Russisk efterretningstjeneste udsat for historisk stor datalæk

Over 7,5 terabyte data er blevet lænset fra den russiske efterretningstjeneste FSB.

De russiske efterretningstjenester har igennem forrige uge været udsat for den største læk af data i tjenestens historie, skriver amerikanske Forbes.

En hacker-gruppering kaldet 0v1ru$ har lænset landets sikkerhedstjeneste, FSB, for i alt 7,5 terabyte data fra en væsentlig underleverandør lyder det.

FSB er den russiske pendant til det amerikanske forbundspoliti FBI eller politiets efterretningstjeneste og blev under sovjettiden kendt som det berygtede KGB.

Hacker-gruppen meddelte 13. juli, at man have tvunget sig adgang til FSB-underleverandør SyTechs systemer, hvor selskabets hjemmeside blev ændret, for at dokumentere angrebet.

De lænsede data er efterfølgende blevet delt med den større hacker-gruppering Digital Revolution samt udvalgte medier kloden over.

Se også: Den virale app-sensation Faceapp ramt af hård privacy-kritik: Afviser at overføre data til Rusland

Vil bryde Tor-netværket
Af de lækkede data fremgår det, at den russiske efterretningstjeneste har flere dataindsamlingsprojekt i værk.

Her fremgår det hvordan tjenesten arbejder med målstyret dataprofilering af personner ud fra sociale medier samt at de-anonymisere den krypterede Tor-browser.

Dertil kommer oplysninger om, hvordan Rusland vil kreere et alternativ til world wide web internettet, givetvis for at kunne delvist afkoble sig fra det verdensomspændende netværk.

Britiske BBC, som har fået adgang til dataene, skriver at ingen statshemmeligheder er blevet kompromitteret i lækken.

Forbes skriver, at de lækkede oplysninger ikke rummer oplysninger som øvrige efterretningstjenester ikke er informeret om. At lækken kan ske, og dets omfang, er dog af bemærkelsesværdig karakter.

Den russiske efterretningstjeneste har ikke kommenteret datalækagen.

Læs også: Rusland vil slukke for internettet i hele landet i stor test
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Bredbåndspuljen lukker for ansøgninger til midnat: Her er alt du skal vide om bredbåndspuljen på 98,5 millioner kroner
Det er ved at være sidste chance, hvis du skal have del i statens 98,5 millioner kroner, der er øremærket til at sikre lynhurtigt bredbånd landets udkantsområder. Computerworld giver dig her den fulde guide til, hvordan du søger, og hvor stor bredbåndspuljens virkning har været indtil videre.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.