Artikel top billede

Denne afsindige hyper-elbil kan tankes op på under 10 minutter

Lotus Evija byder på knap to tusinde elektriske hestekræfter, sindssyge præstationer og ualmindelig kvik lynopladning.

Det kinesisk-ejede bilmærke med stolte britiske rødder, Lotus, er ude med en eldreven hypersportsvogn med et usædvanligt teknikblad.

Her arbejder i alt 1.972 elektriske heste sammen om at accelerere den blot 1.680 kilo tunge elbil fra nul til 100 km/t på under tre sekunder.

Er vejbanen ellers til det, kan de fortsætte indtil bilen når sin topfart på over 320 km/t.

Bilen hedder Evija og er den første bil fra den hæderkronede britiske sportsvognsfabrikant, siden den kinesiske bilproducent Geely overtog selskabet.

Den vilde elbil kommer givetvis til at være et sjældent syn med kun 130 styk i produktionsplanerne og en stykpris på 1,5 millioner pund. Altså godt 12 millioner kroner.

Se også: Ford byder snart ind med ambitiøs elbil: Kan slå rekorder på rækkevidde

Ekstrem hurtig opladning

De mange hestekræfter kræver et batteri der kan følge med, hvilket det kan gøre i op til 400 kilometer, før tanken er tom.

Lotus Evija vil dog kunne tankes ekstremt hurtigt op igen. Selskabet oplyser, at batteriet kan ræse fra 0 til 80 procents kapacitet på blot 12 minutter, mens en fuld optankning klares på 18 minutter med eksisterende 350 kW kvikopladere.

Pitstoppet vil dog kunne afvikles endnu hurtigere, når de første 800 kW-ladestandere dukker op. Får de lov til at tanke maskinen op, kan hele ladeseancen klares på ni minutter, forsikrer Lotus.

Herunder kan du ved selvsyn se, hvordan Lotus er sluppet af med at formgive sin brutale el-sportsvogn.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere