Artikel top billede

Mærsk i gang med gigantisk digital omstilling: Hyrer tusindvis af nye it-folk

Det er ikke kun shippingfolk, der har sin gang på Esplanaden. I øjeblikket hyrer A.P. Møller Mærsk 26 nye it-folk hver uge.

Den danske shipping-gigant A.P. Møller Mærsk satser i disse år stort på digitalisering, og det betyder, at der sker en markant ændring i medarbejder-sammensætningen i det hæderkronede selskab.

Det skriver Børsen

Ifølge Adam Banks, it-direktør i A.P. Møller-Mærsk, er selskabet i disse år i færd med at hente tusindvis af nye it-folk ind i virksomheden.

"For at blive mere digitale er det nødvendigt at investere i tekniske kompetencer. For to et halvt år siden var vi 800 it-folk, nu har vi 3000 ansatte. Vi ansætter 26 nye personer om ugen, og om halvandet år tror jeg, vi lander på 4500-5000 medarbejdere," siger han til Børsen.

Læs også: Mærsk og IBM's blockchain-projekt har nu været på prøve i 12 måneder: Her er resultaterne

Vil stå for hele fødekæden

Den massive rekruttering hænger ifølge Adam Bank sammen med, at Mærsk har en målsætning om at selskabet skal have ansvaret for hele fødekæden, når containere skal flyttet fra fabrikken og ud til slutkunden.

Et af bedste eksempler på Mærsk digitale omstilling er selskabets satsning på blockchain-platformen Tradelens, der bliver udviklet i samarbejde med IBM.

Platformen har blandt andet fået opbakning fra verdens næst- og tredjestørste rederier, MSC og CMA CGM.

Læs også: Rivaler melder sig ind i Mærsks store blockchain-projekt: Står over for gennembrud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Sådan får du innovationen til at blomstre i din virksomhed: "Det bliver gjort forkert i 90 procent af tilfældene"
For at ramme plet med digitale løsninger er innovation afgørende, og det flyvske begreb er noget, der bør gribes systematisk an. "Innovation er ikke lig med post-its. Man skal både arbejde med kulturen, tankegangen og værktøjskassen," siger Thomas Ove Rasmussen, innovationsdirektør i Trifork.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.