Artikel top billede

Elon Musk utilfreds med stor Tesla-satsning: Nu har en stribe vigtige software-udviklere forladt selskabet

Tesla-stifteren Elon Musk er ikke tilfreds udviklingen af virksomhedens selvkørende teknologi, og nu har knap 10 procent af et centralt softwareteam forladt selskabet.

Udviklingen går for langsomt.

Det har Tesla-stifteren Elon Musk i klare vendinger forklaret til det team, der står for udviklingen af Teslas vigtige autopilot-funktion.

Det skriver Silicon Valley-mediet The Information.

Autopilot er den avancerede funktion, der gør at Tesla-bilerne i stadig højere grad er i stand til at køre og styre på egen hånd.

Og ifølge The Information lod Elon Musk sine frustrationer gå ud over dele af udviklingsholdet, da de fortalte ham, at de ikke var i stand til at overholde den ambitiøse tidslinje, som han har sat for udviklingen af teknologien

Autopilot-funktionen var i første omgang designet til at fungere på motorveje og landeveje, men Ifølge The Information har Elon Musk især været utilfreds med, at software-teamet har haft problemer med tilpasse softwaren til brug i byområder.

Læs også: Indsigt: Elon Musk lover revolutionerende ny selvkørende Tesla - men er der rent faktisk en fuldt selvkørende bil på vej?

10 procent af teamet er væk

I kølvandet på Elon Musks utilfredshed har knap 10 procent af software-teamet, der står for udviklingen af funktionen, forladt selskabet i løbet af de seneste måneder.

Det drejer sig ifølge The Information om mindst 11 personer, hvor af flere er folk, som har været i selskabet i adskillige år.

Allerede i maj kunne mediet Electreck, der skriver om elektriske biler, fortælle, at Stuart Browser var blevet fjernet som chef for Autopilot-holdet og at Elon Musk i stedet selv havde taget styringen over det vigtige team.

Aggressive målsætninger

Elon Musk har meldt nogle meget aggressive mål ud for udviklingen af Teslas selvkørende teknologi.

Så sent som i april lovede Elon Musk ved et investormøde, at Tesla i 2020 vil udrulle en softwareopdatering, der vil gøre det muligt for Tesla-ejere at bruge deres bil som en slags selvkørende robottaxier, der vil indgå i en ny taxi-lignende tjeneste som Tesla har ambitioner om at lancere.

”Om et år vil vi have mere end én million biler på gaden med komplet selvkørende software,” sagde Elon Musk til investormødet.

Læs også: Danske kommuner er vilde med førerløse busser, men nu bliver teknologien dømt ud af dansk forsker: "Det giver ingen mening at anvende dem nogen steder"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere