Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft-sag kan komme til at koste den danske statskasse milliarder

Efter Skattestyrelsens nederlag til Microsoft i langvarig transfer pricing-sag, står andre virksomheder til at få genoptaget deres lignende sager. Det kan komme til at koste statskassen milliarder.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Se hvad Microsoft-sagen handler om.
  • Se hvad Skattestyrelsen forlangte - og hvorfor Højesteret frikendte.
784
4 min
Det kan få store konsekvenser, at Microsoft i slutningen af januar i Højesteret vandt over Skat, der havde krævet, at selskabet skulle betale millioner af kroner i ekstra skat i en stor transfer pricing-sag.

Ifølge Børsen har Skattestyrelsen netop udsendt et udkast til et såkaldt styresignal om, at andre virksomheder kan få genoptaget deres lignende transfer pricing-sager som en direkte konsekvens af Microsoft-dommen.

Du kan læse mere om afgørelsen i Højesteret i januar her: Microsoft slipper for ekstra skatteregning - nu undersøger Skat om afgørelsen kan få betydning for andre virksomheder.

Skattestyrelsen har i de senere år rejst en hel stribe sager om transfer pricing mod en række internationale virksomheder.

Ifølge Børsen er der ikke overblik over, hvor mange transfer pricing-sager, der for tiden er i gang eller hvad de enkelte sager handler om.

Virksomhederne har et halvt år til at få deres sager genoptaget.

"Det er dog vores forventning, at der ikke vil være særligt mange tilfælde, hvor virksomheder vil forsøge at få deres sager genoptaget. Derfor kan vi heller ikke på nuværende tidspunkt sige noget om, hvor mange penge der eventuelt skal betales tilbage, hvis nogle virksomheder skulle anmode om at få genoptaget deres sag," meddeler underdirektør i Skattestyrelsen, Jesper Wang-Holm, til avisen.

Det handler sagen om

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter