Artikel top billede

Ny lov kan tvinge danske virksomheder til at droppe cloud-løsninger: “Det er et krav, der i realiteten ikke vil kunne overholdes af virksomheder, der får driftet systemer i skyen”

Store danske virksomheder vil fremover ikke have mulighed for at bruge cloud-løsninger, vurderer IT Branchen efter, at Forsvarsministeriet er kommet med et udkast til en ny lov for Center for Cybersikkerhed.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Hvorfor IT Branchen mener, danske virksomheder bliver tvunget til at droppe cloud-løsninger
  • Hvilke situation lovforslaget sætter danske virksomheder i
422
2:15 min
Fra 1. juni træder den nye lov for Center for Cybersikkerhed i kraft, der giver mulighed for at tvinge virksomheder til at få overvåget sit netværk.

Det kan samtidig betyde, at virksomhederne må droppe at bruge cloud-leverandører, mener interesseorganisationen IT Branchen.

Fordi loven giver centeret mulighed for at tvinge virksomheder til at placere overvågningudstyr i deres infrastruktur, vurderer man, at det defacto betyder, at danske virksomheder ikke kan bruge cloud-løsninger.

[b]Læ

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Stort dansk gennembrud i kvanteforskningen: Kan bane vejen for bedre kryptering og beskyttelse mod cyberangreb

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Chip-mangel får HP til at hæve prisen på printere med 20 procent

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Danmark vil komme til at mangle 22.000 it-professionelle i løbet af de kommende 10 år

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Kan ikke skifte leverandør: Region Sjælland underskriver million-aftale med Oracle uden udbud


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.