Jony Ive (tv) og Tim Cook

Jonathan Ive forlader Apple - har opsagt sin stilling

Apples verdensberømte chefdesigner Jonathan Ive er færdig i Apple.

Apples berømte chefdesigner Jonathan ‘Jony’ Ive stopper i Apple.

Han forlader selskabet senere på året for istedet at etablere sit eget designfirma.

Jony Ive har været ansat i Apple i næsten 30 år. Han er brite og er blevet adlet for sin indsats, hvilket betyder, at han bliver tituleret Sir Jony Ive.

Han regnes for at have spillet en totalt afgørende rolle i den enorme succes, som Apple har i dag med udarbejdelsen af en enkel, men helt genkendelig, designlinie, som Apple fortsat bygger på.

Det har gjort både Apple og Jony Ive særdeles velhavende.

Ive er den i dag måske mest indflydelsesrige industrielle designer i verden, der eksempelvis var med til at gøre hvid ‘[iPod-hvid’, red] til en trendy farve.

Jony Ive har senest været optaget af at tegne Apples rumskibslignende hovedkvarter, Apple Park.

Du kan se mere om hovedkvarteret her: Tag med på dronetur ind over Apples splinternye hovedkvarter, Apple Park - så langt er byggeriet nået

Han har tidligere spillet en afgørende rolle i også udformningen af Apples software-grænseflade - både iOS (som han redesignede fra iOS 7 i 2013) og macOS.

Fortsat samarbejde
Jony Ives afgang fra Apple betyder ikke, at hans samarbejde med Apple stopper.

Apple meddeler i denne udsendte meddelese, at Jony Ive i det nye, selvstændige selskab fortsat vil ‘samarbejde tæt på en række projekter med Apple.’

“Jony er en enestående figur i design-verdenen, og hans rolle i Apples genfødsel kan ikke overdrives - fra den banebrydende iMac i 1998 til iPhone og til Apple Park,” lyder det her fra topchef Tim Cook.

Apples navnkundige Design Team vil nu blive overtaget af Evans Hankey, vice president for Industrial Design, samt Alan Dye, vice president for Human Interface Design og COO Jeff Williams, meddeler Apple.

Læs også:

Apples verdensberømte design-team i opløsning: Centrale personer har sagt op

Apple: Her er hemmeligheden bag vores design-succesBrancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Hårde år forude for kinesiske tech-selskaber: Joe Biden ser ud til at fastholde hård kurs mod Kina
Med en nye præsident i Det Hvide Hus kommer en ny Kina-politik. Men umiddelbart ser Joe Biden ud til at fastholde Donald Trumps hårde kurs mod Kina.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.