Artikel top billede

Trods højere omsætning: Tesla-aktie får tæsk efter skuffende regnskab

Teslas skuffer i sit seneste regnskab: Til trods for markant vækst i omsætning er det ikke lykkedes selskabet at afværge endnu et stort underskud.

Tesla har på under et døgn fået sablet 12 procent af sin værdi.

Det skyldes markedets reaktion på selskabets seneste kvartalsregnskab, hvor klodens største elbilproducent måtte indkassere et underskud på i alt 408 millioner dollar, svarende til godt 2,73 milliarder kroner.

Det sker til trods for, at selskabet ifølge regnskabet mønstret en markant vækst i omsætningen fra 4,0 til 6,3 milliarder dollar.

Tesla-aktiens nedtur blev skærpet af, at selskabets medstifter og fungerende nummer to efter Elon Musk, CTO Jeffrey B. Straubel, annoncerede sin fratræden efter regnskabets publikation ved de amerikanske handelsmyndigheder.

Et lyspunkt i regnskabet er salget af klodens bedst sælgende elbil, Tesla model 3, som der i seneste kvartal blev solgt 77.900 styk af.

I mellemtiden døjer Tesla med at holde gang i salget af deres luksusbiler Model S og Model X, som igennem 2019 har leveret de sløjeste salgstal siden 2016.

Det svigtende salg af de dyrere Tesla-modeller afspejler sig i selskabets marginer, som i andet kvartal 2019 er reduceret til 18,9 procent. I samme periode året før nåede marginerne op på 20,6 procent.

Se også: Elon Musk utilfreds med stor Tesla-satsning: Nu har en stribe vigtige software-udviklere forladt selskabet

Vil holde kursen

I en investornotits, holder Elon Musk fast i 2019-målsætningen om sammenlagt at sælge mellem 360.000 og 400.000 elbil i løbet af året. Med et samlet styksalg på 158.200 biler i første halvår 2019, skal Tesla sælge over 200.000 elbiler inden udgangen af året for at møde den målsætning.

I Teslas mere langsigtede planer er lanceringen af den Model 3-baserede crossover, Model Y, som i efteråret 2020 skal konkurrere i det hastigt voksende marked for SUV-crossovers, skriver Bloomberg.

Nye produktionsfaciliteter i Kina vil samtidig øge Teslas kapacitet, så selskabet over de næste 12 måneder vil kunne fremstille en halv million biler, lyder det.

Læs også: Teslas splinternye Model Y ligner en Model 3 med plads til syv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.