Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Mette Frederiksen vil gå hele vejen: Klar til at indføre en ny skat på tech-giganter

Frankrig har netop vedtaget en ny skat, der skal ramme verdens tech-giganter. Nu melder den danske statsminister Mette Frederiksen (S) sig klar til at indføre en lignende skat herhjemme.

Den danske statsminister Mette Frederiksen (S) er klar til at gå hele vejen i kampen for at beskatte tech-giganter som Apple, Facebook og Google.

Det sagde hun ifølge Børsen, da hun tidligere på ugen var på officielt statsbesøg i den tyske hovedstad Berlin, hvor hun mødte den tyske forbundskansler Angela Merkel.

"Skat er en af de områder, hvor man kommer til at mærke, at der er kommet en ny dansk regering. Den tidligere regering lå helt forkert og var, synes jeg, i et meget kedeligt selskab, fordi man modarbejdede en beskatning af tech-giganterne," siger statsministeren til Børsen.

Til Børsen forklarer Mette Frederiksen, at hvis man hverken i EU eller OECD-regi er klar til at tage en beslutning om at beskatte tech-giganterne i fællesskab, så er Danmark klar til på egen hånd at indføre en tech-skat.

Læs også: Trods amerikansk vrede: Nu godkender franske politikere omstridt it-skat - 30 it-giganter er i skudlinjen

Opbakning fra støttepartier

I aftalen om “politisk forståelse” mellem Socialdemokratiet, Radikale Venstre og SF og Enhedslisten, der ligger til grund for den nye regering bliver det ligeledes påpeget, at regeringen og støttepartierne er enige om de globale tech-giganter “ikke i tilstrækkelig grad” bidrager til fællesskabet.

EU-landene har tidligere forgæves forsøgt at nå til enighed om en fælles tech-skat, men det forslag mødt modstand fra blandt andet Danmark.

Her frygtede den tidligere regering, at en europæisk skat - som primært vil ramme amerikanske tech-virksomheder - vil blive mødt af et modsvar fra USA, der eksempelvis kunne ramme den danske medicinal industri.

Læs også: Ni ting du bør bide mærke i i den nye regeringsaftale: Kan få betydning for it-sektoren

Frankrig har vedtaget ny skat

Frankrig har allerede gået enegang, og i går vedtog det franske senat at indføre en ny skat, der ventes at ramme i omegnen af 30 af verdens største tech-virksomheder.

Den nye franske skat betyder ifølge nyhedsbureauet Reuters, at digitale tjenester fra selskaber med en omsætning på over 25 millioner euro i Frankrig og en global omsætning på over 750 millioner euro skal betale en skat på 3 procent af deres omsætning i Frankrig.

Den franske skat er dog også blevet mødt med vrede i USA, hvor det amerikanske handelsministerium nu vil undersøge om den franske skat er konkurrenceforvridende.

Udover Frankrig og Danmark har også Østrig, Spanien, Italien og Storbritannien planer om at indføre en lignende skat.

Læs også: Forstå fiduserne: Derfor er det så svært for EU at gribe ind overfor it-giganternes smarte skattetrick
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere