Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Russisk efterretningstjeneste udsat for historisk stor datalæk

Over 7,5 terabyte data er blevet lænset fra den russiske efterretningstjeneste FSB.

De russiske efterretningstjenester har igennem forrige uge været udsat for den største læk af data i tjenestens historie, skriver amerikanske Forbes.

En hacker-gruppering kaldet 0v1ru$ har lænset landets sikkerhedstjeneste, FSB, for i alt 7,5 terabyte data fra en væsentlig underleverandør lyder det.

FSB er den russiske pendant til det amerikanske forbundspoliti FBI eller politiets efterretningstjeneste og blev under sovjettiden kendt som det berygtede KGB.

Hacker-gruppen meddelte 13. juli, at man have tvunget sig adgang til FSB-underleverandør SyTechs systemer, hvor selskabets hjemmeside blev ændret, for at dokumentere angrebet.

De lænsede data er efterfølgende blevet delt med den større hacker-gruppering Digital Revolution samt udvalgte medier kloden over.

Se også: Den virale app-sensation Faceapp ramt af hård privacy-kritik: Afviser at overføre data til Rusland

Vil bryde Tor-netværket

Af de lækkede data fremgår det, at den russiske efterretningstjeneste har flere dataindsamlingsprojekt i værk.

Her fremgår det hvordan tjenesten arbejder med målstyret dataprofilering af personner ud fra sociale medier samt at de-anonymisere den krypterede Tor-browser.

Dertil kommer oplysninger om, hvordan Rusland vil kreere et alternativ til world wide web internettet, givetvis for at kunne delvist afkoble sig fra det verdensomspændende netværk.

Britiske BBC, som har fået adgang til dataene, skriver at ingen statshemmeligheder er blevet kompromitteret i lækken.

Forbes skriver, at de lækkede oplysninger ikke rummer oplysninger som øvrige efterretningstjenester ikke er informeret om. At lækken kan ske, og dets omfang, er dog af bemærkelsesværdig karakter.

Den russiske efterretningstjeneste har ikke kommenteret datalækagen.

Læs også: Rusland vil slukke for internettet i hele landet i stor test
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere