Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Tidligere PET-chefs it-satsning ramt af underskud / Rusland spredte misinformation på sociale medier / It-interesserede piger får en halv million kroner i støtte / Amazon lukker for foto-satsning

Tidligere PET-chefs it-satsning har underskud. Rusland spredte misinformation på sociale medier. It-interesserede piger får en halv million kroner i støtte. Amazon lukker for foto-satsning og et dansk fintech-selskab har succes med at holde bankerne i ørerne

Godmorgen.

Her kommer ugens første morgen-briefing fra Computerworld.

Vi starter med en nyhed fra den danske it-sikkerhedsbranche, hvor den tidligere PET-chef Jakob Scharfs it-sikkerhedsselskab har haft et dårlig år.

Tidligere PET-chefs it-satsning har underskud

Det danske it-sikkerhedsfirma Certa Intelligence & Security, der har den tidligere PET-chef Jakob Scharf i ledelsen og ejerkredsen, havde et skidt år i 2018. Det skriver Børsen.

Ifølge Børsen kom Certa Intelligence & Security ud af året med et underskud på 1,8 millioner kroner og har nu en egenkapital på minus 5,8 millioner.

Selskabets administrerende direktør Jakob Dreyer vurderer ifølge Børsen, at det skuffende resultatet skyldes, at de danske virksomheder var travlt optaget af at leve op til GDPR-reglerne, og derfor havde mindre fokus på de problemstillinger, som selskabets ydelser adressere.

Certa Intelligence & Security er specialiseret inden for blandt andet cyberkriminaliet, terror og spionage.

Rusland spredte misinformation på sociale medier

I forbindelse med Europa Parlamentsvalget, der blev afviklet i sidste måned, forsøgte Rusland at sprede misinformation på sociale medier.

Det viser en ny rapport fra EU-Kommissionen.

Fra januar og frem til valget blev der registreret 998 sager, hvor Rusland ifølge rapporten beviseligt forsøgte at sprede misinformationer. I samme periode sidste år blev der registreret 434 sager.

Misinformationen bestod blandt andet af falske historier om, at Polen under sit EU-medlemskab skulle være blevet fattigere end i landets tid under kommunismen samt historier om, at EU skulle have nazistiske rødder.

It-interesserede piger får en halv million kroner i støtte

Den danske forening DigiPippi, der er et fællesskab for teenagepiger med interesse i it, har fået tilført en halv million kroner i en ny kapital.

Pengene kommer fra nye fonds- og sponsormidler.

Det oplyser foreningen i en pressemeddelelse.

Størstedelen af den nye kapital kommer fra den danske fond Knud & Dagny Gad Andresen Fonden, der har valgt at støtte Digipippis arbejde med 400.000 kroner, mens Microsoft og Tuborg Fondet har tegnet nye sponsorater på henholdsvis 50.000 og 55.000 kroner.

Den nye kapital skal blandt andet bruges til at etablere et nyt sekretariat, der kommer til at bestå af foreningens stifter Eva Fog og rådgiveren Rikke Nørdum Sonne.

Derudover vil foreningen også bruge kapitalen til at åbne klubber forskellige steder i Danmark samt lancere en række nye kanaler på Youtube og Instagram.

Amazon lukker for foto-satsning

Amazon har valgt at lukke den to år gamle app Amazon Spark, der blev lanceret som en konkurrent til Instagram. Det skriver Techcrunch.

Tjenesten blev aldrig en succes, men hensigten var, at Amazon Spark skulle bruges til at markedsføre produkter, der kan købes på Amazons platforme.

Amazon har ingen kommentar til lukningen af tjenesten, skriver Techcrunch.

Dansk fintech-selskab har succes med at holde bankerne i ørerne

Den danske fintech-virksomhed Hemonto har succes med en løsning, der henvender sig til rige kunder, som vil sikre sig at bankerne forvalter deres formuer korrekt og ikke uberettiget opkræver store gebyrer.

Det skriver Børsen.

Hermonto overvåger iføgle Børsen formuer for samlet set 200 milliarder kroner og har gennem de seneste tre år samlet set fået bankerne til at refunderet et to-cifret millionbeløb til sine kunder.

Om dagen i dag

For præcis 108 år siden stiftede amerikanske Charles Flint selskabet Control-Tabulating-Recording Company, der var en sammenlægning af fire forskellige selskaber.

Det firmanavn ringer formodentligt ikke en klokke hos ret mange.

Men i 1924 skiftede selskabet navn til det i dag mere velkendte International Business Machines - eller bare: IBM.