Artikel top billede

KMD's Azure-løsning får 44 kommuner til at bryde aftale med staten - nu melder Microsoft klart ud: "Hvis vi vidste, hvad vi ved i dag, og KMD kom med løsningen i dag, så ville vi naturligvis ikke støtte det"

Interview: Med beskæftigelsessystemet KMD Momentum sender KMD personoplysninger fra 44 danske kommuner til et Microsoft-datacenter i Holland. Det er i strid med kommunernes aftale med staten. Hvis det havde været i dag, havde Microsoft ikke støttet manøvren. "Men løsningen er etableret, og vi smider ikke KMD ud af butikken," lyder det fra Microsoft.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Få Microsofts syn på sagen om KMD's problematiske dataudflytning
  • Indblik i sagen om den problematiske udflytning af data
  • Find ud af hvorfor den danske krigsregel ikke kan overholdes med en Microsoft Azure-løsning
  • Bliv klogere på hvordan Microsoft forholder sig til sagen
1.094
5:30 min
"Hvis vi vidste, hvad vi ved i dag, og KMD kom med løsningen i dag, så ville vi naturligvis ikke støtte det. Men løsningen er etableret, og vi smider ikke KMD ud af butikken."

Ordene kommer fra Microsoft Danmarks teknologi- og sikkerhedsdirektør, Ole Kjeldsen.

Han henviser til, hvordan KMD med beskæftigelsessystemet KMD Momentum via Microsofts datacenter i Amsterdam sender oplysninger som cpr-numre, navne og adresser på personer registreret i 44 kommuners jobcentre ud af landet.

Det afslørede Computerworld i efteråret.

Overførslen af data sker, selvom alle danske kommuner over for staten har forpligtet sig til ikke at sende særligt følsomme oplysninger ud af landet.

Microsoft Danmark har ikke kommenteret på forløbet før nu.

Men nu slår Ole Kjeldsen fast, at Microsoft ikke havde støttet løsningen, hvis man kunne se på sagen med nutidens briller på. Det betyder dog ikke, at Microsoft vil smide KMD ud af butikken.