Artikel top billede

Jony Ive (tv) og Tim Cook

Jonathan Ive forlader Apple - har opsagt sin stilling

Apples verdensberømte chefdesigner Jonathan Ive er færdig i Apple.

Apples berømte chefdesigner Jonathan ‘Jony’ Ive stopper i Apple.

Han forlader selskabet senere på året for istedet at etablere sit eget designfirma.

Jony Ive har været ansat i Apple i næsten 30 år. Han er brite og er blevet adlet for sin indsats, hvilket betyder, at han bliver tituleret Sir Jony Ive.

Han regnes for at have spillet en totalt afgørende rolle i den enorme succes, som Apple har i dag med udarbejdelsen af en enkel, men helt genkendelig, designlinie, som Apple fortsat bygger på.

Det har gjort både Apple og Jony Ive særdeles velhavende.

Ive er den i dag måske mest indflydelsesrige industrielle designer i verden, der eksempelvis var med til at gøre hvid ‘[iPod-hvid’, red] til en trendy farve.

Jony Ive har senest været optaget af at tegne Apples rumskibslignende hovedkvarter, Apple Park.

Du kan se mere om hovedkvarteret her: Tag med på dronetur ind over Apples splinternye hovedkvarter, Apple Park - så langt er byggeriet nået

Han har tidligere spillet en afgørende rolle i også udformningen af Apples software-grænseflade - både iOS (som han redesignede fra iOS 7 i 2013) og macOS.

Fortsat samarbejde

Jony Ives afgang fra Apple betyder ikke, at hans samarbejde med Apple stopper.

Apple meddeler i denne udsendte meddelese, at Jony Ive i det nye, selvstændige selskab fortsat vil ‘samarbejde tæt på en række projekter med Apple.’

“Jony er en enestående figur i design-verdenen, og hans rolle i Apples genfødsel kan ikke overdrives - fra den banebrydende iMac i 1998 til iPhone og til Apple Park,” lyder det her fra topchef Tim Cook.

Apples navnkundige Design Team vil nu blive overtaget af Evans Hankey, vice president for Industrial Design, samt Alan Dye, vice president for Human Interface Design og COO Jeff Williams, meddeler Apple.

Læs også:

Apples verdensberømte design-team i opløsning: Centrale personer har sagt op

Apple: Her er hemmeligheden bag vores design-succes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere