten Kjaersgaard, CEO Heimdal Security i en pressemeddelelse.

Herimdal Security oplyser ikke købsprisen for opkøbet i pressemeddelelsen.

Power udvider med ny butik i Aalborg

Mens store danske elektronikkæder har kæmpet hårdt for sin overlevelse, kan den danske elektronikkæde Power nu annocere åbningen af en ny butik i Aalborg.

Den nye nordjyske butik i kæden kommer til at have et areal på 2.500 kvadrartmeter, der efter sommerferien skal fyldes op med elektronik og hvidevarer.

Og allerede nu lover direktøren for Power-kæden at priserne kommer til at blive presset ned.

"Aalborg er en interessant handelsby, som har et stort opland – men der mangler sund konkurrence inden for elektronik og hvidevarer. Det kommer vi til at ændre. Med vores 2.500 kvm store butik og brede udvalg skruer vi snart op for konkurrencen og ned for priserne i det nordjyske,” siger Jesper Boysen i en pressemeddelelse.
Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.