Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft-sag kan komme til at koste den danske statskasse milliarder

Efter Skattestyrelsens nederlag til Microsoft i langvarig transfer pricing-sag, står andre virksomheder til at få genoptaget deres lignende sager. Det kan komme til at koste statskassen milliarder.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Se hvad Microsoft-sagen handler om.
  • Se hvad Skattestyrelsen forlangte - og hvorfor Højesteret frikendte.
784
4 min
Det kan få store konsekvenser, at Microsoft i slutningen af januar i Højesteret vandt over Skat, der havde krævet, at selskabet skulle betale millioner af kroner i ekstra skat i en stor transfer pricing-sag.

Ifølge Børsen har Skattestyrelsen netop udsendt et udkast til et såkaldt styresignal om, at andre virksomheder kan få genoptaget deres lignende transfer pricing-sager som en direkte konsekvens af Microsoft-dommen.

Du kan læse mere om afgørelsen i Højesteret i januar her: Microsoft slipper for ekstra skatteregning - nu undersøger Skat om afgørelsen kan få betydning for andre virksomheder.

Skattestyrelsen har i de senere år rejst en hel stribe sager om transfer pricing mod en række internationale virksomheder.

Ifølge Børsen er der ikke overblik over, hvor mange transfer pricing-sager, der for tiden er i gang eller hvad de enkelte sager handler om.

Virksomhederne har et halvt år til at få deres sager genoptaget.

"Det er dog vores forventning, at der ikke vil være særligt mange tilfælde, hvor virksomheder vil forsøge at få deres sager genoptaget. Derfor kan vi heller ikke på nuværende tidspunkt sige noget om, hvor mange penge der eventuelt skal betales tilbage, hvis nogle virksomheder skulle anmode om at få genoptaget deres sag," meddeler underdirektør i Skattestyrelsen, Jesper Wang-Holm, til avisen.

Det handler sagen om

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.