Artikel top billede

Microsoft trækker i land efter KMD-udtalelser: "Der er ikke ny viden, som gør, at vi ikke fortsat skulle støtte KMD"

Microsoft Danmark tager afstand fra selskabets tidligere udtalelser om KMD's beskæftigelsessystem KMD Momentum, der driftes via it-gigantens datacenter i Amsterdam. Microsofts danske teknologi- og sikkerhedsdirektør har tidligere udtalt, at hvis Microsoft vidste, hvad selskabet ved i dag, havde Microsoft ikke støttet løsningen. Men det er ikke selskabets officielle holdning.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Læs hvorfor Microsoft trækker i land på selskabets tidligere udtalelser om KMD
  • Få indblik i hvorfor Microsoft fortsat støtter kunden KMD
  • Bliv klogere på sagen om KMD Momentum
  • Indsigt i hvordan Microsoft Danmark forholder sig til Justitsministeriets retningslinjer for krigsreglen
975
5 min
"De konkrete udtalelser i artiklen med henblik på, at vi ikke ville støtte KMD i forhold til Momentum-løsningen, hvis vi havde samme vidensgrundlag i dag, er ikke udtryk for Microsoft’s officielle holdning. Derfor tager vi afstand fra disse udtalelser."

Det skriver Peter Quarfordts Skov, direktør for offentlig sektor hos Microsoft Danmark, i et skriftligt svar til Computerworld.

Han henviser til udtalelserne fra Microsoft Danmarks teknologi- og sikkerhedsdirektør, Ole Kjeldsen, der tidligere har meldt ud, at hvis Microsoft vidste, hvad selskabet ved i dag, havde Microsoft Danmark ikke støttet KMD's beskæftigelsesløsning, KMD Momentum, der driftes via Microsofts datacenter i Amsterdam.

Men de udtalelser trækker Microsoft Danmark altså nu i land på, ifølge Peter Quarfordts Skov.

Microsoft Danmark ønsker dog ikke at stille op til interview i sagen.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Nu kan du afprøve det nye Microsoft Visual Studio 2022 – hent det her

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Advarer om alvorlige mangler: 75 procent af de danske virksomheder er for dårlige til logning

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Pandoras store it-investeringer har ført til fordobling af onlinesalget under corona

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Lars Seier headhuntede Mærsk-veteran til sit kryptoprojekt: “Jeg er sikker på, at Mærsk ville vælge en blockchain-løsning som Concordiums, hvis de i dag skulle bygge en blockchain-løsning fra bunden”

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Skattestyrelsen mangler it-viden og der bør spares på it-konsulenterne: Her er It-rådets syv anbefalinger til skatteministeren


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.