Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Visa: Kunstig intelligens forhindrer svindel for 165 milliarder kroner om året

Brug af kunstig intelligens er med til at forhindre, at Visa-kunder bliver ramt af svindel. I øjeblikket er denne type svindel på et rekord-lavt niveau.

Visas brug af kunstig intelligens betyder, at selskabet hvert eneste år forhindrer svindel for kere end 165 milliarder kroner.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Den kunstige intelligens er i stand til at identificere svindel ved at kortlægge indkøbsmønstre og bruge dem til at danne en profil over den enkelte kunde.

På den baggrund kan kunstig intelligens identificere transaktioner, der afviger fra normen og derfor kan være resultatet af misbrug.

Den adfærd, der ligger til grund for en transaktion, bliver via den kunstige intelligens grupperet på i alt 500 forskellige risiko-egenskaber, lyder det i pressemeddelelsen.

“En af de største udfordringer i forbindelse med betalingsformidlinger er at adskille de gode transaktioner fra de dårlige, som svindlere forsøger at gennemføre, uden at tilføje øget kompleksitet til processen,” siger Melissa McSherry, underdirektør i Visa, ifølge pressemeddelelsen.

Læs også: Facebook løfter sløret for sin egen kryptovaluta: Her er valutaen, der skal gøre Facebook til kæmpespiller på finansområdet

Sætter tal på for første gang

Allerede i 1993 tog Visa første gang algoritmer i brug for at identificere, hvor risikabel en given transaktion er.

Men ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er det første gang, at Visa sætter ord på den værdi, som indsatsen har i kroner og øre.

I dag udgør svigagtige transaktioner 0,1 procent af det samlede antal transaktioner, og ifølge Visa er det et historisk lavt niveau.

Det er desuden Visas forventning, at den rate vil være halveret i 2025.

Den kinesiske finanskoncern Ping An har tidligere oplyst, at koncernen har sænket antallet af svindeltilfælde med 60 procent ved at tage kunstig intelligens i brug.

Det kan du læse mere om her:
Kunstig intelligens skal afsløre løgn hos kinesiske bankkunder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere