Artikel top billede

Bulgarsk kæmpehack: Et helt lands skatteoplysninger flagrer nu omkring på nettet

De bulgarske skattemyndigheder er blevet lænset for skatteborgernes personfølsomme oplysninger.

Mere end fem millioner bulgarer svarende til næsten hele landets voksne befolkning har fået deres skatteoplysninger hacket.

De mange millioner brugeroplysninger er blevet lænset fra landets digitaliserede skattesystem (NRA) og florerer nu på internettet på diverse hacker-foraer, skriver The Inquirer.

I alt 10,7 gigabyte filer med personlige og økonomiske data om de berørte bulgarere er blevet delt af en hacker under navnet ’Instakilla’.

Kun omkring halvdelen af de lækkede data er at finde blandt de åbent tilgængelige filer, skriver mediet.

”Vi er vrede. Informationerne er frit tilgængelige til alle og enhver. Rigtig, rigtig mange mennesker i Bulgarien har nu fat i de filer, og jeg tror ikke kun, at det er bulgarere, der er berørt,” fortæller bulgarsk politisk analytiker Asen Genov til CNN.

Han pointerer overfor mediet, at det kræver stor it-teknisk kyndighed at finde frem til og downloade filerne.

I sin første officielle udmelding, vurderede de bulgarske skattemyndigheder, at tre procent af landets borgere er blevet berørt.

Siden er estimatet blevet opjusteret til 70 procent.

En 20-årig mand blev sidste uge varetægtfængslet af de bulgarske myndigheder for sin potentielle involvering i sagen. Han blev senere løsladt under kaution, mens flere anklager mod ham blev droppet.

Læs også: Russisk efterretningstjeneste udsat for historisk stort datalæk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere