Microsoft klemmer otte styk Xbox One S i en 2U server-enhed. (Foto: Forbes)

Sådan skaber Microsoft sin spilstreaming-tjeneste: Klemmer dusinvis af Xbox-konsoller ned i server-kabinetter

Microsofts kommende spilstreaming-tjeneste, xCloud, vil blive bygget op som legoklodser. Selve klodserne overrasker ved at være ganske almindelige Xbox-konsoller.

Microsoft vil også byde ind på det kommende marked for online streaming af spil med tjenesten xCloud.

Deres tilgang til, hvordan den cloud-baserede løsning vil fungere, vil dog ikke bestå af til formålet særligt udviklede komponenter eller dedikeret server-harware.

Den vil bestå af Xbox One S konsoller. Masser af dem.

Det åbenbarer selskabet i et video-interview med amerikanske Forbes, hvor selskabets VP for gaming, Kareem Choudhry, giver et blik ind i, hvordan xCloud-hardwaren ser ud.

Her viser Microsoft-chefen, hvordan selskabets cloud-satsning er bygget op omkring præcis de samme komponenter, som i dag findes i en Xbox One S.

Det er lykkedes selskabet at klemme otte printplader fra regulære Xbox-maskiner ned i et såkaldt ’2U’ kabinet, sammen med den nødvendige køling samt netværk- og strømtilslutning.

”Når du streamer fra Xcloud, vil det være denne hardware, du afvikler det fra. Det her er komplet konsol og de spil, der er designede til platformen kører med 100 procents kompatibilitet på denne her hardware,” forsikrer Kareem Choudry.

Det vil alstså være internetopkoblede Xbox maskiner, som skal drive tjenesten frem, når Microsoft xCloud går i luften til oktober.

Du kan ved selvsyn se hardwaren i aktion i videointerviewet nedenunder.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.