Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk høreapparat-gigant på vej med ny Android-funktion / Minister vil undersøge elløbehjuls miljøaftryk / Fodboldklubben Brøndby indfører ansigtsgenkendelse / Amazon opruster i Tyskland med nyt lager

Dansk høreapparat-gigant på vej med ny Android-funktion. Minister vil undersøge el-løbehjuls miljøaftryk. Fodboldklubben Brøndby indfører ansigtsgenkendelse. Amazon opruster i Tyskland med nyt lager. Svensk startup med kontor i Danmark henter ny kapital og så har et dansk startup netop rundet to millioner brugere.

Godmorgen.

Her kommer tirsdagens morgen-briefing fra Computerworld.

Vi starter med en historie om et nyt samarbejde mellem Google og danske GN, der efter et års ventetid nu ser ud til at bære frugt.

Dansk høreapparat-gigant på vej med ny Android-funktion

Den danske høreapparatproducent GN tester i øjeblikket en ny teknologi, der kan betyde, at selskabet bliver den første høreapparatproducent med en ny funktion, som gør det muligt at bruge høreappareterne som headset på Android-telefoner.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Den nye funktion er resultatet af et samarbejde som GN sidste år indgik med Google, og ifølge Finans kan det være en vigtig salgstrumf på høreapparatmarkedet.

“Det har altid en værdi at være først med en vigtig feature, selv om det er svært at afgøre, hvad den isoleret set vil betyde for vores salg. Men det er en teknologisk fordel, som vi vil forsøge at udnytte, fordi det at kunne snakke i telefon og høre musik gennem høreapparatet bliver vigtigere for brugerne,” siger Jakob Gudbrand, topchef i GN Hearing, til Finans.

Minister vil undersøge elløbehjuls miljøaftryk

Transportminister Benny Engelbrecht (S) vil undersøge, hvilken effekt de mange nye smartphone-styrede el-løbehjul har på miljøet. Det skriver Børsen.

"Det, der så bliver læringsprocessen, er jo selvfølgelig også, hvordan vi sikrer os, at når det næste kommer – den elektriske kængurustylte eller hvad det måtte være – så tænker vi det ind i en helhed, der ikke kun handler om trafiksikkerhed, men også forretningsmodellen bag og det klimaaftryk, det har," siger transportministeren til Børsen.

De nye el-løbehjul har gennem det seneste år gjort sit indtog i Danmark, hvor fortalerne mener, at de kan få flere til at lade bilen stå, mens andre har kritiseret løbehjulene for at have en kort levetid.

Fodboldklubben Brøndby indfører ansigtsgenkendelse

Tilskuerne på Brøndby Stadion fik søndag aften scannet deres ansigter, da de mødte op for se Brøndby IF vinde 3-0 over Silkeborg IF i sæsonens første superliga-kamp.

Brøndby er den første danske fodboldklub, der har indført ansigtsgenkendelse i kampen mod ballademagere, og ifølge Danmarks Radio resulterede systemet i, at en enkelt fan med karantæne blev afvist ved indgangen.

Med det system får alle tilskuerer på stadion deres ansigter scannet, og scanningerne bliver herefter matchet med klubbens karantænelister. Folk der ikke er på karantænelisten, får ikke deres ansigt gemt.

Amazon opruster i Tyskland med nyt lager

Amerikanske Amazon planlægger at opføre sit 13. tyske lager i byen Mönchengladbach. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det nye lande vil ifølge Amazon skabe beskæftigelse til over 2800 personer og dermed bringe Amazons samlede arbejdsstyrke i Tyskland op på over 20.000.

Svensk startup med kontor i Danmark henter ny kapital

Det svenske startup GetAccept fra Malmø har hentet 46 millioner danske kroner i ny kapitaltilførsel. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Hovedparten af kapitalen kommer fra venturekapitalselskabet DN Capital. Samtidig henter GetAccept to profiler med en fortid i danske Zendesk ind i bestyrelsen. Det drejer sig som Peter Sterky og Bill Macaitis.

GetAccept, der er en digital platform til salgsafdelinger og HR-afdelinger, åbnede tidligere på året en afdeling i Aarhus, der i dag har 12 medarbejdere og omsætter for 850.000 kroner.

Dansk startup runder to millioner brugere

Den dansk-stiftede startup-virksomhed Novorésumé, der har udviklet en række digitale cv-værktøjer, har rundt to millioner brugere. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Novorésumés tre stiftere kommer oprindeligt fra Rumænien og kom til Danmark for at studere. Selskabet forventer at runde en omsætning på 15 millioner kroner i 2019.

Dagen i dag:

Det er i dag 50 år siden, at Apollo 11 lettede fra Kennedy Space Center på Cape Canaveral i Florida med kurs mod månen. Ombord var astronauterne Neil Armstrong, Michael Collins og Buzz Aldrin.

Den 20 juli, 89 timer og 13 minutter efter take-off, landede de på overfladen af månen, hvor Neil Amstrong satte sin venstre fod månens overflade og sagde de berømte ord:

“That’s one small step for man, one giant leap for mankind.”

I forbindelse med missionen gjorde Nasa ifølge tidsskriftet Popular Mechanics brug af fire kraftige computere. Computerne der blandt andet sad rumkapslen, der gik under betegnelsen Apollo Guidance Computer (AGC), var mindst 10 år forud sin tid.

Alligevel indeholder en moderne iPhone mere computerkraft end hele NASA havde til rådighed på daværende tidspunkt.