Artikel top billede

Den amerikanske regering sætter krav til, hvem der må handle med Huawei

Den amerikanske myndigheder skal fremover forhåndsgodkende amerikanske virksomheders handler med den kinesiske telegigant.

Den amerikanske regering vil fremover forhåndsgodkende, hvilke amerikanske virksomheder der må handle med den kinesiske telegigant Huawei.

En godkendelse vil afhænge af, hvorvidt den amerikanske stat vurderer at en handel ikke udgør en risiko for den nationale sikkerhed. Det oplyser den amerikanske handelsminister Wilbur Ross, uden dog at præcisere hvilke produkter, der vil blive tilladt, skriver Reuters.

Særligt Huaweis 5G-udstyr og infrastruktur har været i den amerikanske regerings søgelys, med flere varsler og forbud til teleselskaber både i USA og hos dets allierede mod at benytte Huaweis teknologi.

Sidst i juni måned åbnede den amerikanske præsident Donald Trump igen op for, at amerikanske virksomheder kunne handle med Huawei, efter flere ugers sortlistning af selskabet.

Huawei vil dog forblive på den såkaldte ’entity’ liste hos de amerikanske myndigheder, hvor virksomheder skal bevise, at de ikke udgør nogen sikkerhedsmæssig trussel før de må handle med amerikanske virksomheder.

Opblødningen af kravene kom efter G20 topmødet sidst i juni hvor både Kinas og USA’s regeringsledere tørnede sammen.

De amerikanske myndigheder sortlistede i maj måned flere kinesiske virksomheder, herunder Huawei, af hensyn til den amerikanske nationale sikkerhed. Myndighederne har samtidig gentagne gange anklage Huawei for at bryde med amerikanske intellektuelt ophav samt for at bryde sanktionerne mod det Iranske styre. Huawei har afvist samtlige amklager.

Læs også: Trump lemper på Huawei-sanktioner: Handel kan komme igang igen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Sådan får du innovationen til at blomstre i din virksomhed: "Det bliver gjort forkert i 90 procent af tilfældene"
For at ramme plet med digitale løsninger er innovation afgørende, og det flyvske begreb er noget, der bør gribes systematisk an. "Innovation er ikke lig med post-its. Man skal både arbejde med kulturen, tankegangen og værktøjskassen," siger Thomas Ove Rasmussen, innovationsdirektør i Trifork.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.