Artikel top billede

Denne afsindige hyper-elbil kan tankes op på under 10 minutter

Lotus Evija byder på knap to tusinde elektriske hestekræfter, sindssyge præstationer og ualmindelig kvik lynopladning.

Det kinesisk-ejede bilmærke med stolte britiske rødder, Lotus, er ude med en eldreven hypersportsvogn med et usædvanligt teknikblad.

Her arbejder i alt 1.972 elektriske heste sammen om at accelerere den blot 1.680 kilo tunge elbil fra nul til 100 km/t på under tre sekunder.

Er vejbanen ellers til det, kan de fortsætte indtil bilen når sin topfart på over 320 km/t.

Bilen hedder Evija og er den første bil fra den hæderkronede britiske sportsvognsfabrikant, siden den kinesiske bilproducent Geely overtog selskabet.

Den vilde elbil kommer givetvis til at være et sjældent syn med kun 130 styk i produktionsplanerne og en stykpris på 1,5 millioner pund. Altså godt 12 millioner kroner.

Se også: Ford byder snart ind med ambitiøs elbil: Kan slå rekorder på rækkevidde

Ekstrem hurtig opladning

De mange hestekræfter kræver et batteri der kan følge med, hvilket det kan gøre i op til 400 kilometer, før tanken er tom.

Lotus Evija vil dog kunne tankes ekstremt hurtigt op igen. Selskabet oplyser, at batteriet kan ræse fra 0 til 80 procents kapacitet på blot 12 minutter, mens en fuld optankning klares på 18 minutter med eksisterende 350 kW kvikopladere.

Pitstoppet vil dog kunne afvikles endnu hurtigere, når de første 800 kW-ladestandere dukker op. Får de lov til at tanke maskinen op, kan hele ladeseancen klares på ni minutter, forsikrer Lotus.

Herunder kan du ved selvsyn se, hvordan Lotus er sluppet af med at formgive sin brutale el-sportsvogn.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere