Foto: Christoffer Lund-Hansen

Derfor kan eskalering af IBM-konflikt ramme vigtige KMD-kunder: Hvem blinker først i duellen?

ComputerViews: Mere end seks uger efter IBM modtog første konfliktvarsel fra Prosa, er der fortsat stilhed før stormen. Den amerikanske it-gigant nægter at komme til forhandlingsbordet, mens fagforbundet ikke har detoneret den bombe, der udløses ved andet konfliktvarsel. De næste uger vil vise, om Prosa-medlemmerne er ved at få kolde fødder, eller om de strategisk har ventet til, man kan ramme IBM og selskabets kunder hårdest muligt.

Premium Kun for abonnenter

Det får du i artiklen

  • Bliv klogere på stillingskrigen i konflikten mellem Prosa og IBM
  • Find ud af hvorfor KMD's kunder kan blive taget som gidsler i konflikten
  • Se hvilke KMD-kunder og -løsninger der kan stå særligt for skud
  • Indsigt i hvorfor de næste uger bliver afgørende
  • Få indblik i de taktiske overvejelser hos parterne
1.357
7 min
ComputerViews: 14. juni dumpede et rekommenderet brev ind ad brevsprækken på Niels Bohrs Allé 185 i Odense.

Det er IBM's adresse i Odense.

Afsenderen var Prosa, og i brevet varslede it-fagforbundet konflikt for størstedelen af de omkring 40 IBM-ansatte i Odense grundet IBM's manglende vilje til at forhandle om en overenskomst.

IBM vælger fortsat at ignorere Prosas krav om at tegne overenskomst for medarbejderne, men alligevel venter Prosa stadig på syvende uge med at trykke på knappen, der fremsender det andet konfliktvarsel, som vil medføre arbejdsnedlæggelser hos IBM i Odense, hvis en aftale ikke forhandles på plads i løbet af et givent antal dage.

For hver dag, der går, rykker det andet konfliktvarsel tættere på, så længe IBM ikke ønsker at forhandle om en overenskomst, og store dele af den danske it-sektor holder sandsynligvis vejret på sidelinjen.

For hvis konflikten eskalerer yderligere med en strejke, er det langt fra kun IBM, der bliver ramt.

En lang række af landets offentlige institutioner - primært kommunerne, som er KMD's største forretningsområde - står i værste fald i skudlinjen, hvis konflikten eskalerer.

fuld adgang til Computerworld Premium

Vælg det abonnement, der passer til dig eller din virksomhed

Vælg abonnement

Hvad er Premium?

Betalingskort

Prøv Computerworld Premium

1 måned for 19kr. Herefter 295kr/mdr.

Få fuld adgang til Computerworld Premium i 12 måneder for 2.195 kr.

Mulighed for faktura og EAN betaling

Vil du hellere snakke med os?


Premium velkomsttilbud

Tilmelder du dig Premium sender vi dig via mail de tre seneste udgivelser af Computerworld - fyldt med unikke artikler, reportager og analyser af krydsfeltet mellem teknologi, ledelse og forretning

Link til udgivelserne sendes via mail umiddelbart efter der er købt adgang til Premium. Udgivelserne leveres digitalt.

Computerworlds udgivelser

Ingen binding - kan opsiges når som helst. Abonnement fornyes automatisk.

Allerede abonnent?

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

20 danske Microsoft-partnere med i opløbet om at blive kåret som Danmarks dygtigste

0 Premium-indhold

Ny opdagelse: Disse fire malware-typer blev anvendt i kæmpe SolarWinds-hack - sådan spillede de sammen

0 Premium-indhold

IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"

0 Premium-indhold

Medarbejdere forlader Datatilsynet på stribe: "Der er rift om mine folk"

0 Premium-indhold

Blandt 18.000 indberetninger om databrud er menneskefejl den mest almindelige: Sådan undgår din virksomhed de mest basale databrud


Premium
20 danske Microsoft-partnere med i opløbet om at blive kåret som Danmarks dygtigste
Tirsdag afholder Microsoft vanen tro sit store Partner Award-show. I år er gallamiddagen skiftet ud med et virtuelt arrangement, hvor Microsofts danske ledelse uddeler 12 priser og hovedprisen som årets bedste Microsoft-partner. Se alle de nominerede partnere her.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.