Denne afsindige hyper-elbil kan tankes op på under 10 minutter

Lotus Evija byder på knap to tusinde elektriske hestekræfter, sindssyge præstationer og ualmindelig kvik lynopladning.

Det kinesisk-ejede bilmærke med stolte britiske rødder, Lotus, er ude med en eldreven hypersportsvogn med et usædvanligt teknikblad.

Her arbejder i alt 1.972 elektriske heste sammen om at accelerere den blot 1.680 kilo tunge elbil fra nul til 100 km/t på under tre sekunder.

Er vejbanen ellers til det, kan de fortsætte indtil bilen når sin topfart på over 320 km/t.

Bilen hedder Evija og er den første bil fra den hæderkronede britiske sportsvognsfabrikant, siden den kinesiske bilproducent Geely overtog selskabet.

Den vilde elbil kommer givetvis til at være et sjældent syn med kun 130 styk i produktionsplanerne og en stykpris på 1,5 millioner pund. Altså godt 12 millioner kroner.

Se også: Ford byder snart ind med ambitiøs elbil: Kan slå rekorder på rækkevidde

Ekstrem hurtig opladning
De mange hestekræfter kræver et batteri der kan følge med, hvilket det kan gøre i op til 400 kilometer, før tanken er tom.

Lotus Evija vil dog kunne tankes ekstremt hurtigt op igen. Selskabet oplyser, at batteriet kan ræse fra 0 til 80 procents kapacitet på blot 12 minutter, mens en fuld optankning klares på 18 minutter med eksisterende 350 kW kvikopladere.

Pitstoppet vil dog kunne afvikles endnu hurtigere, når de første 800 kW-ladestandere dukker op. Får de lov til at tanke maskinen op, kan hele ladeseancen klares på ni minutter, forsikrer Lotus.

Herunder kan du ved selvsyn se, hvordan Lotus er sluppet af med at formgive sin brutale el-sportsvogn.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.