Artikel top billede

Microsoft klemmer otte styk Xbox One S i en 2U server-enhed. (Foto: Forbes)

Sådan skaber Microsoft sin spilstreaming-tjeneste: Klemmer dusinvis af Xbox-konsoller ned i server-kabinetter

Microsofts kommende spilstreaming-tjeneste, xCloud, vil blive bygget op som legoklodser. Selve klodserne overrasker ved at være ganske almindelige Xbox-konsoller.

Microsoft vil også byde ind på det kommende marked for online streaming af spil med tjenesten xCloud.

Deres tilgang til, hvordan den cloud-baserede løsning vil fungere, vil dog ikke bestå af til formålet særligt udviklede komponenter eller dedikeret server-harware.

Den vil bestå af Xbox One S konsoller. Masser af dem.

Det åbenbarer selskabet i et video-interview med amerikanske Forbes, hvor selskabets VP for gaming, Kareem Choudhry, giver et blik ind i, hvordan xCloud-hardwaren ser ud.

Her viser Microsoft-chefen, hvordan selskabets cloud-satsning er bygget op omkring præcis de samme komponenter, som i dag findes i en Xbox One S.

Det er lykkedes selskabet at klemme otte printplader fra regulære Xbox-maskiner ned i et såkaldt ’2U’ kabinet, sammen med den nødvendige køling samt netværk- og strømtilslutning.

”Når du streamer fra Xcloud, vil det være denne hardware, du afvikler det fra. Det her er komplet konsol og de spil, der er designede til platformen kører med 100 procents kompatibilitet på denne her hardware,” forsikrer Kareem Choudry.

Det vil alstså være internetopkoblede Xbox maskiner, som skal drive tjenesten frem, når Microsoft xCloud går i luften til oktober.

Du kan ved selvsyn se hardwaren i aktion i videointerviewet nedenunder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere