Artikel top billede

Trump lemper på Huawei-sanktioner: Handel kan komme igang igen

Seks uger efter at han indførte massive sanktioner, lemper USA’s præsident Donald Trump på forholdene: Nu kan amerikanske virksomheder pludselig igen sælge deres udstyr til Huawei.

Amerikansk præsident Donald Trump lemper igen på de skrappe sanktioner, som han indførte på amerikanske virksomheders handel med kinesiske Huawei for seks uger siden.

Det skete, da han dengang tilføjede Huawei på den såkaldte ‘entity list,’ hvilket du kan læse mere om her: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Nu meddeler han, at amerikanske virksomheder igen kan sælge deres udstyr til Huawei, så længe salget ikke fører til ‘store, nationale problemer,’ som han siger.

Udtalelsen faldt lørdag i forbindelse med Trumps deltagelse på G20-møde i Japan, hvor han blandt andet mødtes med den kinesiske præsident Xi Jinping.

Trump siger ifølge CNN, at Huawei fortsat spiller en central rolle i den store handels-strid, der pågår mellem USA og Kina, men at han altså ikke desto mindre igen vil give grønt lys for handel mellem Huaewei og amerikanske virksomheder.

På Twitter skriver Huawei: ‘U-turn? Donald Trump siger, at Huawei igen får lov til at købe amerikansk teknologi.!’

Til Reuters påpeger en rådgiver i Det Hvide Hus imidlertid, at Huawei alene får mulighed for at købe amerikanske produkter, der ‘bredt tilgængelige’ verden over.

Det betyder, at følsomt specialudstyr af amerikansk oprindelse fortsat ikke vil kunne købes af Huawei.

Huaweis danske landechef, Ren Ke, sagde for få dage siden til Computerworld, at han regnede med, at der ville blive fundet en løsning inden alt for længe.

Det kan du læse mere om her: Skæbnedag for Huawei nærmer sig: Selskabets danske chef satser på løsning med USA, inden totalforbud træder i kraft

Læs også:

Microsoft, Dell, HP og Intel i samlet modstand mod straftold på kinesiske produkter: Se deres statement her

Google: Huawei-forbud kan blive en kæmpe sikkerheds-trussel for USA

Huawei satser på opbakning i Europa efter amerikansk totalforbud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere