Artikel top billede

Ny Facebook-app vil betale brugere for deres data

Facebook har lanceret en ny app, der vil kompensere brugere, der deler deres data med selskabet.

Data er penge værd - nu også for helt almindelige mennesker med en telefon i hånden.

Facebook har netop lanceret den nye app, Study from Facebook, der giver mulighed for, at brugere kan sælge deres data til Facebook.

Det fremgår af en nyhed på Facebook's hjemmeside.

Selskabet annoncerer samtidig, at det nu søger deltagere til at downloade den nye app, der ind til videre kun er tilgængelige via Google Play store med den rette invitation.

Alle over 18 år og bosiddende i USA eller Indien har ind til videre mulighed for at kvalificere sig til programmet, hvorefter man vil blive inviteret til at downloade app'en og blive kompenseret for brugen.

Hvor meget Facebook betaler for brugerens data, oplyser selskabet ikke.

En tidligere Facebook-service, Facebook Research, har ifølge avisen The Guardian tidligere betalt brugere, der var mellem 13 og 35 år, 20 dollars om måneden for at overvåge alle de platforme, de benyttede.

Den service blev siden fjernet og lukket af Facebook.

Apple har ifølge The Guardian også tidligere lukket ned for lignende apps fra Facebook - eksempelvis Onavo VPN - som ikke lever op til Apples krav om, at apps ikke må indsamle "information om hvilke andre apps, der er installeret på en brugers enhed med formål om analyse eller reklame/marketing."

Læs også: "Jeg kan kategorisk afvise, at vi lytter til folks mikrofoner - det er en af mange myter om, hvordan reklamer virker på Facebook"

Facebook fremhæver dog, at indsamlingen af data er vigtig i forhold til at forbedre selskabets produkter, og at Facebook i den sammenhæng ønsker at være meget tydeligt omkring, hvad folk skriver sig op til.

"Vi tilbyder gennemsigtighed, kompensation til alle deltagere og holder folks information sikre," lyder det blandt andet fra Facebook, der påpeger at markedsanalyserne vil foregå på en "ansvarlig måde."

Dette data vil Study indsamle

Blandt de data, som appen indsamler og analyserer, er blandt andet installerede apps på brugerens telefon, tidsforbrug på disse apps, nationalitet, smartphone-enheden, netværkstype og navne på app-aktiviteter.

Facebook gør det samtidig klart, at selskabet ikke indsamler data som brugerens id, password, billeder, videoer eller beskeder. Endelig gør Facebook det også klart, at data ikke blive videresolgt til tredjeparter eller til at målrette reklamer, men alene drejer sig om såkaldt markedsundersøgelse.

I første omgang er Study kun tilgængelig i USA og Indien, men Facebook arbejder på at udvide til andre lande.

Læs også: Fra 'college dropout' til direktørpost i Facebook: Her er historien om danske Allans 25-årige karriere blandt verdens største teknologiselskaber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.