Artikel top billede

Fagforbund: Danske it-folk finder typisk job via ansøgninger og jobopslag - og ikke netværk

Ikke headhunting og netværk, men klassiske jobopslag og ansøgninger er typisk vejen til nyt job for de danske it-folk, lyder det fra fagforbundet Prosa.

Det er ikke headhunting og netværk, men derimod den klassiske vej med jobopslag, skriftlige ansøgninger og jobsamtaler, der typisk fører til nyt job for de danske it-folk.

Sådan lyder det fra fagforbundet Prosa, som har kigget nærmere i en ny lønstatistik, der er udarbejdet på baggrund af data fra godt 3.000 af forbundets medlemmer.

De viser, at næsten 40 procent af de privatansatte it-folk har landet deres job via klassiske ansøgninger på opslåede stillinger.

27 procent er blevet headhuntet, mens 14,3 procent har fået job via netværk, lyder det.

Mange danske it-virksomheder har i de senere år åbent fortalt om, at manglen på kvalificeret arbejdskraft er et problem for dem, som ofte står i vejen for vækst.

Prosa tolker imidlertid tallene fra lønstatistikken i den retning, at manglen på it-arbejdskraft ikke er så alvorlig, som arbejdsgiverne giver udtryk for.

“At de fleste it-professionelle stadig får job ved at skrive ansøgninger på baggrund af opslag tyder på, at arbejdsgiverne overdriver manglen på it-arbejdskraft. Vi er altså ikke i voldsomt bekneb for danske it-arbejdskraft, hvilket man ellers kan få indtryk af, når erhvervslivet ofte efterspørger billigere udenlandsk arbejdskraft,” lyder det fra fagforbundets næstformand, Hanne Lykke Jespersen.

Prosa var i efteråret fremme med samme melding.

Fagforbundet mener, at virksomhederne har en interesse i at fortælle om, at der er mangel på it-arbejdskraft, da det de forsøger at gøre det stuerent at ansætte billige it-folk fra udlandet.

Læs også:

It-lønningerne stiger med den højeste procentsats i 10 år: Se de voldsomme stigninger her

Prosa går til kamp mod løndumping: "It-virksomhederne forsøger med alle mulige kneb at undgå at betale en ordentlig løn til de udlændinge, der kommer til Danmark"

Prosa: Antallet af it-ansættelseskontrakter med indbyggede klausuler falder drastisk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
ATP vil inden længe slette koden til sit hastudviklede it-system til udbetaling af milliarder af feriepenge-kroner
It-løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriepenge har nu næsten udtjent sin rolle. Milliarder af feriepenge er røget igennem systemet, som ATP byggede på få måneder, men som nu skal afvikles. "Vi slæber selvfølgelig ikke rundt på den del af koden, som det ikke giver mening at beholde," siger underdirektør i ATP, Gitte Klæbel.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.