Artikel top billede

John McAfee, grundlæggeren af McAfee og selverklæret kandidat til præsidentvalget i USA 2020, er angiveligt sporløst forsvundet.

Berygtede John McAfee sporløst forsvundet: Nu kan hans skjulte datafælder med hemmelige informationer blive udløst

Den kontroversielle it-sikkerhedsmand John McAfee hævdes at være sporløst forsvundet og i myndighedernes varetægt. Ifølge hans Twitter-profil vil en bunke hemmeligholdt data gemt over hele verden blive frigivet, hvis ikke han giver livstegn fra sig.

Opdateret: John McAfee har onsdag klokken 23.55 igen overtaget sin Twitter-konto og lagt et billede op af sig selv. Han skriver, at han har været tilbageholdt i fire dage, været godt behandlet, men nu har besluttet at tage videre.

John McAfee, grundlæggeren af det kendte it-sikkerhedsfirma McAfee, vækker igen opsigt.

Den kontroversielle antivirus-pioner og selverklærede kandidat til det amerikanske præsidentvalg i 2020 er angiveligt forsvundet.

Hans Twitter-profil er blevet overtaget af hans kampagnechef, Rob Benedicto Pacifico Juan Maria Loggia-Ramirez, der mistænker myndighederne for at tilbageholde John McAfee.

I vanlig McAfee-bombastisk stil gør han det klart, at kampagnen fortsætter, og at John McAfee omgående skal løslades.

"Vores kampagne for individuel frihed og en afslutning på statssponsoreret tyranni fortsætter trods denne udvikling. På vegne af verdens frie mennesker, kræver jeg, John McAfee og hans ledsagere løsladt, uanset hvor de er. Dette vil ikke holde," fremgår det af en af kampagnechefens tweets, hvor han også gør det klart, at der ikke er tale om et reklame-stunt.

Data vil blive frigivet over hele verden

John McAfee har været indblandet i en række opsigtsvækkende sager med blandt andet en mordsag i Belize på toppen af listen.

Som følge har han været på flugt siden 2012, selvom han holder fast i, at anklagerne mod ham er propaganda fra den amerikanske regering.

Læs mere her: McAfee eftersøgt for mord efter lang tids nedtur

Derudover forsøger han ifølge Cnet at stille op til det amerikanske præsidentvalg i 2020 med en såkaldt pro-kryptovalutapolitik.

I 2016 forsøgte John McAfee uden held at stille op for det tredjestørste politiske parti i USA - Det Libertarianske Parti.

John McAfee kan dog meget vel have et es i ærmet, hvis han er blevet tilbageholdt af myndighederne.

Ifølge hans kampagnechef har John McAfee nemlig udtænkte en række datafælder, der kan blive udløst i tilfælde af hans forsvinden. Det betyder, at data over hele verden vil blive frigivet, hvis John McAfee inden for en uvis tidsramme ikke giver lyd fra sig.

"Hvis John (McAfee red.) misser den næste gang, han skal tjekke ind, vil en række begivenheder blive sat i bevægelse, som jeg ikke kan forhindre, når de først er begyndt. John har delt data med individer over verden. Jeg kender hverken deres identitet eller placering. De frigiver deres pakker, hvis John er forsvundet," skriver kampagnechefen videre på McAfees Twitter-profil.

Læs også: Skræmmende dokumentarfilm fremstiller berømt it-sikkerhedsekspert som skingrende sindsyg og farlig

Det fremgår ikke, hvornår han næste gang skal tjekke ind.

Det amerikanske medie Cnet har talt med kampagnechefen, som endnu ikke ved mere om den påståede tilbageholdelse. Han pointerer over for mediet, at der lige nu arbejdes på højtryk på at lokalisere og sikre John McAfees løsladelse.

At dømme ud fra McAfees Twitter-profil har der været noget under opsejling i løbet af de seneste par dage.

Således tweetede John McAfee 19. juli, at CIA "forsøger at indsamle os".

"Vi er på havet nu og vil rapportere mere senere. Jeg vil fortsætte med at være 'dark' i de næste par dage," skrev han sammen med et billede af sig selv og sin kone med geværer.

Senere 22. juli fremgår det så via hans Twitter-profil, at de er på vej i havn, hvorefter Twitter-profilen først igen blev aktiv, da hans kampagnechef 24. juli overtog kommunikationen.

Blandt det data, som kunne tænkes at blive frigivet, er identiteten på den mystiske bitcoin-stifter Satoshi Nakamoto, som John McAfee tidligere har bedyret, at han kender identiteten på.

Det kan du læse mere om her: Kendt it-mand har afsløret den mystiske bitcoin-stifter Satoshi Nakamoto: Han er i live og bor i USA