Artikel top billede

Elon Musk utilfreds med stor Tesla-satsning: Nu har en stribe vigtige software-udviklere forladt selskabet

Tesla-stifteren Elon Musk er ikke tilfreds udviklingen af virksomhedens selvkørende teknologi, og nu har knap 10 procent af et centralt softwareteam forladt selskabet.

Udviklingen går for langsomt.

Det har Tesla-stifteren Elon Musk i klare vendinger forklaret til det team, der står for udviklingen af Teslas vigtige autopilot-funktion.

Det skriver Silicon Valley-mediet The Information.

Autopilot er den avancerede funktion, der gør at Tesla-bilerne i stadig højere grad er i stand til at køre og styre på egen hånd.

Og ifølge The Information lod Elon Musk sine frustrationer gå ud over dele af udviklingsholdet, da de fortalte ham, at de ikke var i stand til at overholde den ambitiøse tidslinje, som han har sat for udviklingen af teknologien

Autopilot-funktionen var i første omgang designet til at fungere på motorveje og landeveje, men Ifølge The Information har Elon Musk især været utilfreds med, at software-teamet har haft problemer med tilpasse softwaren til brug i byområder.

Læs også: Indsigt: Elon Musk lover revolutionerende ny selvkørende Tesla - men er der rent faktisk en fuldt selvkørende bil på vej?

10 procent af teamet er væk

I kølvandet på Elon Musks utilfredshed har knap 10 procent af software-teamet, der står for udviklingen af funktionen, forladt selskabet i løbet af de seneste måneder.

Det drejer sig ifølge The Information om mindst 11 personer, hvor af flere er folk, som har været i selskabet i adskillige år.

Allerede i maj kunne mediet Electreck, der skriver om elektriske biler, fortælle, at Stuart Browser var blevet fjernet som chef for Autopilot-holdet og at Elon Musk i stedet selv havde taget styringen over det vigtige team.

Aggressive målsætninger

Elon Musk har meldt nogle meget aggressive mål ud for udviklingen af Teslas selvkørende teknologi.

Så sent som i april lovede Elon Musk ved et investormøde, at Tesla i 2020 vil udrulle en softwareopdatering, der vil gøre det muligt for Tesla-ejere at bruge deres bil som en slags selvkørende robottaxier, der vil indgå i en ny taxi-lignende tjeneste som Tesla har ambitioner om at lancere.

”Om et år vil vi have mere end én million biler på gaden med komplet selvkørende software,” sagde Elon Musk til investormødet.

Læs også: Danske kommuner er vilde med førerløse busser, men nu bliver teknologien dømt ud af dansk forsker: "Det giver ingen mening at anvende dem nogen steder"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere






Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.