Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Sjællændere får ikke opdateret medicinkort på grund af Sundhedsplatformen

En stor gruppe sjællændere får ikke opdateret deres medicinkort på grund af problemer med Sundhedsplatformen.

En stor gruppe sjællændere får ikke opdateret deres medicinkort på grund af problemer med Sundhedsplatformen, og det kan få alvorlige konsekventer, skriver DR.

Ifølge avisen betyder problemer med en opdatering af platformen i marts, at mere end hver tredje indlagte patient i Region Hovedstaden ikke har fået opdateret deres medicinkort.

Kortet - der hedder ‘Det Fælles Medicinkort eller FMK - rummer alle oplysninger om medicinering af den pågældende patient.

Formand for Praktiserende Lægers Organisation Hovedstaden, Karin Zimmer, siger til DR, at tvivl om medicineringen kan ramme patientsikkerheden.

"Det understøtter for mig den opfattelse, vi har af, at det er et problematisk værktøj, som lægerne har fået stillet til rådighed på sygehusene," siger hun.

Læs også:

Systematic sidder nu på hele Vestdanmarks EPJ-systemer - opdelingen af Danmark rummer solide fordele for brugerne, mener direktør Michael Holm

Region Hovedstaden om amerikanske medarbejderes adgang til sundhedsdata: “Det er en nødvendighed”

Sundhedspersonale skal hente ukrypteret data fra gamle systemer: Giver risiko for, at data bruges forkert

Historien om mit brækkede ben og de gamle systemer: "Bevogt den med dit liv," sagde lægen om den cd med mine data, som jeg fik udleveret
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere