Artikel top billede

Russisk efterretningstjeneste udsat for historisk stor datalæk

Over 7,5 terabyte data er blevet lænset fra den russiske efterretningstjeneste FSB.

De russiske efterretningstjenester har igennem forrige uge været udsat for den største læk af data i tjenestens historie, skriver amerikanske Forbes.

En hacker-gruppering kaldet 0v1ru$ har lænset landets sikkerhedstjeneste, FSB, for i alt 7,5 terabyte data fra en væsentlig underleverandør lyder det.

FSB er den russiske pendant til det amerikanske forbundspoliti FBI eller politiets efterretningstjeneste og blev under sovjettiden kendt som det berygtede KGB.

Hacker-gruppen meddelte 13. juli, at man have tvunget sig adgang til FSB-underleverandør SyTechs systemer, hvor selskabets hjemmeside blev ændret, for at dokumentere angrebet.

De lænsede data er efterfølgende blevet delt med den større hacker-gruppering Digital Revolution samt udvalgte medier kloden over.

Se også: Den virale app-sensation Faceapp ramt af hård privacy-kritik: Afviser at overføre data til Rusland

Vil bryde Tor-netværket

Af de lækkede data fremgår det, at den russiske efterretningstjeneste har flere dataindsamlingsprojekt i værk.

Her fremgår det hvordan tjenesten arbejder med målstyret dataprofilering af personner ud fra sociale medier samt at de-anonymisere den krypterede Tor-browser.

Dertil kommer oplysninger om, hvordan Rusland vil kreere et alternativ til world wide web internettet, givetvis for at kunne delvist afkoble sig fra det verdensomspændende netværk.

Britiske BBC, som har fået adgang til dataene, skriver at ingen statshemmeligheder er blevet kompromitteret i lækken.

Forbes skriver, at de lækkede oplysninger ikke rummer oplysninger som øvrige efterretningstjenester ikke er informeret om. At lækken kan ske, og dets omfang, er dog af bemærkelsesværdig karakter.

Den russiske efterretningstjeneste har ikke kommenteret datalækagen.

Læs også: Rusland vil slukke for internettet i hele landet i stor test
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere