Artikel top billede

Jony Ive (tv) og Tim Cook

Jonathan Ive forlader Apple - har opsagt sin stilling

Apples verdensberømte chefdesigner Jonathan Ive er færdig i Apple.

Apples berømte chefdesigner Jonathan ‘Jony’ Ive stopper i Apple.

Han forlader selskabet senere på året for istedet at etablere sit eget designfirma.

Jony Ive har været ansat i Apple i næsten 30 år. Han er brite og er blevet adlet for sin indsats, hvilket betyder, at han bliver tituleret Sir Jony Ive.

Han regnes for at have spillet en totalt afgørende rolle i den enorme succes, som Apple har i dag med udarbejdelsen af en enkel, men helt genkendelig, designlinie, som Apple fortsat bygger på.

Det har gjort både Apple og Jony Ive særdeles velhavende.

Ive er den i dag måske mest indflydelsesrige industrielle designer i verden, der eksempelvis var med til at gøre hvid ‘[iPod-hvid’, red] til en trendy farve.

Jony Ive har senest været optaget af at tegne Apples rumskibslignende hovedkvarter, Apple Park.

Du kan se mere om hovedkvarteret her: Tag med på dronetur ind over Apples splinternye hovedkvarter, Apple Park - så langt er byggeriet nået

Han har tidligere spillet en afgørende rolle i også udformningen af Apples software-grænseflade - både iOS (som han redesignede fra iOS 7 i 2013) og macOS.

Fortsat samarbejde

Jony Ives afgang fra Apple betyder ikke, at hans samarbejde med Apple stopper.

Apple meddeler i denne udsendte meddelese, at Jony Ive i det nye, selvstændige selskab fortsat vil ‘samarbejde tæt på en række projekter med Apple.’

“Jony er en enestående figur i design-verdenen, og hans rolle i Apples genfødsel kan ikke overdrives - fra den banebrydende iMac i 1998 til iPhone og til Apple Park,” lyder det her fra topchef Tim Cook.

Apples navnkundige Design Team vil nu blive overtaget af Evans Hankey, vice president for Industrial Design, samt Alan Dye, vice president for Human Interface Design og COO Jeff Williams, meddeler Apple.

Læs også:

Apples verdensberømte design-team i opløsning: Centrale personer har sagt op

Apple: Her er hemmeligheden bag vores design-succes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere