KMD's Azure-løsning får 44 kommuner til at bryde aftale med staten - nu melder Microsoft klart ud: "Hvis vi vidste, hvad vi ved i dag, og KMD kom med løsningen i dag, så ville vi naturligvis ikke støtte det"

Interview: Med beskæftigelsessystemet KMD Momentum sender KMD personoplysninger fra 44 danske kommuner til et Microsoft-datacenter i Holland. Det er i strid med kommunernes aftale med staten. Hvis det havde været i dag, havde Microsoft ikke støttet manøvren. "Men løsningen er etableret, og vi smider ikke KMD ud af butikken," lyder det fra Microsoft.

Premium Kun for abonnenter

Det får du i artiklen

  • Få Microsofts syn på sagen om KMD's problematiske dataudflytning
  • Indblik i sagen om den problematiske udflytning af data
  • Find ud af hvorfor den danske krigsregel ikke kan overholdes med en Microsoft Azure-løsning
  • Bliv klogere på hvordan Microsoft forholder sig til sagen
1.094
5:30 min
"Hvis vi vidste, hvad vi ved i dag, og KMD kom med løsningen i dag, så ville vi naturligvis ikke støtte det. Men løsningen er etableret, og vi smider ikke KMD ud af butikken."

Ordene kommer fra Microsoft Danmarks teknologi- og sikkerhedsdirektør, Ole Kjeldsen.

Han henviser til, hvordan KMD med beskæftigelsessystemet KMD Momentum via Microsofts datacenter i Amsterdam sender oplysninger som cpr-numre, navne og adresser på personer registreret i 44 kommuners jobcentre ud af landet.

Det afslørede Computerworld i efteråret.

Overførslen af data sker, selvom alle danske kommuner over for staten har forpligtet sig til ikke at sende særligt følsomme oplysninger ud af landet.

Microsoft Danmark har ikke kommenteret på forløbet før nu.

Men nu slår Ole Kjeldsen fast, at Microsoft ikke havde støttet løsningen, hvis man kunne se på sagen med nutidens briller på. Det betyder dog ikke, at Microsoft vil smide KMD ud af butikken.

fuld adgang til Computerworld Premium

Vælg det abonnement, der passer til dig eller din virksomhed

Vælg abonnement

Hvad er Premium?

Betalingskort

Prøv Computerworld Premium

1 måned for 19kr. Herefter 295kr/mdr.

Få fuld adgang til Computerworld Premium i 12 måneder for 2.195 kr.

Mulighed for faktura og EAN betaling

Vil du hellere snakke med os?


Premium velkomsttilbud

Tilmelder du dig Premium sender vi dig via mail de tre seneste udgivelser af Computerworld - fyldt med unikke artikler, reportager og analyser af krydsfeltet mellem teknologi, ledelse og forretning

Link til udgivelserne sendes via mail umiddelbart efter der er købt adgang til Premium. Udgivelserne leveres digitalt.

Computerworlds udgivelser

Ingen binding - kan opsiges når som helst. Abonnement fornyes automatisk.

Allerede abonnent?

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

Her kunne laptop-producenterne altså bare i den grad tage ved lære af mobil-producenterne

0 Premium-indhold

Siger farvel til Proshop - her er topchef Ivan Jæger Christiansens nye job: "Det kan godt være, det er verdens mest åndssvage beslutning, men det føles virkelig godt"

0 Premium-indhold

Sådan har Matas fået den digitale tilstedeværelse til at eksplodere på tre år

0 Premium-indhold

Frank Rasmussen stopper som direktør for trafik-appen Hopper: "Jeg har valgt at træde af som direktør"

0 Premium-indhold

Kåring som Danmarks bedste Microsoft-partner tog fusen på Delegate: "Vi står der som tre skoleelever. Det var helt uventet og enormt sjovt"


Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.