Artikel top billede

Trods højere omsætning: Tesla-aktie får tæsk efter skuffende regnskab

Teslas skuffer i sit seneste regnskab: Til trods for markant vækst i omsætning er det ikke lykkedes selskabet at afværge endnu et stort underskud.

Tesla har på under et døgn fået sablet 12 procent af sin værdi.

Det skyldes markedets reaktion på selskabets seneste kvartalsregnskab, hvor klodens største elbilproducent måtte indkassere et underskud på i alt 408 millioner dollar, svarende til godt 2,73 milliarder kroner.

Det sker til trods for, at selskabet ifølge regnskabet mønstret en markant vækst i omsætningen fra 4,0 til 6,3 milliarder dollar.

Tesla-aktiens nedtur blev skærpet af, at selskabets medstifter og fungerende nummer to efter Elon Musk, CTO Jeffrey B. Straubel, annoncerede sin fratræden efter regnskabets publikation ved de amerikanske handelsmyndigheder.

Et lyspunkt i regnskabet er salget af klodens bedst sælgende elbil, Tesla model 3, som der i seneste kvartal blev solgt 77.900 styk af.

I mellemtiden døjer Tesla med at holde gang i salget af deres luksusbiler Model S og Model X, som igennem 2019 har leveret de sløjeste salgstal siden 2016.

Det svigtende salg af de dyrere Tesla-modeller afspejler sig i selskabets marginer, som i andet kvartal 2019 er reduceret til 18,9 procent. I samme periode året før nåede marginerne op på 20,6 procent.

Se også: Elon Musk utilfreds med stor Tesla-satsning: Nu har en stribe vigtige software-udviklere forladt selskabet

Vil holde kursen

I en investornotits, holder Elon Musk fast i 2019-målsætningen om sammenlagt at sælge mellem 360.000 og 400.000 elbil i løbet af året. Med et samlet styksalg på 158.200 biler i første halvår 2019, skal Tesla sælge over 200.000 elbiler inden udgangen af året for at møde den målsætning.

I Teslas mere langsigtede planer er lanceringen af den Model 3-baserede crossover, Model Y, som i efteråret 2020 skal konkurrere i det hastigt voksende marked for SUV-crossovers, skriver Bloomberg.

Nye produktionsfaciliteter i Kina vil samtidig øge Teslas kapacitet, så selskabet over de næste 12 måneder vil kunne fremstille en halv million biler, lyder det.

Læs også: Teslas splinternye Model Y ligner en Model 3 med plads til syv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere