Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Den amerikanske regering sætter krav til, hvem der må handle med Huawei

Den amerikanske myndigheder skal fremover forhåndsgodkende amerikanske virksomheders handler med den kinesiske telegigant.

Den amerikanske regering vil fremover forhåndsgodkende, hvilke amerikanske virksomheder der må handle med den kinesiske telegigant Huawei.

En godkendelse vil afhænge af, hvorvidt den amerikanske stat vurderer at en handel ikke udgør en risiko for den nationale sikkerhed. Det oplyser den amerikanske handelsminister Wilbur Ross, uden dog at præcisere hvilke produkter, der vil blive tilladt, skriver Reuters.

Særligt Huaweis 5G-udstyr og infrastruktur har været i den amerikanske regerings søgelys, med flere varsler og forbud til teleselskaber både i USA og hos dets allierede mod at benytte Huaweis teknologi.

Sidst i juni måned åbnede den amerikanske præsident Donald Trump igen op for, at amerikanske virksomheder kunne handle med Huawei, efter flere ugers sortlistning af selskabet.

Huawei vil dog forblive på den såkaldte ’entity’ liste hos de amerikanske myndigheder, hvor virksomheder skal bevise, at de ikke udgør nogen sikkerhedsmæssig trussel før de må handle med amerikanske virksomheder.

Opblødningen af kravene kom efter G20 topmødet sidst i juni hvor både Kinas og USA’s regeringsledere tørnede sammen.

De amerikanske myndigheder sortlistede i maj måned flere kinesiske virksomheder, herunder Huawei, af hensyn til den amerikanske nationale sikkerhed. Myndighederne har samtidig gentagne gange anklage Huawei for at bryde med amerikanske intellektuelt ophav samt for at bryde sanktionerne mod det Iranske styre. Huawei har afvist samtlige amklager.

Læs også: Trump lemper på Huawei-sanktioner: Handel kan komme igang igen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere