Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Sjællændere får ikke opdateret medicinkort på grund af Sundhedsplatformen

En stor gruppe sjællændere får ikke opdateret deres medicinkort på grund af problemer med Sundhedsplatformen.

En stor gruppe sjællændere får ikke opdateret deres medicinkort på grund af problemer med Sundhedsplatformen, og det kan få alvorlige konsekventer, skriver DR.

Ifølge avisen betyder problemer med en opdatering af platformen i marts, at mere end hver tredje indlagte patient i Region Hovedstaden ikke har fået opdateret deres medicinkort.

Kortet - der hedder ‘Det Fælles Medicinkort eller FMK - rummer alle oplysninger om medicinering af den pågældende patient.

Formand for Praktiserende Lægers Organisation Hovedstaden, Karin Zimmer, siger til DR, at tvivl om medicineringen kan ramme patientsikkerheden.

"Det understøtter for mig den opfattelse, vi har af, at det er et problematisk værktøj, som lægerne har fået stillet til rådighed på sygehusene," siger hun.

Læs også:

Systematic sidder nu på hele Vestdanmarks EPJ-systemer - opdelingen af Danmark rummer solide fordele for brugerne, mener direktør Michael Holm

Region Hovedstaden om amerikanske medarbejderes adgang til sundhedsdata: “Det er en nødvendighed”

Sundhedspersonale skal hente ukrypteret data fra gamle systemer: Giver risiko for, at data bruges forkert

Historien om mit brækkede ben og de gamle systemer: "Bevogt den med dit liv," sagde lægen om den cd med mine data, som jeg fik udleveret
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere