Artikel top billede

Visa: Kunstig intelligens forhindrer svindel for 165 milliarder kroner om året

Brug af kunstig intelligens er med til at forhindre, at Visa-kunder bliver ramt af svindel. I øjeblikket er denne type svindel på et rekord-lavt niveau.

Visas brug af kunstig intelligens betyder, at selskabet hvert eneste år forhindrer svindel for kere end 165 milliarder kroner.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Den kunstige intelligens er i stand til at identificere svindel ved at kortlægge indkøbsmønstre og bruge dem til at danne en profil over den enkelte kunde.

På den baggrund kan kunstig intelligens identificere transaktioner, der afviger fra normen og derfor kan være resultatet af misbrug.

Den adfærd, der ligger til grund for en transaktion, bliver via den kunstige intelligens grupperet på i alt 500 forskellige risiko-egenskaber, lyder det i pressemeddelelsen.

“En af de største udfordringer i forbindelse med betalingsformidlinger er at adskille de gode transaktioner fra de dårlige, som svindlere forsøger at gennemføre, uden at tilføje øget kompleksitet til processen,” siger Melissa McSherry, underdirektør i Visa, ifølge pressemeddelelsen.

Læs også: Facebook løfter sløret for sin egen kryptovaluta: Her er valutaen, der skal gøre Facebook til kæmpespiller på finansområdet

Sætter tal på for første gang

Allerede i 1993 tog Visa første gang algoritmer i brug for at identificere, hvor risikabel en given transaktion er.

Men ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er det første gang, at Visa sætter ord på den værdi, som indsatsen har i kroner og øre.

I dag udgør svigagtige transaktioner 0,1 procent af det samlede antal transaktioner, og ifølge Visa er det et historisk lavt niveau.

Det er desuden Visas forventning, at den rate vil være halveret i 2025.

Den kinesiske finanskoncern Ping An har tidligere oplyst, at koncernen har sænket antallet af svindeltilfælde med 60 procent ved at tage kunstig intelligens i brug.

Det kan du læse mere om her:
Kunstig intelligens skal afsløre løgn hos kinesiske bankkunder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.