Artikel top billede

(Foto: Google)

Googles nye milliardsatsning foregår i Holland: Et nyt datacenter til 7,5 milliarder kroner

Google udvider sin europæiske datacenter-kapacitet for milliardbeløb.

Søgegiganten Googles moderselskab, Alphabet, vil opføre endnu et massivt datacenter-kompleks i Holland, skriver Reuters.

Her vil selskabet udvide sin eksisterende kapacitet i landet med et nyt anlæg for i alt en milliarder euro, svarende til knap 7,5 milliarder kroner.

Læs også: Google bygger datacenter til 4,5 milliarder kroner i Fredericia: Massevis af job på vej - se billeder her

Det nye anlæg vil opføres i byen Middenmeer omkring 30 kilometer nord for Amsterdam.

Alphabet har allerede annonceret, at det i øjeblikket investerer 1,5 milliarder euro i opførelsen af et andet datacenter i Eemshaven, 100 kilometer nordøst for Amsterdam.

De to faciliteter vil blive serviceret af i alt 500 ansatte, når de en gang er opført, lyder det fra Joe Kava, Googles datacenter-direktør.

Update: I sin oprindelige form fremgik det af artiklen, at Google sløjfede planer om et datacenter i Aabenraa. Her var tale om Apples datacenter.

Se også: Apple dropper kæmpe datacenter i Aabenraa
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere