Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Den amerikanske regering sætter krav til, hvem der må handle med Huawei

Den amerikanske myndigheder skal fremover forhåndsgodkende amerikanske virksomheders handler med den kinesiske telegigant.

Den amerikanske regering vil fremover forhåndsgodkende, hvilke amerikanske virksomheder der må handle med den kinesiske telegigant Huawei.

En godkendelse vil afhænge af, hvorvidt den amerikanske stat vurderer at en handel ikke udgør en risiko for den nationale sikkerhed. Det oplyser den amerikanske handelsminister Wilbur Ross, uden dog at præcisere hvilke produkter, der vil blive tilladt, skriver Reuters.

Særligt Huaweis 5G-udstyr og infrastruktur har været i den amerikanske regerings søgelys, med flere varsler og forbud til teleselskaber både i USA og hos dets allierede mod at benytte Huaweis teknologi.

Sidst i juni måned åbnede den amerikanske præsident Donald Trump igen op for, at amerikanske virksomheder kunne handle med Huawei, efter flere ugers sortlistning af selskabet.

Huawei vil dog forblive på den såkaldte ’entity’ liste hos de amerikanske myndigheder, hvor virksomheder skal bevise, at de ikke udgør nogen sikkerhedsmæssig trussel før de må handle med amerikanske virksomheder.

Opblødningen af kravene kom efter G20 topmødet sidst i juni hvor både Kinas og USA’s regeringsledere tørnede sammen.

De amerikanske myndigheder sortlistede i maj måned flere kinesiske virksomheder, herunder Huawei, af hensyn til den amerikanske nationale sikkerhed. Myndighederne har samtidig gentagne gange anklage Huawei for at bryde med amerikanske intellektuelt ophav samt for at bryde sanktionerne mod det Iranske styre. Huawei har afvist samtlige amklager.

Læs også: Trump lemper på Huawei-sanktioner: Handel kan komme igang igen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere