Artikel top billede

Trump lemper på Huawei-sanktioner: Handel kan komme igang igen

Seks uger efter at han indførte massive sanktioner, lemper USA’s præsident Donald Trump på forholdene: Nu kan amerikanske virksomheder pludselig igen sælge deres udstyr til Huawei.

Amerikansk præsident Donald Trump lemper igen på de skrappe sanktioner, som han indførte på amerikanske virksomheders handel med kinesiske Huawei for seks uger siden.

Det skete, da han dengang tilføjede Huawei på den såkaldte ‘entity list,’ hvilket du kan læse mere om her: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Nu meddeler han, at amerikanske virksomheder igen kan sælge deres udstyr til Huawei, så længe salget ikke fører til ‘store, nationale problemer,’ som han siger.

Udtalelsen faldt lørdag i forbindelse med Trumps deltagelse på G20-møde i Japan, hvor han blandt andet mødtes med den kinesiske præsident Xi Jinping.

Trump siger ifølge CNN, at Huawei fortsat spiller en central rolle i den store handels-strid, der pågår mellem USA og Kina, men at han altså ikke desto mindre igen vil give grønt lys for handel mellem Huaewei og amerikanske virksomheder.

På Twitter skriver Huawei: ‘U-turn? Donald Trump siger, at Huawei igen får lov til at købe amerikansk teknologi.!’

Til Reuters påpeger en rådgiver i Det Hvide Hus imidlertid, at Huawei alene får mulighed for at købe amerikanske produkter, der ‘bredt tilgængelige’ verden over.

Det betyder, at følsomt specialudstyr af amerikansk oprindelse fortsat ikke vil kunne købes af Huawei.

Huaweis danske landechef, Ren Ke, sagde for få dage siden til Computerworld, at han regnede med, at der ville blive fundet en løsning inden alt for længe.

Det kan du læse mere om her: Skæbnedag for Huawei nærmer sig: Selskabets danske chef satser på løsning med USA, inden totalforbud træder i kraft

Læs også:

Microsoft, Dell, HP og Intel i samlet modstand mod straftold på kinesiske produkter: Se deres statement her

Google: Huawei-forbud kan blive en kæmpe sikkerheds-trussel for USA

Huawei satser på opbakning i Europa efter amerikansk totalforbud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere