Artikel top billede

Denne afsindige hyper-elbil kan tankes op på under 10 minutter

Lotus Evija byder på knap to tusinde elektriske hestekræfter, sindssyge præstationer og ualmindelig kvik lynopladning.

Det kinesisk-ejede bilmærke med stolte britiske rødder, Lotus, er ude med en eldreven hypersportsvogn med et usædvanligt teknikblad.

Her arbejder i alt 1.972 elektriske heste sammen om at accelerere den blot 1.680 kilo tunge elbil fra nul til 100 km/t på under tre sekunder.

Er vejbanen ellers til det, kan de fortsætte indtil bilen når sin topfart på over 320 km/t.

Bilen hedder Evija og er den første bil fra den hæderkronede britiske sportsvognsfabrikant, siden den kinesiske bilproducent Geely overtog selskabet.

Den vilde elbil kommer givetvis til at være et sjældent syn med kun 130 styk i produktionsplanerne og en stykpris på 1,5 millioner pund. Altså godt 12 millioner kroner.

Se også: Ford byder snart ind med ambitiøs elbil: Kan slå rekorder på rækkevidde

Ekstrem hurtig opladning

De mange hestekræfter kræver et batteri der kan følge med, hvilket det kan gøre i op til 400 kilometer, før tanken er tom.

Lotus Evija vil dog kunne tankes ekstremt hurtigt op igen. Selskabet oplyser, at batteriet kan ræse fra 0 til 80 procents kapacitet på blot 12 minutter, mens en fuld optankning klares på 18 minutter med eksisterende 350 kW kvikopladere.

Pitstoppet vil dog kunne afvikles endnu hurtigere, når de første 800 kW-ladestandere dukker op. Får de lov til at tanke maskinen op, kan hele ladeseancen klares på ni minutter, forsikrer Lotus.

Herunder kan du ved selvsyn se, hvordan Lotus er sluppet af med at formgive sin brutale el-sportsvogn.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere