Artikel top billede

Tradeshift advarer andre virksomheder mod det kinesiske marked: “Man ender med at føle sig snøret og manipuleret”

Den danske milliardvirksomhed Tradeshift har forsøgt sig på det kinesiske marked med stort besvær. Derfor advarer medstifter Mikkel Hippe Brun nu mod, at andre virksomheder gør som ham.

Da medstifteren af Tradeshift Mikkel Hippe Brun tog til Kina for seks år siden for at skaffe virksomheden adgang til det kinesiske marked, var det ikke med gode oplevelser.

Derfor advarer han nu andre danske virksomheder mod at forsøge sig i en af verdens største økonomier.

“Man kommer som en blåøjet dansker og tror på win-win-partnerskaber, men ender med at føle sig snøret og manipuleret. Måden, man driver forretning på i Kina, er bare mere hård og kontant. Det er bare en helt anden kultur,” siger Mikkel Hippe Brun til erhvervsmediet Finans.

Tradeshift havde ellers allieret sig med rådgivere, der skulle hjælpe den danske milliardstartup ind på det traditionelt set svære marked.

Men på trods af forberedelsen begik Tradeshift alle de fejl man kunne, forklarer medstifteren til erhvervsmediet.

Kæmpe startupsucces

Den danske startupsucces rundede i maj sidste år en værdiansættelse på syv milliarder kroner, og dermed Tradeshift betegnes som en såkaldt 'unicorn'.

Det er en betegnelse, der bruges om startups, som endnu ikke er blevet børsnoteret, men alligevel har en værdi på mindst én milliard dollars.

Tradeshifts administrerende direktør, Christian Lanng, har tidligere forttalt til det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg, at selskabet sigtede efter en børsnotering i løbet af de kommende 24 måneder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere