Artikel top billede

Elon Musk utilfreds med stor Tesla-satsning: Nu har en stribe vigtige software-udviklere forladt selskabet

Tesla-stifteren Elon Musk er ikke tilfreds udviklingen af virksomhedens selvkørende teknologi, og nu har knap 10 procent af et centralt softwareteam forladt selskabet.

Udviklingen går for langsomt.

Det har Tesla-stifteren Elon Musk i klare vendinger forklaret til det team, der står for udviklingen af Teslas vigtige autopilot-funktion.

Det skriver Silicon Valley-mediet The Information.

Autopilot er den avancerede funktion, der gør at Tesla-bilerne i stadig højere grad er i stand til at køre og styre på egen hånd.

Og ifølge The Information lod Elon Musk sine frustrationer gå ud over dele af udviklingsholdet, da de fortalte ham, at de ikke var i stand til at overholde den ambitiøse tidslinje, som han har sat for udviklingen af teknologien

Autopilot-funktionen var i første omgang designet til at fungere på motorveje og landeveje, men Ifølge The Information har Elon Musk især været utilfreds med, at software-teamet har haft problemer med tilpasse softwaren til brug i byområder.

Læs også: Indsigt: Elon Musk lover revolutionerende ny selvkørende Tesla - men er der rent faktisk en fuldt selvkørende bil på vej?

10 procent af teamet er væk

I kølvandet på Elon Musks utilfredshed har knap 10 procent af software-teamet, der står for udviklingen af funktionen, forladt selskabet i løbet af de seneste måneder.

Det drejer sig ifølge The Information om mindst 11 personer, hvor af flere er folk, som har været i selskabet i adskillige år.

Allerede i maj kunne mediet Electreck, der skriver om elektriske biler, fortælle, at Stuart Browser var blevet fjernet som chef for Autopilot-holdet og at Elon Musk i stedet selv havde taget styringen over det vigtige team.

Aggressive målsætninger

Elon Musk har meldt nogle meget aggressive mål ud for udviklingen af Teslas selvkørende teknologi.

Så sent som i april lovede Elon Musk ved et investormøde, at Tesla i 2020 vil udrulle en softwareopdatering, der vil gøre det muligt for Tesla-ejere at bruge deres bil som en slags selvkørende robottaxier, der vil indgå i en ny taxi-lignende tjeneste som Tesla har ambitioner om at lancere.

”Om et år vil vi have mere end én million biler på gaden med komplet selvkørende software,” sagde Elon Musk til investormødet.

Læs også: Danske kommuner er vilde med førerløse busser, men nu bliver teknologien dømt ud af dansk forsker: "Det giver ingen mening at anvende dem nogen steder"
IT-JOB

Moalem Weitemeyer Advokatpartnerselskab

Dedikeret IT-supporter

Unik System Design A/S

DevOps Engineer

Danmarks Meteorologiske Institut

Ansvarsbevidste netværksadministratorer til DMI
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere