Artikel top billede

(Foto: Andy Highland)

Tradeshift advarer andre virksomheder mod det kinesiske marked: “Man ender med at føle sig snøret og manipuleret”

Den danske milliardvirksomhed Tradeshift har forsøgt sig på det kinesiske marked med stort besvær. Derfor advarer medstifter Mikkel Hippe Brun nu mod, at andre virksomheder gør som ham.

Da medstifteren af Tradeshift Mikkel Hippe Brun tog til Kina for seks år siden for at skaffe virksomheden adgang til det kinesiske marked, var det ikke med gode oplevelser.

Derfor advarer han nu andre danske virksomheder mod at forsøge sig i en af verdens største økonomier.

“Man kommer som en blåøjet dansker og tror på win-win-partnerskaber, men ender med at føle sig snøret og manipuleret. Måden, man driver forretning på i Kina, er bare mere hård og kontant. Det er bare en helt anden kultur,” siger Mikkel Hippe Brun til erhvervsmediet Finans.

Tradeshift havde ellers allieret sig med rådgivere, der skulle hjælpe den danske milliardstartup ind på det traditionelt set svære marked.

Men på trods af forberedelsen begik Tradeshift alle de fejl man kunne, forklarer medstifteren til erhvervsmediet.

Kæmpe startupsucces

Den danske startupsucces rundede i maj sidste år en værdiansættelse på syv milliarder kroner, og dermed Tradeshift betegnes som en såkaldt 'unicorn'.

Det er en betegnelse, der bruges om startups, som endnu ikke er blevet børsnoteret, men alligevel har en værdi på mindst én milliard dollars.

Tradeshifts administrerende direktør, Christian Lanng, har tidligere forttalt til det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg, at selskabet sigtede efter en børsnotering i løbet af de kommende 24 måneder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere