Artikel top billede

Ny Facebook-app vil betale brugere for deres data

Facebook har lanceret en ny app, der vil kompensere brugere, der deler deres data med selskabet.

Data er penge værd - nu også for helt almindelige mennesker med en telefon i hånden.

Facebook har netop lanceret den nye app, Study from Facebook, der giver mulighed for, at brugere kan sælge deres data til Facebook.

Det fremgår af en nyhed på Facebook's hjemmeside.

Selskabet annoncerer samtidig, at det nu søger deltagere til at downloade den nye app, der ind til videre kun er tilgængelige via Google Play store med den rette invitation.

Alle over 18 år og bosiddende i USA eller Indien har ind til videre mulighed for at kvalificere sig til programmet, hvorefter man vil blive inviteret til at downloade app'en og blive kompenseret for brugen.

Hvor meget Facebook betaler for brugerens data, oplyser selskabet ikke.

En tidligere Facebook-service, Facebook Research, har ifølge avisen The Guardian tidligere betalt brugere, der var mellem 13 og 35 år, 20 dollars om måneden for at overvåge alle de platforme, de benyttede.

Den service blev siden fjernet og lukket af Facebook.

Apple har ifølge The Guardian også tidligere lukket ned for lignende apps fra Facebook - eksempelvis Onavo VPN - som ikke lever op til Apples krav om, at apps ikke må indsamle "information om hvilke andre apps, der er installeret på en brugers enhed med formål om analyse eller reklame/marketing."

Læs også: "Jeg kan kategorisk afvise, at vi lytter til folks mikrofoner - det er en af mange myter om, hvordan reklamer virker på Facebook"

Facebook fremhæver dog, at indsamlingen af data er vigtig i forhold til at forbedre selskabets produkter, og at Facebook i den sammenhæng ønsker at være meget tydeligt omkring, hvad folk skriver sig op til.

"Vi tilbyder gennemsigtighed, kompensation til alle deltagere og holder folks information sikre," lyder det blandt andet fra Facebook, der påpeger at markedsanalyserne vil foregå på en "ansvarlig måde."

Dette data vil Study indsamle

Blandt de data, som appen indsamler og analyserer, er blandt andet installerede apps på brugerens telefon, tidsforbrug på disse apps, nationalitet, smartphone-enheden, netværkstype og navne på app-aktiviteter.

Facebook gør det samtidig klart, at selskabet ikke indsamler data som brugerens id, password, billeder, videoer eller beskeder. Endelig gør Facebook det også klart, at data ikke blive videresolgt til tredjeparter eller til at målrette reklamer, men alene drejer sig om såkaldt markedsundersøgelse.

I første omgang er Study kun tilgængelig i USA og Indien, men Facebook arbejder på at udvide til andre lande.

Læs også: Fra 'college dropout' til direktørpost i Facebook: Her er historien om danske Allans 25-årige karriere blandt verdens største teknologiselskaber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere