Artikel top billede

Bulgarsk kæmpehack: Et helt lands skatteoplysninger flagrer nu omkring på nettet

De bulgarske skattemyndigheder er blevet lænset for skatteborgernes personfølsomme oplysninger.

Mere end fem millioner bulgarer svarende til næsten hele landets voksne befolkning har fået deres skatteoplysninger hacket.

De mange millioner brugeroplysninger er blevet lænset fra landets digitaliserede skattesystem (NRA) og florerer nu på internettet på diverse hacker-foraer, skriver The Inquirer.

I alt 10,7 gigabyte filer med personlige og økonomiske data om de berørte bulgarere er blevet delt af en hacker under navnet ’Instakilla’.

Kun omkring halvdelen af de lækkede data er at finde blandt de åbent tilgængelige filer, skriver mediet.

”Vi er vrede. Informationerne er frit tilgængelige til alle og enhver. Rigtig, rigtig mange mennesker i Bulgarien har nu fat i de filer, og jeg tror ikke kun, at det er bulgarere, der er berørt,” fortæller bulgarsk politisk analytiker Asen Genov til CNN.

Han pointerer overfor mediet, at det kræver stor it-teknisk kyndighed at finde frem til og downloade filerne.

I sin første officielle udmelding, vurderede de bulgarske skattemyndigheder, at tre procent af landets borgere er blevet berørt.

Siden er estimatet blevet opjusteret til 70 procent.

En 20-årig mand blev sidste uge varetægtfængslet af de bulgarske myndigheder for sin potentielle involvering i sagen. Han blev senere løsladt under kaution, mens flere anklager mod ham blev droppet.

Læs også: Russisk efterretningstjeneste udsat for historisk stort datalæk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere